[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, eduks, Zivinens  
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Makšķerēšanas vietas, copes atskaites, dažādi piedzīvojumi, rekordi » Kur? Kā? Uz ko? (Copes atskaites)
Kur? Kā? Uz ko?
parcopiDatums: Pirmdiena, 20.06.2011, 15:35 | Ziņa # 1
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pielikumi: 3272000.jpg (68.7 Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
paganels(pp)Datums: Otrdiena, 15.05.2012, 23:01 | Ziņa # 1261
Grupa: Savējie
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Quote (Baltais62)
kas tā pa copi,ja nau vismaz 100km jānobrauc

Es to pašu


esmu tur,kur neķeras:).

Ziņojumu laboja paganels(pp) - Otrdiena, 15.05.2012, 23:01
 
paganels(pp)Datums: Trešdiena, 16.05.2012, 00:56 | Ziņa # 1262
Grupa: Savējie
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Divas nedēļas iepakaļ,kā tiku solijis,devos ciemā pie Baltā.Rīta cope jau bija garām(varbūt vēl nebija nemaz sākusies????),kad ierados pasākuma norises vietā.Bikiņ sašļucis,pēc Baltā piebildes,ka iebraucējiem parasti neķeras,bet tomēr apņēmības pilns pierādīt ka brīnumi mēdz notikt un arī manā miskastē var iespīdēt saules stariņš :D Dalībnieku pulciņš savācies bij diezgan liels,reģistrācija,noteikumi un starts.Pulciņš pajūk kur nu kurais.Rokas un prāts pēc ziemas vēl atrofējušies,nebiju veicis vēl nevienu,bet biju jau paspējis izbakstīt ar spici tuvējo koku zarus un iesvētīt viepļa sarūpēto auklu svilpo Ticis sveikā cauri ņēmu kājas pār pleciem un devos uz brīvākiem ūdeņiem.Bet arī tur negāja labāk -apukšā pamatīgs zāļu klājiens,pretzāļņieku man naf,roteru arī,kāts par maigu,labi ka olas nespiež prieks p Laikam Baltajam tainība...lai novērstu domas ierubīju rāčiņu....Jaunā aukla arī sāk balēt,tas tikai priecē,krastā sāk krāties tukšās burkas...sorry zāles.Nedaudz apradis ar apstākļiem un samierinajies ar copei atvēlētajām trim stundām,dodos uz uzpludinājuma šauro galu kurš pielūžņots ar kritalām,vismaz apstākļi ierastāki.Rezultāts ilgi nav jāgaida un krastā tiek izstīvēts bebra nograuzts zars rokas resnumā un četru metru garumā svilpo .Pārceļos pāris metru sāņus,turpinu bombardēt...naff...metiens sāņus pa labi zem krūma bāc....ir,izmisīga mērīšana,maigi sakļaujot asti-50 cm "rovna"-kārtīgs asaku kambars,ko darīt mest pār bortu?Ptu,cope tak no krasta.Tiesnesi par spīti otra krastā.Par laimi no rudens somas apakšā mētājas kukans.Siļķi piesienu pie krūma,sači tomēr katrs grams no svara.Zandartu gummi ar kapec, pēc brīža ūdenīkri tušajā bērzā atstāju vēl vienu garāka pauze,līdz piefiksēju mūkošu raudeli....kas tad mums tur notikās.pāris metieni...tuk..ir bet nosprūk.Vairāk klāt nelien.Uzlieku mazāku baltu gumiju-tuk...ir..sīkaļa nu bet jandāliņš ne pajokam.Izceļu krastā -49,5cm.Laika nav daudz,iesmēlis kulifāna celītē ūdeni ievietoju kārno mēriņu un lai nebūtu pa galvu,pa kaklu ,dodos finiša virzienā.Pa fikso nosveram ,pa fikso atpakaļ stihijā,svars-860 g vēl 20 min var pacopēt Pļāpājam ar vienu no vietējiem,šams aizrāvies stipri par vēlu piefiksē iznācienu,ar skaistu mutuli līdaķele(varēju būt mēra)-pasaka čau...burtiski tai pašā brīdī man uz džiga uzkaras ap 30cm siļķēns.Laiks pavadīts tomēr feini saču beigu signāls arī atskanējis,svēršana,tiek pasniegta garda zupīte ja Pēc katla lieluma skatoties,šeit varētu uzkavēties vēl pāris dienas,bet..."truba zavjot".Visumā rezultāti ir ļoti labi,noķertas apmēram 8 ieskaites līdakas,lielākā virs 2kg un divas pa 1,7kg ja Varbūt kāds no viesiem pamanīs ari savu pakausi

Pielikumi: 3038080.jpg (169.5 Kb) · 4463416.jpg (178.0 Kb)


esmu tur,kur neķeras:).
 
RaichaDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 01:30 | Ziņa # 1263
Grupa: Savējie
Komentāri: 532
Reputācija: 4
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
paganels(pp), ja
 
parcopiDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 07:54 | Ziņa # 1264
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Paganels - forša atskaite ja


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 09:50 | Ziņa # 1265
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
labs rīts pikšķernieki :) palasot Baltais 62 rezultātus Burtniekā, pat īsti negribējās neko rakstīt par manu vakardienas copi, bet, pirmkārt, māte katru dienu raušus necep (nesenā 4,9kg laikam paliks mana maija lielākā), otrkārt, atskaites ir atskaites par copes reizēm arī štruntīgākām nekā cerēts...

Ievadam

tad nu tā - iepriekšējā dienā pabraukāts par veikaliem un apskatīti kāti, lai tiktu pie otra kāta, kura uzdevums nosegt mazo voblerīšu (līdz Rigge 70 deep) un džigu līdz 10g posmu, jo virs tā man ir super kātiņš pie kura jau esmu pieradis un piešāvies. Pabūts dažādos veičos un izcilāti vairāki, kamēr beigās nosvēros par labu St.Croix Legend Tournament LTWS ML2XFast (3 - 10g). Kāts uz, kuru sen jau metu aci un naudu jau biju atlicis, tiesa īsāku versiju - 7 pēdas, šis 7,6 pēdas, kas man bija galvenais galvas lauzīšanas iemesls vai nebūs pa garu. Otrs - žēl, ka Lights nav 2daļīgs, ja būtu ņemtu to, jo šis ir super kātiņš, bet tāds, kas ir uz robežās - asaru/līdaku copei, jo ir visai jaudīgs... Testējot iepriecināja gan metiena tālums, gan jūtība, gan spēja izraustīt dažādus voblerīšus - no 56 Rigge līdz 70 Rigge un labi var izspēlēt deep versijas - gan Lucky Craft Pointer 65DD, gan Khamsin Tiny Deep. Tiesa 35 Rigge ir pārāk viegls šādam kātam - iemest var, bet rāvienu brīdī nevar just kā māneklis spēlējas. Džigam, klaudzināšanai pa grunti sāk just kātā no 5g plus gumija, zem - ir jāskatās uz auklu - vai atslābst - kas loģiski, jo džigam šis kāts atļauj mierīgi mest arī 15g svina galvas. Prieks par kātu, kas būs labs un pietiekoši universāls - gan mazie spinerbaiti, gan rotiņi (1 - 3 nr.) bez problēmo!!! Nu, ko esmu gatavs džigot Ķīša zanderus un asarus :)) mazajiem aserēniem, gan iespējams vajag vieglāku kātiņu, bet, ko tur mazos velkāt?? :)

Cope

Modinātājs nozvana 3:50 un lecu no gultas ārā. 4.10 startēju uz ezeru. Pa ceļam ieskrienu juglas Statoilā, kur satieku Goldfisha veikala atbildīgo ar, kuru tieši iepriekšējā dienā runājām, ka jālaiž uz Burtnieku, jo sola labu laiku un nākamajās dienās jau baigo lietu (tiesa šodien aiz loga nekas neliecina, ka lītu - var būt Burtniekā)... Latvija maza :) Ceļš turpinās un īsi pirms 6iem esmu Rūķīšu laivu bāzē. Sakrāmēju laivā štrumentus, pielieku savu motoru un aidā jūriņā.

