Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tā, ir brīvāks brīdis pie neta... Atklāju kā parasti, laukos, Piksteres ezerā. Ja kādam interesē, kur tāds ir - skatīt kartē pasekls eitrofs ezers ar varenu sapropeļa kārtu apakšā. Biju 01.05 un 04.05. Abas dienas ļoti līdzīgas, visa cope no rīta, pēc tam kā iepūta, tā viss ezers savas dibena struktūras dēļ pārvērtās par kafijas biezumiem un zive apklusa. Kā jau gaidīju, pēcnārsta vietās līdakas vairs nebija, arī zāle saaugusi daudz maktenāka kā citus gadus. Rezultātā copes bija gan atsevišķos plačos pakrastēs, gan klajumos, gan pavisam biezās veco meldru audzēs, pēdējās gan realizācija uz ofseta gummi bija praktiski pa nullēm. Rezultātā pa divām reizēm trīs mēri un astoņi zemmēri, padaudz izgājienu un mēzienu seklumos. Seklumā topā bija Daiwas X-cross 120ais un tā mazais brālis 95ais, tikai Kosadakas izpildījumā. Šis man ir no pērnā gada un uzskatu par visveiksmīgāko Kosadakas klonu armijā, ķer gan līdaku, gan asari uz urrā. Klajumos vislabāk atsaucās uz 130F Balisongu. Nedaudz piešāvu roku multiņa kātam priekš lielajām mailēm - forši, vienīgi 1.5 aukliņa liekas tā kā pa tievu, būs laikam uz 2 jāskatās... varbūt tie tik mani tarakāni, bet liekas, ka tā būs komfortablāk un drošāk, citādāk, kamēr piešāvu roku, vienā bārdā balisongu aizšāvu pa gaisu, labi, ka peldošo.... Bet copēt ir forši jebkurā gadījumā.. priekā
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Ja par ezeru - nav tik dramatiski. Līdakas kā šķilas gan tur tagad laikam nav bieža parādība, bet mēriņu ir gana. No pavasara, kamēr vēl galīgi nesazaļo, viss notiek. Vasarā gan nav sanācis atkost, kā šīm muti atvērt, bet vasarā aŗī neiespringstu uz turieni, tad Daugavā ir interesantāk. Bet pa asarim kā kārtīgam dūrainim joprojām gadās. Liekas, ka sūkātāju ir pavisam daudz.
es toties vakar žanīšus paskoloju beigās laikam gabali 14 sanāca...izmērs gan dikti piekliboja, bet vismaz ir, un tas nozīmē, ka gājiens jau notiek, 1.jūnijs vairs nav tālu šovakar laikam atkal braukšu paskolot, uz mikrodžiga tīri interesanti, vai zinieties īpaši, ja pa starpai kāds 300ieks ašuks pagrābj
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu skaisti ,ko lai vairāk saka Upe cik noprotu Venta. Pēc filmiņas neizskatās ka zivīga vieta,vairāk liekas der atpūtai . bet šo to piemānijāt ,tas jau ir labi Vieta der salidojumam Tas tikai tā,uz priekšdienām
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Beidzot ari biju atkāt sezonu. Bij gan KIMLACIŅI, gan ari zonderi un šķukānam ar iepatikās JIG.LV gummi. KIMLACILNIEM vislabāk patika tāda gummi, kādas Zivniekam nav. Nu vismaz tāda izmēra nav.
Beidzot ari biju atkāt sezonu. Bij gan KIMLACIŅI, gan ari zonderi un šķukānam ar iepatikās JIG.LV gummi. KIMLACILNIEM vislabāk patika tāda gummi, kādas Zivniekam nav. Nu vismaz tāda izmēra nav. ;)
Tā kā dažādu iemeslu pēc uz šo vienas dienas nedēļas nogali esmu bez sava peldlīdzekļa, tad, ja kāds 7dien plāno paspiningot un kuģī ir vakanta vieta, kā arī nav nekas pret jaunu kompanjonu, es labprāt šo vakanto vietu aizpildītu. P.S. Viļņos nevemju, pār bortu čurāt protu
Ja īsāk - copēt gribas, šonedēļ nav no kā, esmu atvērts visādiem piedāvājumiem (ne piedauzīgiem)