Ljubitex - apskat kā Jan visu salika pa plauktiņiem par copes vietām Straupē! Es nezinu, kurš ir tas ezers, kur esmu makšķerējis pie pirts un tas arī nav svarīgi
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Kā barības sastāvdaļu. Tikai plika rīvmaize diez ko laba barība nav! To pievieno citām sastāvdaļām, kad gatavo barības
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
bet kadu maizi vajag rivet?rupmaizi vai baltmaizi?
Jebkādu. Katrai ir savs aromāts un ar katru var barību pataisīt tumšāku vai gaišāku
Šorīt pasēdēju uz līņiem, bet nevienu nedabūju Bija viena cope, ko nerealizēju. Vēlāk pārslēdzos uz raudiņām citā vietā un vismaz tās kaut cik ķērās, tukšām rokām nepaliku!
Šodien Daugavā, kad apnika ķert pličus ar grunteni, iemetu arī pludiņmakšķeri. Baigi labi ķērās vīķes - viena pēc otras. Sākumā metu visu laiku atpakaļ, bet pēc tam izdomāju, ka cepta vīķe dikti garšīga un vienu mazo maisiņu pieķēru ar vīķēm!
Ceptas vīķes ļoti garšīgas, man tikai nepatīk viņas ķert
Copmani - pamēģini šo recepti! Kaltējis gan neesmu, ir tāda doma, bet ceptas arī ir ļoti, ļoti garšīgas, tikai vajag sadūšoties, lai viņas ķertu
Šodien Buļļupē ķērās zupas izlase Viens breksis 600gr, dažas dažādas baltās ap 200gr, bet lielais vairums 50-100gr. Paturēju kādas 10zivis, ko vienā reizē uzcept Bet laiks foršs, viss pa pirmo!
Ķērās tikai galīgie sīči, ko laidu vaļā, bet dažus liku uz otru makšķeri cerībā uz līdaku. Viena līdakas cope bija, bet par ātru piecirtu un izrāvu raudiņu tieši līdakai no mutes Bet diena laba un vismaz pasauļojos
Šorīt ar Anatoliju bijām uz rīta copi Vecdaugavā, ar domu par līņiem
Līni nevienu nedabūju Kaut gan barība nostrādāja un varēja manīt līņiem raksturīgos gaisa burbulīšus. Arī divas līņu copes bija 100%, bet....nekā Paralēli makšķerēju uz dzīvo. Pirmā līdaka paņēma uzreiz, bet izrādījās viltīgāka par mani, es paliku tukšu āķi! Vēlāk uz plici noķēru asari 300gr, kurš nenobijās no dzelzs pavadiņas
Un jau vēlākā rītā noķēru uz ruduli līdaku 59cm 1250gr!
Uz parasto pludiņmakšķeri trāpījās tikai divi normāli pliči un divi ruduļi + kaudze ar sīkajiem, kas tika laisti vaļā. Secinājums tāds - barība un vieta uz līņiem bija pareiza, bet vai nu nepareizi pasniedzu, vai neīstās ēsmas liku uz āķa Anatolijam arī kaudze ar sīkajiem + viena amnestēta līdaka 46cm! Vienam citam copmanim, kas bija netālu, rīta copē divas karūsas 1100gr un 900gr - abas uz mēslu sliekām. Tātad karūsas ar jau ņem. Nākamnedēļ taisīšu otru piegājienu uz līņiem un karūsām, cerams otra reize būs veiksmīgāka. Kaut gan pati cope šodien izdevās, tikai nedabūju mērķa zivi Un te viss man loms
P.S. Varbūt kāds var ieteikt, ko likt uz āķa un kā pareizāk aprīkot makšķeri uz līņiem? Jo barība šodien savu darbu izdarīja, bet kaut kas nebija īsti lāgā un tā jau nav pirmo reiz. Pagājušo gadu man ar uz līņiem neveicās