Kapraci - nezinu! Bet manuprāt tajā mazajā peļķē ledus ilgi turās Bet nu, ja jutīšu, ka man nepatīk, tad virsū nekāpšu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
kapracis vēl jau naf tik traki....galvenais, lai tagad lietus neuznāk, ta gan būs pipec + šis ir īstais ledus, bez sniega putras pa vidu, pa nakti tā pat mīnusiņš piezogās, nokūst tikai tik cik pa dienu un tiem aborigēniem, kas šodien tur sēž, pagaidām vēl uzticos
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
tā jau ir. tik uz brīvdienām padsmit grādus plusā sola, tad gan jāuzmanās. dažus dadus atpakaļ Pērnavas līcī vietējam onkam Opelis ap pusdienlaiku stāvēja, kamēr šis pikšķerē, tad aizgāja uz grunti grabēdams, atstājot smuku taisnstūra aliņģi. no rīta bik piesalis, bet vēlāk metrīgais ledus čagans paliek.
Biku biju aizķēries Sakarā ar bardaku darbavietā-augšas vairs nevar,bet apakšas vairs negrib,iekrita nedaudz vairāk brīvdienu ,kuras pavadīju uz ledus.Pēc ne visai veiksmīgas,bet tomēr diezgan sportiskas copes Ķīsīša dziļajā galāceturtdienas rītā devos uz to pašu ķīsīti,tikai Sužu pusē.Kolēgas bij jau priekšā,tikai satiekot aci pret aci,uzzināju ka šie copē tikai līdz 12.00.Izveduši no pacietības tuvākos copētājus ar 80-100g asareļiem lomā tā arī aizbrauca.Lieki piebilst,ka viņu āliņģi tika momentā okupēti.Man kaut kā ar to ašuku būšanu šosezon pa galam nevedas.Izcīnijies ar 5-7cm šušariem (pigriezās tārpeļu spraušana) ņēmu talkā "troiņiku",iestājās patīkams miers 2min garumā,līdz pieteicās sprīdi gara raudele.Turpinu tirināt ,pēkšņi bāc...uzsēžas kaut kas gruntīgāks,bet pasprūk.Āķis lūpā,turpinu šancēt,klāt arī šušari .Turpinu tik tālāk,sīkie pazūd,ilgāka paze un atkal ar riktīgu bukti kaut kas uzsēžas.Pretojas tā neko,āliņģī arī nenāk.Ar trešo piegājienu laukā ir....O-ho,raudaSorri,telefonā atradu nelāgu opciju un oriģinālu sabendēju.Vairāk nekā lādzīga nenoķēru un !6.00 devos pakaļ jaunākajai atvasei uz dārziņu.Sazvanamies ,štukojam par piektdienu.Ienāk info,ka vairākas dienas Dugavā ņem lapps asars.Minam... dislokācijas vietā esam pavēlu,iekš radio dzirdētā prognoze arī nepavisam nav patīkama.Uz ledus satiekamies ar ieroču brāļiem.Viss kā ierasts,ņēma aizvakar un vakar,bet šodien švaki.Tomēr kaut ko noķert var un ieroču brāļu pa retam noķerto ašuku izmērs ar patīkams 250-350g.Laiks arī mainās un ne uz to labo pusi Čomam piesakās bonusiņš 450-500g svarā-lappss...Iestājas klusums.Mūsu vietējie paziņas pa vienam vien atstāj kaujas lauku,līst un pūš maktens vējš.Otram čomam atveras viens āliņģis un šams izvelk kādus sešus asukus no 100-350g. Man pāris pa 80g Atkal pauze.Urbjos pa pleķiem kuros nav urbts,izvelku pāris 80niekus un beidzot pie viena 150nieka Āķis lūpā,bet frontē paliek nemierīgs,čomiem pūš cauri un sāk runāt kaut ko par aizvēju.Man ta p....mugurā lietus plašķis,silti nav bet cauri nepūš.Nākas piekāpties Aizvējā atrodam tik sīkaļas,kurus līdz beigām trenkāju ar juniora ķīšu bļitku,vienu arī dabuju,laikam sāku progresēt
