Man tieši tādam kātam, tai tievākajai spicītei pats gals arī metienā salūza. Bet ap 90gr barotava arī bija. Nu i nekas, tagad man viena spicīte ir paredzēta lielākam svaram
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Man ir tāds pats kāts, bet man jau liekas, ka salūza tapēc, ka tika lietota tievākā spicīte, jo tievā diezvai, ka ir ar testu 90g, jo kāda tad funkcija būtu resnākajai spicītei? Nejau padarīt kātu nejūtīgāku, bet gan lai varētu lielāku svaru mest. Nezinu, tas ir mans domugrauds, varbūt nav taisnība. Man pašam nekas vēl nav salūzis.
Gribētu vēl piebilst, ka spicītēm ir tikai signalizatora funkcija. Un visas var lietot, ja nepārsniedz kāta testu. Viss atkarīgs no apstākļiem. Ezeros citas, upēs ar straumi citas... galvenais copi redzēt.
Ir vēl tādi tjipa ap 10Ls izstrādājumi, kuri arī veikalos iet zem fīdera nosaukuma. Man arī viens tāds ir. Tam ir 3 spices un katrai spicei savs tests. Bet es viņu pirku speciāli čakarēšanai jūras smiltīs, bušu iegūšanai. Labam fīderim mainot spices, nekam sliktam nav jānotiek, ja tik nepārsniedz kāta testu.
Jāmet ar jūtām! Es nesaprotu kā var salauzt kātu metienā!?! Esmu ar iepriekš pieminēto Taifun fīderi (bomis) ar testu līdz 90 g, metis arī 120 un nav problēmu, ja to dara pareizi un nemēģina uzstādīt tālmešanas rekordus.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!