sveiki! vai kads pazist tadu vietu-Straupe? Kadas tur ir makshkereshanas vietas?
Aiz Straupes ir Plācis. Tur ir ezers, tajā esmu makšķerējis, bet es nezinu - manuprāt tas ir privāts ezers. Iespējams vēl kāda ūdenstilpne ir netālu, jāņem karte un jāpēta. Un par to ezeru Plācī derētu uzzināt kā tur ar copi. Toreiz pie pirts no laipiņas kaut kādas raudas un pličus varēja noķert pat dienā, tā ka zivis kaut kādas tur ir. Vismaz bija, jo tas bija kādu laiciņu atpakaļ, kad tur biju
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien biju Vecdaugavā. Saķēru sīkos un pasēdēju uz dzīvo cerībā uz līdakām. Nevienu nedabūju Manā klātbūtnē viens no laivas divas izvilka un ejot prom, viens copmanis piesteidzās klāt, lai nobildēju šamējo ar līdakām - saķēris bija 4gb un lielākā 7kg! Nopietns kukainis! Izvilka ar spiningu un mono 0,3mm auklu, par mānekli gan nezinu, kāds bija galā Tā, ka līdakas ņem, tikai ne man
Ja Tu domā uz kādām ēsmām, tad es personīgi uz raudām kā ēsmu Nr.1 iesaku mannas kulteni, bet uz līņiem baltos tārpus kopā ar slieku. Vēl var mēģināt arī kukurūzu, mīklu, sienāžus, gliemežus, dažādus kāpurus u.t.t.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ja Tu domā uz kādām ēsmām, tad es personīgi uz raudām kā ēsmu Nr.1 iesaku mannas kulteni, bet uz līņiem baltos tārpus kopā ar slieku. Vēl var mēģināt arī kukurūzu, mīklu, sienāžus, gliemežus, dažādus kāpurus u.t.t
vai kads pazist tadu vietu-Straupe? Kadas tur ir makshkereshanas vietas?
Netālu no Straupes ir daudziem pazīstamais maksas dīķis „Ūdensrozes”. Pie Plāča ir divi ezeri Eiķens un Riebiņš. Eiķenā no krasta nav īsti ko darīt, ja vien neiet pie mājām. Riebiņam gar vienu krastu ir privātmājas un tur tu nebūsi gaidīts. Gar otru krastu ir kādas desmit vietiņas kur var labi tikt klāt. Riebiņā var tikt pie smukiem breksīšiem un līņiem. Un vēl jau ir taču arī Brasla un Gauja.
Izkaltē maizi un sarīvē, vai nopērc veikalā jau gatavu rīvmaizi!