Nolemju turēties pie mētāšanas taktikas un velci izmantot pārbraucienu laikā. Takā ūdenslīmenis ir augsts un arī parunājot ar sportistiem - viņu novērojumi, ka līdakas vēl sēž zālēs un tuvu tām - darbojos pa krasta joslu no 2 m līdz 1,4 m dziļumā. Paiet pirmā stunda pa tukšo - viens vārgs piesitiens uz vobleri (cītīgi strādāju pārsvarā ar tiem, lai gan atsauksmes labākas ir bijušas par gumijām un dzelžiem). Pēc kāda brīža izšauj DUO MOAB 120 F un viens zemmērs uz kādiem 48 cm tiek noķerts un atlaizsts.

pēc vēl 5 minūšu mētāšanas uzlieku Megabass Vision Magnum F un otrajā metienā viens knapmērs uz 50,5 cm, bet tiek atlaists brīvē.

turpinu mētāt, bet klusums - nu neko laižuos pa vējam tālāk un mētāju arī bleķus, bet klusums, tik viens knaps ņēmiens uz spinerbaita. Nu neko ņemu jaunu kātu un mēģināšu kādu asarēnu savanģot, pie reizes patestējot tā spējas. Uz ZipBaits Rigge iem klusums, bet nostrādā Lucky Craft Pointer 65DD, kas atnes pirmo virs kg līdaciņu (1060 g). Prieks par kātu :)

atkal viena uz kaut, ko citu... īsti nav sajūta, ka protu atrast to, kas garšo un patīk visvairāk. Pārāk maz pazīstu Burtnieku. Nu neko, mēģinu līst pašās zālēs un strādāt ar pretzāļu gumijām un spinerbaitiem. Saule cepina un ir pat tik karsts, ka var sauļoties :D netālu smuks līdakas plunkšķis un tur aizlido arī mana pretzāļu gumija, kuru uzreiz paķer lidacēns - kārtējais zemmērs. Pamainu vietu un tieku arī pie pirmās lidaciņas uz Buma vizuļa - kapara Wilīša - zemmērs un pēc 3 min otra - mēriņš - 1,340 kg.

- prieks, ka strādā!!

Nu neko, ja šodien nav lemts lielās ķert, tad jāķer mazās, bet laiks iet uz beigām un tiek nolemts ar velci šaut atpakaļ! turpinājums vēlāk :D (jāaizskrien darba darīšanās)
Pielikumi: 9445324.jpg (50.9 Kb) · 1622869.jpg (69.1 Kb) · 6649099.jpg (48.2 Kb) · 3849770.jpg (82.0 Kb) · 5326185.jpg (73.5 Kb)
 
BorodaDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 13:47 | Ziņa # 1266
Grupa: Dzēstās
kristsKG,

ja
 
dadziicDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 14:12 | Ziņa # 1267
Grupa: Savējie
Komentāri: 662
Reputācija: 22
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
kristsKG, plaude
Kur Tu pērc DUO voblerus? Sūti? Es nekur neesmu tos redzējis pārdošanā. Arī bija vēlme notestēt.


http://youtu.be/UzSwi3Qi-U8
Life to fishing
Forced to work
 
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 14:19 | Ziņa # 1268
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
dadziic - ir 3 vietās - Albakorā - vislielākā izvēle ir gan seklie modeļi 120F un 85F foršās krāsās un viņiem ir arī MD un DD versijas, kuru man nav... nav lēts prieks. Parastie ir ap 20 LVL, dziļi ejošie 16 - 18 LVL robežās. Ir arī mazie 45 un 50 mm. GoldFishā ir mazāka modeļu un krāsu izvēle - bet ir lētāki - 18 LVL plus 10% atlaide. Pieejami arī Birznieku Upīšu ielas veicī. Pašam ir 2 modeļi - 120F un 85F seklās versijas. Kvalitatīvi, labi lido. 120F man jau kožlajušas padaudz līdakas, bet krāsa turās perfekti. Duadz labāk kā man tuvajiem Megabas Vision par Jackall nemaz nerunājot!! Laba manta!
 
martiDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 14:20 | Ziņa # 1269
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
man tik liekas vai kā, bet iespējams redzēju duo veikalā sams, kas uz pērnavas ielas uzreiz aiz čakenes nākamajā krustā.

kristam atkal laba atskaite. re ko nozīmē mērķtiecīgs atvaļinājums :)


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 14:35 | Ziņa # 1270
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
turpinājums...
tātad ar velci šauju atpakaļ. Sākumā doma pa ezera vidu pašlūkāt un pēc mirkļa kāts saliecas un Jackall Mag Squad 115 galā pūķītis (tā draudzene asarus iesaukusi dēļ muguras spuras :D). Tiesa čalis bija pārreiķinājies ar acumēru...


