Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ananāsu sula - 50ml. Citronu sīrups - 100gr. Olas dzeltenums - 30gr. Ledus - 20ml
Pagatavošana:
Šeikerī ieliek olas dzeltenumu, ielej ananāsu sulu, citrona sulu, pieliek ledus kubiņus, pēc tam ātri samaisa, lai maisījums labi putotu. Dzērienu izkāš pokālā vai glāzē un tūlīt pasniedz.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
No apelsīna izspiež sulu un ielej mikserī. Pievieno medu vai cukuru, olas dzeltenumu, ābolu sulu un sakuļ. Kokteili lej glazēs un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Dzērvenes - 150gr Ūdens - 1L Cukurs - 85-100gr Citrons - 1/8 daļa
Pagatavošana:
Dzērvenes noskalo, ar koka stampiņu saspaida un izspiež sulu. čagas pārlej ar ūdeni, uzvāra, izkāš. šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pielej svaigo dzērveņu sulu un atdzesē. Lej stikla krūzē, pieliek citrona šķēlītes.
Tāpat gatavo jāņogu, zemeņu, aveņu dzērienu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
1.Spraits 2.citrons un laima. 3.žāvētas piparmētras, un vār vēl ledu.
Pagatavošana:
Šeikerī ielej spraitu, tad citronu un laimu sagriež gabaliņos un no tiem gabaliņiem izspiež sulu teja spraita. Tad tos gabaliņus ieliek arii šeikerī. Un tad paņem žāvētas piparmētras un ieliek cik grib šeikerī. Un tad ieliet glāzē (glāzēs) KOKTEILI to kas ir uztaisīts kopā ar citronu,laimu un piparmētrām tad jāpagaida 10 minūtes un tad pēc izvēles var likt ledu.
1.Šokalādes saldējums . 2.piens. 3.zemenes. 4.mellenes. 5.smērējamā šokolāde. 6.cukurs. (liekat visu pa cik jums vajag)
Pagatavošana:
Putojājā ieliek šokolādes saldējumu tad pa virsu uzlēj pienu. Atseviščā traukā izspiež zemeņu un melleņu sulu un pieliek cukuru. Kad saldējums ar pienu ir saputots pielēj klāt zemeņu un melleņu sulu. kad viss kopā ir saputots tad pieliek 2 karotes smērējamās šokolādes atkal visu saputo. Kad viss saputots ielejat glāzē un uz kokteiļa uzliek zemeni vienu un ieliek salmiņu un tad gatavs.
Banāni - 1gb Medus - 1tējk. Piens - 150ml Apelsīnu sula - no viena apelsīna Kanēlis - šķipsniņa
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ar dažiem gabaliņiem ledus sajaukt blenderī. Kokteili pārlej hurricane glāzē, pārklāj ar smalko ledu. Dekorē ar banāna šķēlīti un pārkaisa ar kanēli.
Piens - 1glāze Banāns - 1gb Žāvētas plūmes - 5gb Kivi - 1gb Svaigas vai saldētas ogas (mellenes, zemenes, brūklenes u.c.) - 1 sauja Melnā šokolāde - pāris gabaliņi
Pagatavošana:
Pienu var nedaudz uzsildīt, ja ogas ir saldētas. Tās kuļot atkusīs un dzēriens sanāks istabas temperatūrā. Visas sastāvdaļas ber blenderī un sakuļ. Lej glāzē un dzer uzreiz. Labs sanāk arī bez kivi. Banāns un plūmes gan ir pamats.
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Kivi nomizo un saspaida putriņā, augļu biezeni mikserī sajauc ar citronu sulu un medu. Tad atsevišķi sajauc jogurtu ar pienu. Jogurta masu, pārmaiņus ar kivi biezeni, pilda glāzē kārtām.
1. Ar blenderi sakuļ saldētas zemenes, 1 ēdamkaroti cukura un ½ tasi piena. Ja vēlas, pienu var aizvietot ar jogurtu bez piedevām vai saldējumu. Atdzesētās augstajās glāzēs pilda pirmo kokteiļa kārtu.
2. Tad sakuļ saldētās mellenes, 1 ēdamkaroti cukura, ½ tasi piena un pilda glāzēs otro kārtu.
3. Trešajai kārtai blenderī sakuļ saldētās avenes, 1 ēdamkaroti cukura, ½ tasi piena un atkal iepilda glāzēs. Rotā ar svaigām avenēm un nekavējoties pasniedz.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, sajauciet šeikerī, kas līdz 1/3 piepildīts ar ledu. Izkāsiet šampanieša glāzē. Virsū uzmanīgi lieciet saldo krējumu.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)