Biju šodien Langā. Loms varens Trīs pirksta lieluma asarīši un divas raudiņas. Lielākā rauda ap 50gr Visu milzu lomu atbrīvoju, neko nefočēju, fočuks arī nebija līdz
Biju aizbraucis uz pāris stundiņām "testa braucienā" uz Vecdaugavu. Netaisīju ne barības, ne arī vairākas ēsmas. Paņēmu vienu 4m teleskopu ar 3gr pludiņu un uztaisīju vienu šprici ar mannas kulteni un laidos testēt. Gribējās paskatīties vai raudas un ruduļi jau gana aktīvi un, vai nemanīs kādu karūsu. Pirmo noķēru "milzīgu" plici Vēlāk noķēru vēl kādus 10ruduļus, bet neviens nebija lielāks par 100gr. Rauda konkursam norāvās pie paša krasta Protams, ka visus sīčus atbrīvoju. Vēl netālu no niedrēm kādā klajumiņā redzēju karūsu ap kilo, kura tur sauļojās Īsāk ir tā, ka jau var mēģināt braukt un copēt nopietnāk un vietu iebarot. Pavasaris ar jūtās ārā Vienīgi garastāvokli nedaudz pabojāja šis kungs Formāli jau viņš neko nepārkāpa, jo spiningot nav aizliegts. Bet nu ar tādu šūpiņu kāds viņām bija galā, uz asariem jau nu viņš toč nebija atnācis Par laimi neredzēju, ka viņam būtu kaut viens uzsitiens un vispār līdaku aktivitāti nevarēja manīt. Foreļotāji izbīdot to, ka spiningot vairs nav aizliegts līdz 1.maijam ir izdarījuši tādu kā lāča pakalpojumu. Jau agrāk aprīlī bija diezgan daudz gudrīšu, kas ķēra līdakas, tad makšķeršanas noteikumu izmaiņās tagad to pie upēm ir palicis vairāk. Un formāli es pat neko viņam nevaru pārmest, jo viņš pateiks, ka spiningo asarus un, ja pieķersies līdaka, tad viņš to palaidīs. Katram klāt nenostāvēsi. Bet nu lai palieks, klāt ir pavasaris jāpriecājās par to! P.S. Sorry, fotoaparātu biju aizmirsis mājās, fotogrāfēts ar telefonu. P.S.S. Ir jauns blogs!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien bijām ar Anatoliju Vecdaugavā Anatolijs aizgāja tālāk, bet es apsēdos zināmā vietā, iejaucu barību un sāku makšķerēt Copēja normāli, bet izmēri gan ne pārāk. Lomā tika pārsvarā raudas, bet bija arī ruduļi un pliči. Mazākos atlaidu, kaut cik ņemamos paņēmu - būs pirmās voblas! Anatolijam loms bija mazāks, bet izmēri tādi paši Te mans loms vienā murskulī
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)