[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Zivinens, eduks, kapracis, Zivnieks  
Kur? Kā? Uz ko? Kāds ledus?
kreisaisDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 00:04 | Ziņa # 256
Videomāns
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1197
Reputācija: 7
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Neesmu tur bijis, izskatās laba vieta, gandrīz Rīgas centrā ja

Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 10:39 | Ziņa # 257
Stāstnieks
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
parcopi.lv
vo pagājušo pavasari, kad no ledus bijām skaistus brekšus novilkušies....nolēmām, ka mauksim uz gruntenēm :)) ar laiveli pārplēsām pāri (man laiva stāv garāžā, kas ir tā kā tvaika ielas pusē), grillējām vistas, sauļojāmies, sametām gruntenes un mēģinājām izmakarēt brekšus :)) vienīgais ko izmakarējām bija pāris ašukus :DD brekšu copi tā arī neieraudzijām :DD bet za to pirmais iedegums bija pa pirmo :)))
tur kur agrāk bija vēl tās smiltis...aiz tām smiltīm bija arī dārziņi, starp kuriem bija arī mans dārzs...visa bērnība pagāja pa turieni....copējos līdz nemaņai visu vasaru...vectēvs bija noaudis pāris televizoros svilpo un tad ar tiem ņēmos kā dulls...kas tik man tur nebija....līņi, brekši, asari, karūsas, reiz pat trāpijās skaists zandarts un arī līdaka....pats sēdēju no laipas un ķerstīju skaistus asarus....ehhh skaista tā bērnība man tur pagāja :))) bet nu jā..gadus 4 atpakaļ visus dārziņus tur noslaucīja no zemes virsas...visu Daugavu izbagarēja un vairs tur nekā nav :( tagad tur ziemā ienāk jūras breksis, ko mēs tur ķerstam, pa kādam ašukam un arī zandarti nu jau otro gadu atsākuši migrēt pa to galu...bet vasarā to krastu neapmeklēju vispār....es iekāpju laivelē iekurbulēju savu mazo rūcenīti un laižu uz ķīsi, vai arī uz lielās Daugavas pusi....mana vasaras zivs ir tikai un vienīgi zandarts, pa retam uznāk vēlme bula laikā pameklēt lielās līdaku mammas, un ja neņem ne viens ne otrs, tad dvēseles mierinājumam ķīsītī sēžu uz asariem...zināmās vietās tie tur ir kā mudž :)) vai laikam aizrunājos :D prieks

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 10:51 | Ziņa # 258
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivnieks - jā, tur kur bija tās smiltiņas, tur bija vieta pa pirmo. Ar pludiņu karūsās varēja sēdēt, uz dzīvo līdakās un asaros, vai ar spiningu to pašu....žēl, ka sabojāja labu copes vietu :(
Iespējams pavasarī pamēģināšu tomēr ar to grunteni tur pasēdēt, ja ne zivis, tad vismaz kaut ko citu noķeršu
Zandartus gan Ķīšezerā nemāku noķert, kaut gan dzīvoju praktiski blakus ezeram :D Es Ķīsītī uz brekšiem, asariem, līdakām. Reizēm raudas un ruduļus voblām ķeru, bet zandartus nemāku. Kanālā dažus esmu dabūjis, bet zemmēra :D Ziemā Ķīšezers vispār priekš manis mīkla - Vecdaugavā veicas krietni labāk :) Vasaras sezonā gan līdzīgi, bet rudens līdakas man atkal Vecdaugavā labāk ķerās, pie tam pārsvarā tikai uz ēsmas zivi. Spiningu ignorē :)

