Ar grunteni copierēju tadad reti,esmu no tiem kadriem ,kas uzskata ka makšķerēšana ar Fīderi ir tā pati gruntsmakšķerēšana (ar barotavu).Strīdēties ne ar vienu kam ir savadāks viedoklis nevēlos...
Protams ka gruntsmakšķerēšana. Tikai atškirība starp fīderi un klasisko gruntsmakšķeri ir tik pat liela kā starp džerku un ultralight kur abi ir spiningošana. Un strīdēties ar tiem kam nav pat aptuvena priekštata par fīder makšķerēšanu patiešām nav vērts.
p.s. Nekā personīga.
LSMK-Milo
Ziņojumu laboja Jan - Pirmdiena, 16.04.2012, 21:01
Ups..nekā personīga,tik tiešām nevēlējos nevienam uzkāpt uz pirkstiem.Par priekštatu....Mans viedoklis -forumos par makšķerēšanu(gruntsmakšķerēšana,spinigošana utt...) viss tiek tik tāl sadalīts un pārdalīts,ka cilvēkam kuršs tikko sācis pievērsties mūsu kopējam hobijam rodas nepareizs priekštats par to ,kas ir kas.Figurē vairākas atsevišķas tēmas,kas patiesībā ir tikai vienas tēmas apakštēmas.Nu kaut kā tā
Diemžēl vai par laimi, bet tagad viss ir tik specificēts, ka dažreiz patiešām mati slienas stāvus Tomēr sapratīsim arī makšķerēšanas rīku ražošanas pārstāvjus - kaut kā taču mūs ir jāpiespiež nopirkt vēl tādu vai citādu rīku, detaļu. Forums kopumā ir sadalīts ļoti OKi. Ziepe ir mūsos pašos. Pieļauju, ka kāds fīderētājs apvainotos, ja viņu pieskaitītu pie gruntsmakšķerētājiem, kaut pēc būtības tā ir makšķerēšanas no grunts = gruntsmakšķerēšana. Domāju, ka nav jēgas dalījumu mainīt, jo šādi katrs var atrast detaļas, kas viņam tajā brīdī ir svarīgas. Patiesībā, pateicoties aprakstam par fīderi un fīderēšanu es esmu pielīmējies šim forumam. Pagaidām man patīk Bet katram jau savs viedoklis
Un labi ka te nav kā vecajā zive.lv vai CL kur visi raksta par visu jebkurā tēmā. Un labi, ka viss salikts pa tēmām un apakštēmām un katrs var viegli atrast informāciju un komunicēt par to kas interesē
Šodien Jan bija mans skolotājs Bijām jaukā vietā pie Lielupes. Atzīšos - pirmo reizi copēju Lielupē. Mans mazais dienas plāns bija ieraudzīt copi ar fīderi. Vidējais plāns bija izvilkt kādu zivi, apzināti piecērtot pēc ieraudzītas copes. Lielais plāns bija saskatīt pēc iespējas daudz dažādas nianses, kā notiek cope ar fīderi. Kā gāja? Pie upes bijām ap 9iem no rīta. Pēc pāris stundām ieraudzīju pirmo copi, protams, ka nenorealizēju. Bet tomēr redzēju!! Pirmā uzvara sasniegta Tikmēr Jan jau noķēris dažu labu raudu, plici un smuku breksēnu. Paskatījāmies manu makšķerēšanas rīku.... Konstatējām, ka tik lielas zivis, kā man āķis piesiets, te laikam nebūs :-( Pārsēju, manuprāt, mikro āķi. Pēc neilga brītiņa pirmā zivs - neliels plicēns. Otrā uzvara sasniegta Pēc brīža smuka raudiņa un vēl pēc brīža riktīga pretestība. Mana Salmo Taifun fīdera spoles bremze nostrādāja, tātad kas liels. Pievilku pie krasta un tad savu plato sānu parādīja nu riktīgs breksis Jan palīdzēja to izcelt. Lielākais breksis manā dzīvē un šķiet, ka ielākā miermīlīgā zivs arīdzan - 1,4 kg Tad vēl raudiņa un vēlreiz tika lūgta Jan palīdzība:-) Šoreiz breksis 1,00 kg. Gudrības sasmēlos kaudzēm, vērojumus ierakstīju savas atmiņas lentēs. Te ir arī mans šīs dienas loms. Paldes Jan par mācību stundu! Paldies Lielupe, par lomu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)