Pag, pag - tās ir makšķeres? Vai fīderi? Makšķerei tests 50-70gr -tas ir bomis ar ko mierīgi kādu var noklapēt.
Nē, runa iet par teleskopisku makšķeri!:) Man ir tāds Okuma kāts, bet veikalos vairs nav dabonami un šis kāts ir smalks un viegls, ieguglē Okuma astral, tad manīsi Kādu tad testu iesaki līņu copei?
Nu paskatījos - no skata normāls kāts, tik laikam tos testus kaut kā ne tā raksta tai googlē. Par līņu kātu. Uzskatu, ka vajag vismaz 5m. Nu 5-5,5m apmēram. Pēc mūsu pieņemtā testa ap max 10-30gr. Ar garāku būs vieglāk gan iemest, gan izvadīt. Man ir viens vecs kātiņš ar testu 5-15gr, 5m, kāta svars 180gr. Un bik jaudīgāks no salmo - diamond competition bolognese, garums 5.3m, tests līdz 30g. Ja kas, tad vecā labā supervieglā bolonēzīte joprojām patīk vislabāk. Metu ar vienu roku, nu dikti patīkams kātiņš. Un neviens līnis nav aizgājis laužot kātu. Tas, ka tulpīti nolauzu - paša vaina, kāts palika dažus cm īsāks.
Pasēdēju Ventmalā vakar kādas trīs stundas pa dienas vidu, bet tomēr vienu skaistuli atkal dabūju. Ar vieglo mačkātu šitos lielos brekšus baigi forši vilkt!
Es tikko no copes. Bik samirku arī Biju no rīta Vecdaugavā. Copēja kaut kā līdz 10:00, pēc tam kā ar nazi nogrieza. Copēju ar parasto pludiņnieci un uz mailēm arī. Tiku pie 4brekšiem, lielākais ap 500gr, un pie četriem asariem - lielākais ap 400gr. Viens smuks asaris virs puskilo aizgāja ar visu āķi jau pie paša krasta Kopumā švaki, sevišķi pēc tām asaru razdačām no mola
Malači, smukas zives saķēruši. Es sākot no rītdienas mēģināšu pafīderēt 3 dienas. Bet apkārt būs the best fīderisti no visas Latvijas. Ja tikšu starp kādiem superīgajiem, viņi man visu zivi atsitīs, jo man ir barība vulgaris un motiļu arī naf... Ceru tik uz iesācēja veiksmi.
Vakar ar laiviņu pašturmēju Daugavu. Ar pludiņmakšķeri un mailēm meklēju asarus. Īsti neatradu gan - te viss loms, kas bija pa pusdienu salasīts! Piekrastē vēl atradu pusmetra dziļumā telefonu, bet šaubos, ka šamējais vēl kādreiz ieslēgsies
Vakar ar chominju un Jutrixu bijām uz 2stundām Vecdaugavas attekā pasēdēt biku uz dzīvo. Bija divas copes tikai un viena zemmēra līdaka tika izvilkta. Toties sīkie gan vēl pagaidām diegzan aktīvi ķerās
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar ar chominju un Jutrixu bijām uz 2stundām Vecdaugavas attekā pasēdēt biku uz dzīvo. Bija divas copes tikai un viena zemmēra līdaka tika izvilkta. Toties sīkie gan vēl pagaidām diegzan aktīvi ķerās :)
Nu pie jumsiem izskatās bez vēja un ļoti silti. Voleros vējš bija purnā un vispār baigs dubaks, salīdzinot ar vakardienu. Vakar vēl pigmentu varēja ķert.
Šodien biju Juglas kanālā. Sīkie ķeras ļoti raiti un arī trāpās arī 150-200gr pat bez iebarošanas. Uz dzīvo bija tikai divas copes, no kurām viena pa tukšo, bet otru pavilku pusceļu un atkabinājās. Vilkās baigi spēcīgi, bet pat nedabūju apskatīt kas par zvēru
Esmu bijis četras reizes Gaujā. Mērķa zivs - baltais sapals (Jeļcins) Gājis ir visādi. Principā ir divas bedres, kurās process notiek, bet ne katru dienu. Pagaidām tā pa skaisto ir sanācis savilkt vienu reizi. Tiku pie 6kg skaista jeļcina un kādām 10 patiešām skaistām raudām. Paturēju tikai normāla izmēra zivi, visu smalko metot atpakaļ. Parasti ar barību neizdevās jeļcinam atvērt muti, tā pagaidām man ir mīkla, bet kaut kas uz priekšu iet. Izstāstīšu, kā gāja šo piektdien. Rīts nesanāca baigi agrais, jo pie upes biju samērā vēlu, nedaudz pirms deviņiem. Vietu šoreiz izvēlējos dziļu bedri, kur Gauja vaido skaistu atstraumi ar 5-6 metru dziļumu. Tikai atstraume ir milzīga, nevis kā pierasts. Protams priekša jau bija divas mašīnas. Izdomāju aiziet mazliet augstāk, kur nav vairs bedre, bet dziļums tāpat pieklājīgs, blakus vēl atteka, kas pat sausākajās vasarās savienota ar Gauju. Gauja klusējā, attekā izdevās dabūt raudu pie ēstgribas, bet smalku. Trāpījās arī viens sapalpuika bet amnestējams. Turpināju ķert līdz apnika. Pārvācos uz bedri. Veči vēljoprojām sēdēja bez copes, bet es domāju mēģināt tāpat. Barība Salmo rauda, aizmirsu zemi un tad sanāca barot tīrajā veidā. Bet kā ir, tā ir. Apsēdos vietā, kur ir koku sanesums un metiens max 10 m. Iztaustīju grunti, ķērāju nav. Izdomāju, ka jānopludina no sākuma slieka. Pieteicās mazs asarīts un viss. Tad iešāvās prātā, ka sataisīju mājās grūbas ar ķiploku. īstais laiks eksperimentam, jo neviens no apkārtesošajiem nevelk. Pirmais laidiens un skaista rauda krastā, otrā laidienā tāda pati aiziet, tad jeļcins. Zivs ir, tātad jauzbaro. Uzbaroju, pagāja piecas minūtes un process aizgāja raiti. Katrā laidienā pa jeļcinam vai skaistai raudai. Cope kaprīza, tik cik pludiņš iegrimst 1/3 no antenas, piecirtiens un spēcīgā jūras zivs nāk uz krastu. Tā smuki pasportoju. Uzbaroju ik pa 20 minūtēm, jo zivs prasīja, ka grib ēst un process turpinājās tik ilgi, kamēr man beidzās barība. Gaujā copēt ir interesanti. Pievienošu arī loma foto. pus spainis skaisto rudens zivju. lielākā rauda līdaka uz dzīvo, skaists papildinājums, šī gan cita reize. 1,5 kg
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Eidi, labs loms. Par Gauju nezinu neko, bet vienreiz apmeklēdams ēstuvi pie Tallinas šosejas tilta, noskatījos, kā viens breks no pūšļa vilka vienu pēc otra. Jeļcinus esmu ķēris tikai Mērsraga kanālā, ir bijis, ka līdz pusdienai 10l spainis pilns, plus dažas raudas līdz 200, plus kādreiz ālants mērā. Lielie ālanti tur gan laikam beigušies... neesmu tur ilgi bijis... sākās tautas uzlidojums ar grūbām, tad parādījās gulbji, kuri naski to putru ēda...un cope beidzās... vienreiz nostrādāja slepenā smaka barībai, bet tad nevarēju atkauties no kaimiņiem... tikko noņem zivi, tā tavā vietā jau pieci pludi pludinās....