Man liekas cik esmu redžejis ka komplektā ar kātu nāk vairās spicites
Tā arī ir. Ausgtākminētajām Salmo fīderim ir divas. Viena zaļa un otra sarkana. Zaļā ir jūtīgāka, tipa stāvošam ūdenim, sarkanā nav tik jūtīga kā zaļā. Man tagad gan ir otrādi, jo jūtīgākajai pašu galiņu nolauzu Bet spicītes jau var piepirkt klāt, kaut desmit Normālā variantā nāk līdz 3 spices
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Jāmet ar jūtām! Es nesaprotu kā var salauzt kātu metienā!?! Esmu ar iepriekš pieminēto Taifun fīderi (bomis) ar testu līdz 90 g, metis arī 120 un nav problēmu, ja to dara pareizi un nemēģina uzstādīt tālmešanas rekordus.
Ne nu rekordus ne nu kā. Saskatījos visādus video un darīju pakaļ Barotava ~10cm no spicītes, atvēziens pāri galvai~60 grādu pret zemi un "vilciens" uz priekšu. Krīt gan visu laiku ~45grādi pa labi, bet ar piešaudi mērķa zonā iemest var. Attālums~30-40m. Diemžēl Daugavā nav savilktas līnijas ik pa 10 metriem Vismaz tajā vietā nebija
Tā kā angļiem, ka atvēziens ir tikai līdz paša rumpim-ne pāri galvai, man nesanāk
... Barotava ~10cm no spicītes, atvēziens pāri galvai~60 grādu pret zemi un "vilciens" uz priekšu. Krīt gan visu laiku ~45grādi pa labi, bet ar piešaudi mērķa zonā iemest var. ...
Ja pareizi esmu sapratis tad Tu esi izvēlējies pašu sarežģītāko iemetiena veidu fīderim - svārstveida iemetienu. Var jau sākt apgūt fīderi arī tā, bet vai to vajag ... . Krīt visu laiku uz vienu pusi visbiežāk tādēļ, ka iemetiena laikā roka kura atrodas pie roktura gala tiek pavilkta uz sānu.
Parasti dažādos video un arī šajā ir redzams, ka metiens notiek turot makšķeri ar spoli ūdens virzienā un pieturot auklu ar rādītājpirkstu. Tomēr ir arī cits paņēmiens, ko esmu paretam redzējis citiem un arī pats tā metu nu jau ceturto gadu, kad makšķeri metiena brīdī tur ar spoli pret sevi un auklu pietur ar īkšķi. Nezinu, varbūt es daru to nepareizi, bet man tā ir vieglāk, nekad nekas nav lūzis, lai gan bieži pārslogoju kātus ar smagākām barotavām.
Tomēr ir arī cits paņēmiens, ko esmu paretam redzējis citiem un arī pats tā metu nu jau ceturto gadu, kad makšķeri metiena brīdī tur ar spoli pret sevi un auklu pietur ar īkšķi
Tomēr ir arī cits paņēmiens, ko esmu paretam redzējis citiem un arī pats tā metu nu jau ceturto gadu, kad makšķeri metiena brīdī tur ar spoli pret sevi un auklu pietur ar īkšķi.
Nedomāju, ka tas ir pareizi...es drīzāk pieļauju, ka šāda - kāta un spoles turēšana ir iegājusi asinīs tiem, kas ir visu mūžu maukuši ar inerces spolēm, kad spole iemetiena brīdī tiek pieturēta un piebremzēta ar īkšķi. Līdzīgi kā ar to, ka velkot pīcku ārā spole tiek turēta pret sevi, nevis leju (pats visu laiku tā darījos, bet sāku atradināties, jo pirmkārt - kāta ražotājs to nav paredzējis un slodzes uz kāta ir pavisam citas, otrkārt šādi vairāk piekūst roka, jo kāts neatrodas tam paredzētajā līdzsvarā)
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
metiena brīdī tur ar spoli pret sevi un auklu pietur ar īkšķi.
Es iekšā metu tā kā cepta zivs, bet ārā tinu pareizi. Fīderi metu iekšā taisni, bez sāniskā svērteniskā iegūluma, bet grunteni, oi... tā lai tālāk sanāk, ar pusapgriezienu, caur labo pusi pats kā kliņģeris saliecies..., nedaudz kā veseri sportisti met. Bet skats ir piekalts vēlamajā virzienā. It sevišķi jūrā. Ar 2.7 kātiņu diezgan droši, ja nav pretvējš, tad 100m arī 90gramīgais aizlido.
Es iekšā metu tā kā cepta zivs, bet ārā tinu pareizi.
Tieši tā, es arī visu pārējo daru kā visi. Kaut kā par to nebiju aizdomājies, bet sanāk, ka jau metiena laikā makšķere tiek pagriezta uz pareizo pusi un kad barotava atsitās pret ūdeni, spole jau ir pareizajā virzienā, turklāt roka paliek tieši tajā pašā stāvoklī uz makšķeres.