Neesmu tur mēģinajis nekad copēt, tikai ir redzēts ka citi tur vicinās ar spiningiem, tomēr nosliecos neriskēt ar molu un padošos uz Jurmālas/Varkaļa pusi, uz paris h, nu nesēžas mājās šādā laikā aiz loga lēni krīt pārslas...
Nu nekā jau diža nebij, bet laiciņš gan super kaut arī vienu brīdi sniga tā ka MJ spicīti knap saredzēt Pāris laivas ar manīju un pa kādam krasta copmanim arī bij. Katrā ziņā šādos laikapstāklos copēts ar garo kātu vel nebij, bij forši! Sniega vīram arī prieki!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
šodien biju spiningot ķīsī Jaunciema rajonā un virzienā uz Sužu pusi. nu nafig tādu copi copējām, jo palīdzēju saviem vecajiem jaunciema kaimiņiem laivu no ezera izvilkt un uz pagalmu aizvest ieziemošanai. pie reizes noslēdzām viņu sezonu. riņķi salst ciet - pretīgi. tikām pie dažiem normāliem asariem. man divas līdaku copes. viena no tām liktenīga vienam labam voblerim ta bija tā voblera pirmais iemetiens vispār un uzreiz cope un ... neērti pat nosaukt voblera modeli pievīla laimīgā jāņa xtwitch pavadas karabīne. tās nekam neder. pat vobleru mainīšanā tizlas.
Jaunciema basene
un viens no ašukiem
kopā bija tādi kādi 7 mazie pat netrāpījās...
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Mazu laika spŗīdi atpakaļ biju aizbraucis un vienu mazu ezeriņu, kas netālu no Rīgas. Ezers izrādījās pārsteigums priekš manis! Pirmajā reizē 4 līdakas. Mazākā virs kilo, lielākā 3.3kg. Otrajā reizē trīs līdakas 1-2,8kg un viena makanā aizgāja. Zvēru, ka vismaz 8-9kg viņai toč bija. Jo esmu izdabūjis vairākas 5-6kg līdakas, bet šitā bija kaut kas! Pievilku jau pie krasta, bet nekā nevarēju paņemt. A pie krasta uzreiz sākās kants, pāri tai nekā nevaru to līdaku dabūt un arī pieiet klāt nevarēju. Kā par spīti neviena tuvumā arī nav, kas var palīdzēt. Tā nostāvēju kāds 3-4min turot līdaku pie kants un domādams, ko darīt. Prātā nekas neienācā, kā pārlikt makšķeri otrā rokā un stiepties pakaļ tai līdakai. Tā bija liela kļūda un labi, ka spinis vismaz palika vesels. Līdaka kā mani ieraudzīja, kad es pārliecos pāri kantij, tā ieslēdza 5ātrumu un pilnā fodā mauca uz dziļumu. Spoli ar laikam biju nepareizi noregulējis......bet ar to rāvienu mana 0,14mm pītā saplīsa kā diedziņš. Tā tur nostāvēju vēl dažas minūtes drebošām rokām Nekas, paskatoties laika prognozes, izskatās, ka spiningošanas sozona turpinās un es atceros, kur viņa bija. Būs jābrauc jāpamēģina atkal noķert. Ja nesanāks, tad noķers citas. Tajā ezeriņā tiešām līdakas ir un copmaņu nav! Nevar jau visu laiku tikai pie Buļļupes sēdēt!