es drīzāk pieļauju, ka šāda - kāta un spoles turēšana ir iegājusi asinīs tiem, kas ir visu mūžu maukuši ar inerces spolēm, kad spole iemetiena brīdī tiek pieturēta un piebremzēta ar īkšķi.
Nezinu, diez vai ... ar bezinerces spolēm darbojos jau kopš 87 gada, inerces spoles nelietoju.
Quote (Zivnieks)
otrkārt šādi vairāk piekūst roka, jo kāts neatrodas tam paredzētajā līdzsvarā)
Uz šādu metienu pārgāju tādēļ, ka pusgadu sāpēja labais plecs, no mačenes nācās atteikties, neko darīt, ņēmu pikeri, liku uz labā pleca (aukla brīvi nokarājās no gredzena, nav pusaptinusies ap makšķeres galiņu), ar labo tikai praktiski pieturēju, bet ar kreiso roku turot pie makšķers apakšas un raujot pret sevi, metu iekšā.
Parasti dažādos video un arī šajā ir redzams, ka metiens notiek turot makšķeri ar spoli ūdens virzienā un pieturot auklu ar rādītājpirkstu. Tomēr ir arī cits paņēmiens, ko esmu paretam redzējis citiem un arī pats tā metu nu jau ceturto gadu, kad makšķeri metiena brīdī tur ar spoli pret sevi un auklu pietur ar īkšķi. Nezinu, varbūt es daru to nepareizi, bet man tā ir vieglāk, nekad nekas nav lūzis, lai gan bieži pārslogoju kātus ar smagākām barotavām.
Man gribas domāt, ka nav būtiski svarīgi vai spole atrodas uz vienu vai otru pusi iemetiena laikā. Galvenais lai pašam būtu ērti iemest un iemetiens sanāktu precīzs. Var jau būt ka slodze uz kātu ir lielāka ja iemetienā spole vērsta pret sevi, bet kāti tāpēc vairāk nelūzt. Starp citu arī Krievijas fīder makšķerēšanas izlases (2011gada pasaules čempioni) galvenais treneris S.Orlovs, kurš arī pats ir viens no Krievijas TOP sportistiem, iemetienā spoli tur pavērstu pret sevi.
Es te sāku rītdienai metienu trenēt, ņemot vērā to, ka gaidāma straume ar visādām drazām un, ka būs kafejbrūns ūdens + man nezināmi zemūdens izcelsmes "zloveščnije mertveci časts 2"
Es to biju domājis, par ārā vilkšanu - tobiš velkot, turot spoli pret sevi, kāts nav izlīdzsvarots un ātrāk piekūst roka p.s. priekš Tevis ir tārpu kaste, priekš ērgļa ir plastmasas murmuļi, pašam iepirkās jauns kātiņš un vēl visādi draņķīši
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu ja, bet sanāca labi. Ar 2oz kudiš virs 100m. Gribēju uz to tālmetiena konkursu OZO golfa laukumā pieteikties, bet tur vieni svināriki tikai drīkst, ko ta es. Nu neko...
Netiks līdz iemest nedz rīt nedz parīt, veselu nedēļu laiks būs vienkārši nekāds. Gatavošu makšķeres un skatīšos kā līst lietus... Copi varēs sākt akurāt lieldienās.