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:01 | Ziņa # 259
Stāstnieks
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
parcopi.lv
ar tiem zandartiem ir tā, ka tur nekādu mākslu nevajag :D tikai vietas jāatrod :) gan jau vasarā aizlaidīsam :) bet ķīsītī smukais zandarts sākas tikai pēc jāņiem, līdz tam šamais jādricelē pa Daugavu :) a Vecdaugavai jubkurā gadalaikā ir viens liels un milzīgs pluss (manā skatījumā) tur ir tikai viena konkrēta dziļa bedre, kurā tad arī lielās mammas uzturās (protams, gan jau kāda planē arī riņķī) man vienīgi ar laivu sanāk diezgan garš brauciens līdz turienei (laikam kaut kur ap stundu), kā nekā laiviņai tikai 2.5 lopiņi :) un tajā bedrē es makarējos ar to sistēmiņu ar kādu copierējos pēdējajā NG raidījumā kurā piedalījos, tikai biški rupāku :)) tajā bedrē esmu vilcis lielas mammas, protams, ka lielākās palika arī neizvilktas, bet nu ko darīt :DD tur arī pa kādam zandartam ir trāpijies... vienīgi pagājušo gadu tā arī uz turieni nopietnā copē neaizdevos...nebija gan arī jēga, jo pagājušo gadu zandarti man kodās vienkārši izcili tajā pašā ķīsītī :))

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:03 | Ziņa # 260
Stāstnieks
ak jā un čomi teica, ka ķīsītī nenormālie bari pie kanāla līdz pat tumsai sēžot :)

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:10 | Ziņa # 261
Multimakšķernieks
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivnieks - es pa tv redzēju, tikai kā Tu zandartus Ķīsī uz dzīvo ķēri :D
A pa to Vecdaugavas bedri maz esmu copējis, esmu tur pavelcējies, bet rezultatīvāk(līdakas) man ņem gar niedrēm un zālēm. Lielākā ir trāpījusies 3,6kg, bet aizgājušas ir arī lielākas :) Zandartus dažus zemmēra esmu noķēris nejauši, spiningojot augustā ienākušos asarus :)
Gan jau sarunāsim kādu kopīgu copi ;)
Īstenībā pirms Jāņiem man viens kaimiņš regulāri iet uz zandartiem Mīlgrāvja kanālā. Iet 2pa nakti, saķer pie tās trubas, kas netālu no dzelzceļa tilta, sīkos ar tīkliņu un bieži nes mājās smukus zandartus. Es cik tur esmu mēģinājis, man neķerās :D
Tāpat kā aprīlī viņš iet uz Nabas kaktu Ķīšezerā, kamēr tas nav aizaudzis un ķer tur līņus. Piebaro ar Borodinas maizi :D Es tur tikai pličus un kazaragus varu noķert :D Vasarā gan agri no rīta esmu tur karūsas, līņus un pat brekšus dabūjis, bet pēdējā laikā viņš stipri aizaug un tur necopēju :)
Katram ir kaut kādas savas viltības un prasmes, kas citiem nesanāk :)

ak jā un čomi teica, ka ķīsītī nenormālie bari pie kanāla līdz pat tumsai sēžot

Da nu, tur jau ledus pie kanāla nekāds, lai tik sēž :D Es šajā ziņā bailīgs esmu :)

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:36 | Ziņa # 262
Stāstnieks
parcopi.lv
tam raidījumam vajadzētu būt copeslietas.lv video sadaļā/makškerēšanas noslēpumi, ja nemaldos saucās industriālā cope :) tā sistēma man vispār visu mūžu ir bijusi un domāju, ka arī paliks mīļākā copes metode :)) a tā vecdaugavas bedre baigi feinā :)) visas dienas laikā viņu var cītīgi izdancināt un lomi neizpaliek, liekas, ka tur arī vienu smuku ašuku uz 1.2 kg pacēlu :)
a mīlgrāvja kanāls, man ļoti nepatīk :D es viņu izmantoju tik lai mailes saķertu, bet tur stāvēt krastā uz tā paaugstinājuma nu i.... :DDD vienreiz kad braucu cauri tur gan bija labs tejāteris - čalim bija paķēris smukulis tāds uz 3 kg, mocījās ilgi, jo tik gara un tik liela sačoka nebija lai paceltu augšā...braucu jau klāt lai palīdzētu, bet čalis izdomāja, ka cels tā pat :DD nu mirklis bija īss un tad gan mātes vārdi plūda aumaļām :DD

