Negausīgie rīmas! Nopērkat tak tos čipšus vienreiz un liekat asariem mieru
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar Vecdaugavā bija mans divi kaimiņi un ar viņiem vēl divi copmaņi. Vienam kaimiņam tikai pāris sīči, vienam seši cepamie asari, un viņu čomiem katram pa kādi 8-10 cepamiem asariem. Lielākais ap 400gr uz visiem četriem! Uzkāpšana un nokāpšana no laipas.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Man ledus attekā vēl turas, šodienas 4 stundu copīte, bija interesanti. Nenostrādāja bremzīte makšķerei un mana dienas skaistākā zivs metra dziļumā pārrāva auklu. Rīt jābrauc atkal, ja viens vētra ļaus! Ne asakas, ledus cope ir forša!
Visa diena tika pavadīta uz ezera Siguldas pusē.Copēja ašuki gandrīz visu dienu,tik pēcpustdienā pieklusa,bet nāca jau ar vakars un laiks uz mājām.Vairāk ar mormišku darbojos motilits +vībotne,bet arī sudraba bļitkiņu ašuki nesmādēja un arī izmērs bija nedaudz lielāks.Ledus ezerā apmēram 10cm.Vispār jau ļoti labi pavadīata diena.
Ehh, riktīgi sagribējās uz copīti. Neesmu bijis jau 100gadus. Pat neatceros, kad vēl tik liela pauze pēdējā laikā bez copes ir bijusi man Forši ašuki, un cepti gardi arī
Ehh, riktīgi sagribējās uz copīti. Neesmu bijis jau 100gadus. Pat neatceros, kad vēl tik liela pauze pēdējā laikā bez copes ir bijusi man
Es ar kādu mēnesi nebiju bijis copē. Bet vakar sadūšojos un aizbraucu patirināt. Asarēnu bij gana daudz. Šeptēju uz uz bezēsmas murmļā. Ja kautkas traucē copei, tad tas ir jāmet pie malas.
Šodien diena pavadīta līdzīgi kā vakar,copējot.Ašuki gan šodien ļoti negribīgi ņēma,bet pa kādam jau izdevās noķert.Viena rauda gribēja nospert makškerīti,kamēr urbu caurumus.Uz karodziņ makšķeres divas copes,rezultātā līdaka apmeram mēra,bet palaidu lai paaugas un otra cope pa tukšo tik raudiņa bija pazudusi kau kur.Laiciņs jau nu uz ezera pa pirmo šodien bija.Sniegs ar nedaudz sasnidzis pa nakti
Vai kāds ir bijis vai ir kāda informācija par ledus stāvokli Dūnī vai Lilastē? Cik zinu, tad šodien abās vietās esot bijuši gana daudz veču. Ir doma rīt un parīt pa šiem ezeriem ašuku ar bļitku un mormeni pamedīt. Paldies par info jau iepriekš!
Sveiks! Par Dūni un Lilasti nezinu, bet viens mūsu foruma biedrs bija Dzirnezerā. Sejas grāmatā var apskatīt bildes - te viena bilde un vēl dažas var profilā apskatīt