Vakar bijām ar Jutrixu piebraukuši uz pāris stundām pie Gaujas. Domājām, moš kādu vimbu noķersim, bet nekā. Copmaņi daudzi gāja jau mājās un nevienam nekā. Viens teica, ka no rīta kaut kam dažas vimbas esot trāpījušās un pēc tam pieklusis. Munms pa divām stundām nekā, kaut gan viena cope laikam bija, bet 100% apgalvot to nevar Pēc tam aizbraucām uz vasarnīcu kurināt un cept
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Aizvakar biju pie Ventas, pašā Ventspilī - neviena cope un citiem copmaņiem arī nekā. Vakar ar Koka Kluci aizbraucām atkal uz Ventu, kamēr es biju Ventspilī, bet šoreiz pie Zlēkām. Koka Klucim viena laba cope, bet nerealizēta, bet man nekā. Pārējiem copmaņiem arī nekā, izņemot vienu - tam trāpījās sapals pāri kilo. A vimba kaut kā negrib ņemt. Pirmie bari laikam jau augstāk, nākamie nav ienākuši! Bet nu upe gan forša, tā Venta!
Biju šorīt aizripojis tepat netālu no mājām. Apskatīt slepeno vietu, kur brekši kā mucas vāki dažreiz gadoties. Man tā vieta kaut kā neuzrunāja. Ūdens duļķains, plus vēl no kaut kādas renes tek ārā citas krāsas ūdens, krasts piedrazots līdz pēdējam..
Jā, Ventā kaut kas šogad nav riktīgi. Pavasarā sākumā bik pavilka un tagad pat tādās vietās, kur katru gadu ir, šogad klusums Mēs ar Anatoliju ar forši aplauzāmies
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Otrās Lieldienas tika pavadītas pie Gaujas .Cope manā izvēlētajā vietā ļoti švaka ,pa visu dienu viena vimba un vel divas mazas copītes.Tika izprovēta visādas ēsmas un arī dažāda distances, bet tas neuzlaboja rezultātu.Vienīgi laiciņs šodien bija foršāks nekā iepriekšējās dienas.Tāpēc kopumā ir labi pavadīta diena.
Šovakar no 17.00-20.00 pabiju pie Gaujas .Sākums diezgan daudzsološs,pirmā cope un par izbrīnu duplets,ja godīgi divas vimbas uzreiz man tikai trešo reizi.Pēc kāda brītiņa smuki zvaniņs grabināja,bet pa tukšo.Un līdz copes beigām vēl divas copes bija,kuras bija rezūltatīvas.Kopumā izdevās piešmaukt četras vimbas.Vimbām šovakar garšoja slieka ,un arī baltie tārpi plus gabaliņš garneles.Laiciņs jau nu šovakar biju foršs,vienu brīd gan vējš nedaudz papūta.Jāskatās cik rīt Gauja devīga būs.
Vakar ar Je6ku pabijām Skaistkalnes pusē. Vimbiņa ir ,izmērs arī skaists. Je6kam pat viena tuvu pie kilo Ņēma vairāk tīru garneli .Laiciņš varēja būt nedaudz labāks ,bet kopumā bij oky. Leiši gan (brakaņjeri) stiepj prom cik var aiznest ,pa vairākām tūrēm:D Varbūt ka viņiem norma nepastāv