Vispār, jo ilgāk skatās, jo smukāka bilde. Diez vai oriģināls bija labāks- paskataties uz to raudiņu- uz smuko zvīņu rakstu un to vietu kur makšķerīte uzlikta- izskatās pēc kartes. Man patīk. Tiešām.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
Sestdien ņemu atelpu un svētdien par cik esmu bez kompānijas dodos atkal uz ķīša dziļo galu.Kontrolurbumi uz pacēluma,mormiška.Gan 3m,gan 5m tikai sīkie.ZB tā tārpu maukšana ņemu ķīšu bļitku...tas pats.Pārceļos uz plato pie kanāla,atkal tas pats,triju izmēru sīkuči,lielākajam ap 80g.un ta līdz vakaram.Pēc Daugavas epopejas viens no kompanjoniem apslimis,ar otru ceturtajā dienā nolemjam paurbināt dūnīti,jo šosezon nebijām vēl bijuši.Izmēģinām laimi vienā bedrē,kuru uzgājam vasarā.Čoms ar mormišku ,es ar bļitku.Čomam ķeras mikro raudiņas un ašuki.Man uz bļitkas viens mazītiņš asarīts.Pārceļos uz bedres otru malu. Jau pirmajā āliņģi pēc otrā uzrāviena piesakās 200niecinšNu tik būs...eglīšu Anniņa līdz vakaram ar lielu meklēšanu tikai sīkie,viens rupāks aizmēza garām.Piektdien miera nav izfraktējis savu famīliju pa skolām un dārziņiem 9.00 atkal esmu pie ķīsīša dziļā gala.Only bļitka,urbju uz nebēdu 4m...5m....7m tikai sīkie.Nourbju pacēluma dziļo malu,dziļums svārstās 10-12m robežās,patīkams klusums.Pie otrā āliņģā jau kuro reizi prātuļoju-kāpēc nav?Nav nemaz nojēga vai bļitka maz spēlē tādā dziļumā.Domas nosliecas uz nākamo āliņģi,ne ko jau,kaut kāds sīkulis galā ir.O-ho,tomēr IR Līdz 14.00 aptuveni simtiņu sīko asarīšu esmu aizsūtijis pie zobārsta un dodos mājup.Sestdien ņemu atelpu.Sazvons,apsirgušais nedaudz atžirdzis runā par Ogres upi.Citur dēļ vēja doties neparakstās.Tad nu divatā šaujam uz"dubļ Nr2" dūnītī.Ups..colchozs,bet biku tāļāk.Noskatām nenourbtu pleķi ar pauzītēm tieku pie diviem 100nieciņiem,pāris 80nieciņi amnestējas.Kolchozs papildinās nu jau tiešā tuvumā.Man sāk piemesties mazvērtības kompleks,čoms velkā,es nekā.Apurbēju nav,toties paradās aliņģu noņēmēji.čomam trāpas bonusiņš uz 350g.No kolchoza un noņēmējiem distancējamies,urbjam uz vella paraušanu.Čomam ir,man nav.Kolchozs lēnām izsijājas.Man sāk ķerties šušari,čomam acis kvadrātā,kur tādus raujot Jau pašā vakarā trāpiju uz veiksmīgas līnijs,tad arī pavelkājos un nesmādējot 80nieciņus ,pannai pirmo reizi kaut ko salasiju.Saspiesto apstākļu dēļ fotosesija uz ledus nebija vēlama,tāpēc šāda bildeNourbāmies līki,tuvajā apkaimē puse aliņģu bija mūsu urbtie.Vakarā promejot viens onka, ar kuru pa dienas vidu pārmetam kādu vārdu teica:"Nu i kislorodu ti dal okuņam,naverno zavtra zdjesj ņerest načņotsa!"