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:40 | Ziņa # 263
Multimakšķernieks
Quote (Zivnieks)
nu mirklis bija īss un tad gan mātes vārdi plūda aumaļām

Tak vajag iet no otra krasta copēt :D Tad nav jāstāv uz tā paaugstinājuma :)
Bet nu kanāls ar man "ne pārāk" :)
Kad būs laiks, paskatīšos to raidījumu :)
A Vecdaugavas bedri šogad papētīšu vairāk, jo ir piepirkti klāt vairāki velces vobleri + tagad ir normālāka laiva, man parasti uz rudens pusi visu laiku bija ķibeles ar laivām :D

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:48 | Ziņa # 264
Stāstnieks
a no otra krasta nav vairs tas, jo otrā krastā ir baigais dziļums, tur vienīgi uz rudens pusi veči uz donkām no jūras nākošos brekšus skalda :)) aber no tā paaugstinājuma, tur apmēram līdz trešdaļas kanālam, dziļums ir tikai 3.5 metri (pirms tilta) un tad strauja kante uz 8 metriem, un tā ir īstā džigotāju točka - pārmet pāri kantei un dancina gumijas pa kanti uz augšu un tā līdz krastam - tur zandartam patīk pieturēties pirms ieiešanas ezerā, jo tilta apkaimē ir baigi daudz rijamā :))
man viens pazīstams dzīvo pašā vecdaugavā un tad viņš paņem savu laiveli, noenkurojas tajā dziļajā bedrē un spiningo ar tāda izmēra gumijas zivīm, ka man mati sacēlās stāvus to ieraugot...bet viņam lomi tur ir izcili - 5niece tur viņam skaitās norma :DD lielākā šim tur laikam padsmitniece :)

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 11:55 | Ziņa # 265
Multimakšķernieks
Nu mums te baigā pieredzes apmaiņa sanāca :D
Tie, kas šinī galā nav bijuši, pat nesaprot par ko mēs runājam :D

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 12:00 | Ziņa # 266
Stāstnieks
:) a nevienam nekas nav jāsaprot prieks :D tik labas vietas plašākai sabiedrībai nedrīkst būt pieejamas :D :D

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 12:20 | Ziņa # 267
Multimakšķernieks
Piekrītu!

Koka_KlucisDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 12:23 | Ziņa # 268
PP2 VIP
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Visu saprotu, visu pierakstu!
Tas nekas, ka tagad reti Rīgā, tāpat visas jūsu zivis izķeršu :D

Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...

Ziņojumu laboja Koka_Klucis - Piektdiena, 18.03.2011, 12:24

parcopiDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 12:36 | Ziņa # 269
Multimakšķernieks
Zivnieks - noskatījos to raidījumu ja Tagad vēl vairāk gaidu pavasari, man tā zemledus cope jau apnika :D
Mīlgrāvja kanālā arī esmu manījis, ka uz tādu sistēmu ķer. Īstenībā laikam baigais kaifs ar rokām vilkt kaut ko lielu taada

Koka Klucis - ķer savā Ventā tagad un nesūdzies!

ZivnieksDatums: Piektdiena, 18.03.2011, 13:03 | Ziņa # 270
Stāstnieks
es ar gaidu...bet vēl vairāk gaidu jūniju, bet domāju, ka maijā aizskriešu līdz vecdaugavai :) a tās makšķerītes pats labums ir tās vienkāršība un efektivitāte, kā arī izcila uzparikte, lai nezināmās vietās atrastu kantes un citus zemūdens labumus (ja nav eholotes :D), ar šito uzparikti esmu dragājis daudzus ezerus un tukšā liekas, ka nekad neesmu palicies :D un ar rokām celt augšā to lopiņu...ehh...pagaidām lielākā izceltā līdaka ir 6.2 un divi zandarti 3.5, bet galā sēdējuši un līdz laivai davilkti vēl kudiš lielāki eksemplāri :) vienīgi sākumā tam visam jānotic un jāiemācās copi atpazīt, pārējais jau aizies pats no sevis :D

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv