Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Esmu atpakaļ ledus izprovēts Jau ar mazu krēslu pie ezera bijām,pati krastmala pašvaka,tik kādi 3 cm. bet jau pāris metri no malas ledus 5-6 cm. tur saglabājies vecais ledus.Paejam piesardzīgi ar vergu klapējot pa ledu tālāk un sākam cirst caurumus,čoms ar bļitkiņām sāk darboties es ar clackin rap ar cerību uz līdakām.Jau pirmā āliņģī čoms tiek pie neliela ašuka,trešā āliņģī man kas smuki uzsit,bet neuzsēžas.Čoms pa kādam ašukam lasa man no cerētām līdakām nekā.Bet pienāk arī mana veiksmes stunda un tajā pašā āliņģi kur bij uzsitiens man pakampj līdacēns kuru pēc neilgas cīkstēšanās veiksmīgi izvelku,nav liels bet virs kilo ir,garīgais labs un pēc nepilnas stundas tiku aplaimots ar vēlvienu mēra līdaku.Sāk snigt un čomam ašuki ar vairs lāga nenjem,sniegs pamazām sāk snigt vairāk un jau līdzīgs putenim,bet cope uz asariem aizvērusies pa visam arī čomam,tā ar vairs neko nenoķērām.Loms abiem svara ziņā līdzīgs.Nākamreiz copēt tikšu tik piektdien vai sestdien un māc bažas ka dēļ sniega tas piekrastes ledus paliks pavisam švaks,bet tas vecais ledus ir bijis staigājams jau iepriekšējos salos,tā kā vienu nedēļu esmu nogulējis,šodien ar pa dienu turējās neliels mīnus jo āliņģus lēnām vilka ciet. Eduk nebiju es malēnijā,paprāto kur parasti ziemā ziņo par aukstuma rekordiem? Vai Eduka kungs ledus copi ir atklājis ?
Jā Urmaas Cēsu rajonā Iesaku Jums ar ziemā paprovēt clackinu paraustīt,kamēr nebiju vēl pie līdakas ticis čoms par mani smīkņāja,pēc otrās žēlojās ka viņam tāda verķa nav Visas copes bija brīdī kad mānekli rāvu augšā.
Jēē rīt iešu uz pērkonu ezeru medīt asarus pats brīnos jo sestdien vēl ar laivu braucu ar dzīvo līdakas medīt, šodien ezerā ledus biezums 3,5cm. Dīķī šodien noķēru vienu asari uz balansiera dīķim 4,5cm ledus biezums.