Īstenībā laika apstākļiem un citām lietām vairs uzmanību nepievēršu. Kad ir laiks un vēlme un tieku, tad arī eju uz copi - pārējais ir otršķirīgi!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
pļac, bet vo šodien, kad nekur netieku laiciņš kā ūgu maize
Jūtu līdz Es gan paēdīšu pusdienas un drīz jau ar bračku startēsim!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Sveiciens un ne asakas visiem esošajiem foruma biedriem Kādu brītiņu anonīmi palasīju forumu, un izdomāju, ka laikam tomēr vērtīgāka pieredze būs, ja piereģistrēšos
Pēc ilgiem gadiem atsāku "vicināt bada pātagu" (draugi pavilka), tagad jau pašam azarts atkal iekšā
Biju šorīt uz copi, zemmēra līdaciņa, kuru protams atlaidu un vēl pāris nokabinājās.
Spiningoju ar Salmo Supreme SNIPER 20 kātiņu, kaut kādu vecu spolīti, 0,21 mono auklu. Mānekļi - dažādas gumijas zivtiņas, Mepps roterīši un 1 gab šūpiņš.
Nupat esmu iecienījis vienu vidēja lieluma caurtekošu dīķi, zivis tur ir, pagājušonedēļ tika izvilkts 400g asaris (čomam 700g) un citā reizē cits paziņa dabūja 2x~1,5kg līdakas
Diezgan pārsteidza tas, ka vidēja lieluma mānekļus "ņem" arī šādas te zemmēra līdaciņas (iepriekšējā copes reizē dabūju atlaist 4gab) - spiningoju tajā brīdī uz gumijas zivtiņu ~10cm izmērā. Neticas, ka tai dīķī nav lielāku eksemplāru, jebšu sagadīšanās, ka mazie līdacēni pirmie nogrābj visu piedāvāto? Varbūt pamēģināt piedāvāt kādu vobleri?
Sveicināts parcopi.lv forumā! Asaris labs! Asari un līdakas reizēm grābj tāda izmēra mānekļus, ka paši ir knapi lielāki pat mānekli. Tā notiek Kātiņš un mānekļi jau pēc katra paša ieskatiem un finansēm, bet auklu es liktu drusku izturīgāku - 0,26 līdz 0,27mm. Tomēr ar 0,21mm var sanākt zaudēt mānekļus, ja tie aizķerās aiz kādas niedres vai ūdenszāles. Un, ja mērķa zivs ir asari un līdakas, tad iesaku biežāk mēģināt bleķus - rotiņus un šūpiņus! Vismaz man tie uz līdakām un asariem strādā vislabāk Ar vobleri dīķī jābūt uzmanīgam, jo dīķi parasti ir diezgan aizauguši, bet vobleri nav tie lētākie mānekļi
Ar pabiju uz vienu hesa stādinājumu no 12.00-14.30 paspiningot asarus,nežēlīgi aizaudzis gan tur bija un saule ar cepa,copēt bija iespējams tik vecajā upes vietā,pārējais vis palicis par pļavu par kuru asari tusēja,bet mānekli iemest tur nevarēja.Tā nu ganijos pa klajumiem 2.5 stundas, 2 copes 2 līdakas,zemmērs un knapmērs,tā arī nevienu asari nedabuju Vilšanās bija par šodienas 2 nopirktiem mepiem 1 un 2 numura,nejēgā ātri jātin lai rotētu un loģiski ka tik ātri tītam neviena zivs uzmanību nepievērš,rīt nesīšu uz veikalu atpakaļ
Ūja, kur tad tik mazus mepiņus.. USA forumos acu priekšā pavīdēja info, ka līdakai ir sākot no 3. un uz augšu. Pašam ir bijuši 2 gab 3. Nr Aglia balti, bet veiksmīgi norauti...
Salīdzinoši dārgi maitas, bet varbūt ka šodien atkal iepirkšu, ir doma vakarā ap 21niem vai 22iem aizšaut pacopēt
P.s nekad nemēģiniet salīmēt gumijas zivtiņas (ieplēsti purni) ar Bison gumijas līmi - notiek kkāda reakcija un tās paliek lipīgas un pretīgas...
Šorīt ar J0ni iemēģinājām veiksmi Lielupē pie Garozas, iepeldējām ap 5:00 un izpeldējām 11:00 rezultāti bij samerā veiksmīgi pateicoties aktīvākai rīta copei līdz 9:00 3 zemmēri, man izdevās piemānīt vienu mēru(ļoti labu mēru) nāca arā samērā viegli tik laivu pāris reizes pagrozīja, kausēšana ilga kādas 4min. un bij nerealizētas 3 copes... no 9:00-11:00 kad saule jau pieņēmās spēkā un vējels ar pūta samēra stipri nemanijām nevienu piesitienu...
Lūk mana rekord zive 3,4 kg 79cm (jā, pēc izvilkšanas rokas trīsuļoja vēl kādas 10min.) J0nim nācās samierināties ar "nedaudz" mazākām līdaķelēm
Red. Ne jau uz līdakām es copēju ar mazajiem mepiem,bet asariem.līdakas velku pamatā uz karotēm un šūpiņiem,zāļiniekiem.Roteru mīnuss -ķeras vairāk zemmēra nekā mēra(gadās izņēmumi).