Uzdāvinājās jauna spole Qwickrunner 6000 kādas Jusu domas,der viņa priekš feeder.Esmu redzējis kad izmanto 5000.
Ja nedaudz precizētu kādas firmas spole un precīzu nosaukumu un kādam kātam, tad varētu konkrētāk atbildēt, bet principā derēs jebkuram fīderim, tik ar vieglajiem cope nebūs tik komfortabla. Man pirmā spole fīderim bija Salmo Elite Quickrunner 8950BR un bija tīri tā neko, tiesa kātiem līdz 3,6m un līdz 90g nedaudz par lielu.
spulgits. Nedaudz par lielu būs, bet ja makšķerēsi ar pārmetieniem ne biežāk kā reizi 5 minūtēs - būs normāli. Katrā ziņā šis būs labāks variants nekā spole kura pēc izmēra atbilstu 2500 no shimano. Viss protams IMHO.
Kādi mīnusi ir copēt ar tik liela izmēra spoli? To kad pasmaga un ietilpīga tas skaidrs.
Vienu no mīnusiem Tu jau uzrakstīji pats. Spole tiešām ir pasmaga, bet tas ir būtiski ja copes temps ir pārmetieni līdz viena reize 5 minūtes. Reizēm šis mīnuss pārvēršas plusā, jo ļauj sasniegt labāku balansu. Fīderim gan tas nav tik būtiski kā spiningam, bet pēc copes pie ātra tempa ( teiksim pārmetieni reizi minūtē) nebūs jušana ka roku nevari pakustināt. Otrkārt jāskatās kā spole sader ar to kātu uz kura liksi. Vai aukla neveido pārāk asu leņķi starp spoli un pirmo riņķi, jo tas var ietekmēt iemetiena maksimālo attālumu. Var jau pamainīt pirmā riņķa diametru vai izmainīt attālumu no spoles, bet vai to vajag ... ? Spolei gan jābūt pietītai pilnai, bet tā jau nav problēma, gan jau kādas vecas mono ko patīt bekingam atradīsies. Ja nu gadās kā piemēram man , kas mono fīderim nepanes vispār, tad tagad pavasarī veikalos vecās mono aukliņas var nopirkt pa kapeikām.
Sveiki visi spečuki! Trīs vienatnē pavadīti bezcopes vakari pie fīdera Sausās Daugavas krastā Tā kā šis ir mans iznāciens fīderēšanā, piesakos par mācekli kādam, kurš gatavs dalīties fīderlietās. Ar laiku ir dažādi, et gan jau ko varēs saštukot. Ir varianti ar transportu.
Ar grunteni copierēju tadad reti,esmu no tiem kadriem ,kas uzskata ka makšķerēšana ar Fīderi ir tā pati gruntsmakšķerēšana (ar barotavu).Strīdēties ne ar vienu kam ir savadāks viedoklis nevēlos....īsākas pavadas un tie tirinātāji paši uzkārsies.50cm tas jau ir pamatīgs gājiens pat kārtīgam koferim.