pēc tam tukšums. Labs ir griezu laivu uz krasta pusi un nolemju braukt pa krasta joslu. Iespējams tāpēc netiku pie smuka mēra, bet aktivitāte bija liela :) Piefiksēju, ka jāturas dziļumā no 1,8 - 2,2 m un pateicoties šādai uzpariktei tas arī labi izdodas :):

depo nopirku santehnikas trubu, nedaudz saīsināju un pa pirmo. Ehalote, aks man neprot atšķirt lēpenes no lielajām zivīm der dziļuma mērīšanai un to veic tīri ok :D :D ā un es kā Makgaivers ar izoleni salāpīju pirkstu, ko viena līdaka pamanījās pabojāt kamēr fočējās :)
nu un krasta joslā aktivitāte sākās. DUO MOAB kabināja ik pēc 5 minūtēm mazos zemmērus un knapmēriņus virsū:



uz otra kāta mainiju mānekļus līdz uzliku O.S.P. ASURA uz, kura pēc pāris sekunžu vilkšanas asarēns un līdaciņa.
Visam punktu pieliku ar mētāšanas tehniku - uz Meps Nr.2 Aglia asarēns!

Rezutātā 11 zemmēri un 6 mēriņi, bet panēmu tik 2, kas bija lielāki par 1 kg robežu un 3 asarēnus svarā no 150 - 200g. Asari smuki iznārstojuši, takā aktivitātei jāsākas :)! Ķīsī gribētos šamos patrenkāt...
Pielikumi: 4343413.jpg (64.9 Kb) · 8325104.jpg (80.9 Kb) · 0822375.jpg (45.1 Kb) · 0781088.jpg (49.5 Kb) · 7346914.jpg (86.7 Kb)
 
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 14:39 | Ziņa # 1271
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
marti... šodien tāds līdaku laiks, bet esmu spiests darba lietas darīt... vismaz no mājām :) rīt uz darbu, bet piektdien plānā vai nu Lielais baltezers, Lilastes ezers vai, ja kāds sastāda kompāniju un arī laivu :) tad Ķīsis :)
 
martiDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 15:03 | Ziņa # 1272
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
cik es sapratu no runām, tad jūrnieks izdarījis savas lietas un ķīsī noziepējis asti.
atgriezīsies tagad tik augusta beigās.
nu atliek tik līdakas trenkāt un gaidīt 1.jūniju, kad uz zandarta varēs pasēdēt.
kaimiņš bija ķīsī vakar līdaku noķēris un tā pilna ar ikriem...
sāku tagad domāt, ka varbūt tās resnās kuras es tvarstīju arī bija tomēr ar ikriem nevis pārēdušās.
tās kuras uzšķērdu, viena bija ar plānu pieņu strēmeli, bet otra tukša.


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
dadziicDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 15:06 | Ziņa # 1273
Grupa: Savējie
Komentāri: 662
Reputācija: 22
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
Es arī skatos aiz loga... Eh kas pa līdaku dieniņu būtu... Mož kādu stundu agrāk aimukt no darba un patrenkāt zaļsvārces Sausajā... Bet sola baigās lietavas un negaisu, bet tas man nebūtu īstais šķērslis...
Nervi beigti...


http://youtu.be/UzSwi3Qi-U8
Life to fishing
Forced to work
 
martiDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 15:17 | Ziņa # 1274
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
:D es pat neesmu pa logu darbā paskatījies vēl. kad atnācu, ārā bija karsts un saulains...


Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
 
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 15:57 | Ziņa # 1275
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
jā sāk jau līt ar vien stiprāk un sola, ka līs šodien visu laiku... rīt pēcpusdienu sola labu, bet no darba ātrāk par 16.00 noteikti netikšu. Piektdien atkal jau skaidrosies, bet vienalga jāaizbrauc uz copi. Žēl, ka asari vairs nav Ķīsī :( atliek vietējie un līdakas. Tiešam ikri???? pie tik silta ūdens liekas nereāli... tad jau visticamāk šamā nebūtu nārstojusi...

to dadzīc... lai arī dzīvoju tuvu Rīgai, tomēr sausajā Daugavā neesmu mērcis degunu... pat nezinātu kur un kā piebraukt! spriežot pēc Tavas atskaites, tad līdakas ir visai ēdelīgas! :)
 
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Makšķerēšanas vietas, copes atskaites, dažādi piedzīvojumi, rekordi » Kur? Kā? Uz ko? (Copes atskaites)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv