nu tur jau gan var ko patīkamu paņemt ko pats no sava lietojuma varu ieteikt - shimano exage šogad okuma baigi ienākusi tirgū, vienu ap tādu ciparu esmu ieplānojis paņemt, rādās jau, ka jābūt ok
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
ko pats no sava lietojuma varu ieteikt - shimano exage
Tu man pilnīgi vārdus no mutes izņēmi... EXAGE ir leiliska spolīte, pašam gan ir viena ar pakaļējo bramzi un dubulto rokturi. Es gan laikam vienu mēnesi vēl pasēdētu uz grauzdiņiem un paņemtu AERNOS
nu jaa, uz tiem Shimano ari lureju. No Okumas kas butu sakarigs!? Regulari kemmeju ebaju, tik nez jau kam pieverst uzmanibu. Par tiem ls jau var visu ko dabut +/-, tapec jautaju, ar ko tauta shance. Plus deretu jau, lai tajas iekshas ari butu tie gultnji, nevis kkadas bukses! Ka maneja varianta, vrogji 4 plus 1, a uztinejam bukse, ta izdilusi ovala un sprust...
rendzis, ja godīgi, tad 50 LVL ir cipars no, kura sākot var kaut, ko jau meklēt. Ja runa par spiningu. Makšķerēm mierīgi var lētākas lietas atrast. Es ieteiktu, ja var tad drusku pielikt klāt un tiešām paņemt Shimano AERNOS FA, būs būtiska atšķirība no tā paša Shimano Exage. Exage man ir bijis - pilda savas funkcijas, bet tad kad pamētāts ar Rarenium, tad ... Ja tomēr paliekam pie 50 lvl - tad aptausti Exage, Okuma Trio, Mitchell Mag Pro. Ar Daiwām mums ir bēdīgāk. Pašam bija Daiwas lētais gals - nepatika, bet tagad e-bay skatos un siekalojos par Daiwa Certate, vai vismaz Caldi vai Luvias... gribu labu mantu twictham, jo esoshais Abu Garcia Soron man čakarē auklu un bieži uzmet cilpas. Vienkāršai mētāšaina ir primā, bet twitchot vairākas reizes copes laikā veidojas mezgli... Aukla ļoti kvalitatīva, kā arī kāts, takā atliek vien man mainīt spoli. Džig kātiņam St.Croix Legend Tournament ML man virsū stāv Shimano Rarrenium 2500 - perfekti!! Viss strādā lieliski - pārsteidza, ka nepilnus kg smagu zandertu mierīgi izštopēju, neskatoties, ka nominālais tests kātam ir no 4 - 10,5g...tas gan kāta, gan spoles nopelns!
taisnība jau ir... padārga manta. Tieši tāpēc es 2500 nelieku uz twitcha kātu, jo mētāju arī lielās mailes. Negribās nokaut. Viegla spolīte, bet ne tik jaudīga, lai mētātu un raustītu seklajos ūdeņos mailes virs 11 cm. Iespējams 3000 modelis derētu, bet tāpat labāk kādu nedaudz jaudīgāku modeli, jeb ar lielāku max drag force...
rendzi. vispār iesaku pirkt tā, ka var aptaustīt pirms pirkšanas. jo diezgan bieži ir tā, ka brāķis. vajag uz vietas patīt bodē un tad jau jutīsi kā griežas. var arī protams paveikties. es pērkot nepakruķīju un mans viengadīgais exage tinās sūdīgāk kā 5gadīgās salmo elite spoles... salmo spoles maksāja ap 30... un ja ņem tad ņem ar priekšējo bremzi, jo tām konstrukcija vienkāršāka un kalpos ilgāk. viņa arī ir mazāka un iespējams, ka pat drusku vieglāka.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!