Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Apskat, tīri labi glisē! Iespējams, ja uzliktu antikavitācijas plāksnes, tad nebūtu arī jāpārnes savs svars uz priekšu, kā kaut kur rakstīji. Motoram būtu vieglāk izcelt glisē laivu!
Babūn ,paskaidro nezinītim kas kas tās tādas antikavitācijas plāksnes,goda vārds, pirmo reizi dzirdu :)Varbūt dzīvē noderēs
Angliski "hydrofoil stabilizer", googlē vari atrast diezgan daudz info.
Es pats uzliku savam Hidea 5hp un esmu ļoti apmierināts Tie spārniņi(plāksnes) palīdz laivai ātrāk iziet glisē, stabilizē gaitu un it kā samazina arī degvielas patēriņu. Pēc savas pieredzes varu droši piekrist pirmajiem diviem punktiem, degvielu tērē aptuveni tāpat Uzliekot plāksnes, laivai nevajag tik lielu ieskrējiena ātrumu un motora jaudu, tāpēc laiva glisē jau pie mazāka ātruma. Ceru, ka atbildēju uz Tavu jautājumu!
[size=12] PAR MOTORA IZVĒLI. [size=9] Esmu galīgs iesācējs visā makšķerēšanas padarīšanā, bet gribas un viss. Krastā nostāvējis esmu pietiekami, ziema nopirku mazu 325 laiviņu, bet motoru domāju kuru!!!!
Pats izpētiju, ka Merkur un Toha ir viens un tas pats, bet ja vienadi, tad kāpēc ir tautā dažādas diskusijas.
Būs pirmais motors un negribas nošaut garām. IESAKIET LŪDZU, kuru tad optimālāk ņemt, jo cena ir atšķirīga?
Gan viens, gan otrs kalpos Tev ļoti labi, tāpēc droši vari izvēlēties lētāko variantu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Piekrītu, ka abi ir gandrīz vienādi un abi labi. Cenu starpība arī nav liela, tā ka arī cena līdzīga. Mercury 5hp būs bišku jaudīgāks par Tohatsu 5hp, bet svars un visi pārējie parametri identiski. Un tas "bišku jaudīgāks" nemaz tā nebūs manāms. Pērc to, kas vairāk pašam patīk
Motors ir izvēlēts, cena ir uzvarējusi manu saprātu.. Bet jautājums, kurā vietā tad īsti pirkt? Tohatsu piedāvā daudzi veikali, bet viena daļa man nevar atbildēt par garantijām un servisiem, kas man ir vitāli svarīgi iztērējot gada iekrājumus...:( Zinu ka toham oficiālie it kā esot boatshops, bet biju velviena veikalā, sarķenē, tur itkā arī tohatsu. Vieni saka vienu, citi citu! Es, ja godīgi, sliecos uz to boatshopu, tur puisis deizgan labi un pārliecinoši man visu paradija un izstāstija.
Laivu namā sarķenē es pirms gadiem 9iem pirku savu tohatsi...tur ar garantijām (nav gan bijusi vajadzība) viss bija kārtībā un domāju, ka ir joprojām. Viņiem bija tā fīča, ka katru rudeni aizvedot viņiem motoru uz apkopi, viņi samaina eļļas, iztīra utt...un dod garantiju līdz nākamajam rudenim...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!