No 1.marta sākas līdaku ieguves lieguma laiks un aizliegums makšķerēt no laivas iekšējos ūdeņos!
Par laivām tas ir galīgais sviests. Kā jau savulaik tika piedāvāts-ja liegums uz zivi, tad uz zivi. Atļaut copēt no laivām visu gadu. Kāpēc liegums copei no laivas, tas man nav izskaidrojams. Jo pārvietoties ar peldlīzekļiem lieguma nav!
Šito es ar īsti neesmu sapratis, jo žani un asari tak tagad būtu feini, piem. Daugavā paķerstīt. Bet atkal no otras puses man patīk, ka ir tāds 1.maijs kam gatavoties, un mazos svētkus uztaisīt.
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Šodien bija tik foršs laiciņš, ka neizturēju un aizgāju atklāt sezonu ar spini! Paņēmu mikrodžiga kātiņu un kādu pusstundu pavicināju upes malā. Ķērās tikai zacepi, bet toties gandrīz katrā metienā!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Atbildēšu to pašu, ko Zivniekam. No tukša gaisa jau nevar uzbūvēt, sākumā jāiepērk un jāpasūta materiāli. Boroda tagad autokadā zīmē projektu, viss kā pie profiem notiekas Tā ka ir ir arhitekts, i būvdarbu vadītājs, i sagādnieks, i strādnieki
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Pašlaik Mīlgrāvja kanāls. Citur vēl ledus var traucēt. Un Ķīsim vispār nav daudz vietu, kur no krasta copēt. Šo to var atrast Mežaparkā, nedaudz Jaunciema pusē un tas ar principā viss! Ā, vēl pie Juglas!
Izstaigāju divas nelielas upītes. Līmenis pagaidām paliels, bet kaifs pilnīgs! Izbaudīju pavasari uz pilnu klapi - kukaiņu nav, krūmi nav aizauguši, pastaiga pa pirmo un zivis arī bija!
Super! Es kaut kad aprīlī ar taisīšu kādu izbraucienu pa mazajām upītēm. Ātrāk nesanāk, garāža vēl jāuzslien. Bet to, ka tas ir kaifs - piekrītu par visiem 100%!