Tā kā nebiju sešas dienas copēt ,tad šovakar pie tik forša laiciņa biju nolēmis paskatīties kas notiek Gaujā.Upē līmenis labi pakrities,apkārt viss smuki jau sazaļojis.Sākums bija ļoti bezcerīgs ,jo sīkie grauza visu nost,pat izdevās divus ēdājus piešmaukt,viens bija grundulis,otrs baltais sapals,Kad jau sāka krēslot bija pirmā kārtīgā cope un vimba krastā,pēc neliela brīža vēl viena vimba,gandrīz jau tumsā, abas bija iekārojušas baltos tārpus.Tā kā cope bija izdevusies,varēju ar labu garīgo doties mājup.
Šodien no rīta nevarēju izštukot braukt pamētāt spini uz ezeru vai pasēdēt pie Gaujas ar fīderi.Beigās aizbraucu uz vienu vietu Gaujā, kur īpaši nebiju nekad copējis.Tiekot pie upes secināju ka mājā palikusi kastīte ar barotavām,nu neko bija jācopē pa parasto ar grunteni.Sākums bija cerīgs,uzreiz uz sliekas pieteicās viena vimba.Tad atkal kaut kas nograbināja un galā smuka punktaina zivtiņa, pirms mājās braukšanas vēl viena tāda pieteicās ,abas peld tālāk.Vēl bija divas copes un divas vimbas krastā,tiesa viena bija apmēram 20cm gara,kura protams tika atlaista.Laiciņs šodien ļoti labs,bija forši pasēdēt pie upes,laivinieki jau ar parādās upē.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Sveika tauta!Kā iesācējs vēlos zināt jūsu (Profesionālos) ieteikumus spoles izvelē priekš gruntenes. Vēlams laj varētu tālu iemest un uztīt auklu vismaz 100m...Vēlams ne pārāk dārgu. Paldies jau iepriekš!
Bija doma pirkt vienu no šīm - Andromeda FD, Andromeda RD,Vigor Silk line FD,Vigor Jade line RD...spoles domaju pirkt no veikala "GARDS" majaslapa tas var aplukot :))
Tu no Rīgas? Es baigi ieteiktu iedoties Salmo pastāstīt pārdevējam savas iespējas un gan jau ko piemeklēs. Pirkt netā, Gardā, lētā gala budžeta spoles es neieteiktu. Baigs brāķa procents varētu būt. Labāk veikalā pagrozīt, paskatīt un tad arī pirkt. Tur pat nopērc arī monofilo auklu, iesaku Salmo dieamond feeder (paciņa zaļā krāsā) 0.27 ,monofilo un būs viss kārtībā.
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Nu nu...tuvumā man nav "SALMO" veikalu ir visur apkārt "GARDS" es no interneta pat neteaisījos pirkt es tikai no veikala laj varētu apskatīt ko es pērku
Ne jau spole vienīgā nosaka, cik tālu varēsi iemest. Kāts arī savu lomu pilda. Un aukla arī. Neko nezinot, paņem 3000 vai 4000 spoli. Ja vajag, patin apakšā kādu vecu auklu, lai uztinot visu jauno paliktu 2mm no kasetes malas. Un nepārspīlē ar diametru. 0.28mm monofīlā jau gruntenei pietiks. Pītā ir dārga. Ja par Gardu, tad man p. kāda spole, vai pa 20 vai 30 ērikiem. Gruntenei derēs. Paies gads vai divi, tad iekrāsies naudiš un sāksi saprast ko un kā vēlies. Ja kas, tad man bija viena lētā no Garda jūrai. Es gan liku pīto auklu. Nu nekas, izturēja, nesūdzos.
Ja veikalā ir kaut cik normāls pārdevējs, tad viņš Tev piemeklēs spoli par Tevi nosaukto summu un Tavām vajadzībām. Un jā, arī lētā gala spoles uz gruntenes un pludiņmakšķerēm mēdz kalpot diezgan ilgi
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ja grunteņošanai, tad paķer kādu 40 izmēra Salmo baitfeeder spolīti. Man kaut kāda tāda stūrī uz fīdera putekļus krāj. kādu reizi ir pat bijusi pie ūdens, strādā tīri neko savai cenai un 40 izmēru diez vai ātri nokausi.
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!