Šodien biju copē.Biju nolēmis parbaudit tuvējo udenskratuvi uz lidakas esamibu.ķēru ar popperi. Ap 06.30 neliela liidaciņa uzsita no sāna un viss. Kēru lidz 11.30, bet neviena tā ari netrapijās.Bet asari pie zales brokastoja pilnā sparā. Rīt megināšu vēl.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien ar vienu vecu draugu izdomājām aizmaukt forelēs. Saņēmām šādu tādu informāciju no Kaprača un maucām. Sākumā aizmaucām uz salīdzinoši plašu un dziļu upes posmu.
Drīz vien copes kolēģis tika pie pirmās foreles. Maza jau nu dikti. Un kamēr mēģināju to nofočēt, viņa sāka asiņot, tāpēc steidzīgi tika kabināta no āķa un atlaista atpakaļ ūdenī.
Vismaz neesam tukšā un forelīte vaigā apskatīta Vēl pēc brītiņa kolēģim atkal tāda pati maza forelīte, bet to mēs vairs nefočejām, lai netraumētu. Vēl pēc brītiņa arī es tiku pie mazas forelītes. Laikam te apkārt tikai "bērnudārzs", bet tas vienā metienā gar nogrimušu koku, pamanu tikai ar acs kaktiņu tā kā melnu ēnu un uzreiz jūtu rotiņa galā kaut ko nopietnāku, ūdenī arī vizuāli pamanīju +/- mēra foreli, kas bija pagrābusi manu rotiņu, bet es tā apstulbu, ka pat nepiecirtu un pēc dažām sekundēm tā prom bija Nu neko, vismaz adrenalīna devu dabūju un skaidrs, ka arī lielākas foreles te ir Vēl pēc laiciņa kolēģis tika pie atkal pie mazas forelītes, bet man viena sīkā skrēja līdz pašam krastam līdz, uzbakstīja pa rotiņu, apgriezās pa 180grādiem un pateica čau Vairāk tur neko nedabūjām un atkal nomainījām upes posmu
Trešajā posmā neko nedabūjām un vairāk arī nemēģinājām. Pietiekami šodien jau bija pastaigāts, foreles bija manītas, pozitīvais lādiņš saņemts, no būšanas dabā. man personīgi uzsita arī asini un domāju, ka kamēr nav sācies oktobris, ka vēl kādu dienu nākamnedēļ veltīšu dabas baudīšanai un foreļu ķeršanai. Tā tomēr ir viena riktīgi feina padarīšana! Ne asakas visiem
P.S. Šodien tika mēģināti arī voblerīši un pat šūpiņš, bet visas copes atkal bija uz rotiņu. Pārsteidza, ka nevienas līdakas nebija, kaut gan mēģinājām arī tādos upes posmos, kur tieši līdaku arī varētu dabūt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vajag jau arī kādreiz kājas izlocīt ,ne tikai laivā sēdēt,vai ne ???
Tieši tā! Un kaifs tomēr savādāks bradājot pa tāda veida upēm Tuvāk dabai