Domāju ka mēģinās ieviest visu copes veidu licencēto makšķerēšanu tur ar domu atkratīties no liekās publikas.Brīnos ka nav vēl visas Gaujas baseina upes padomā.Tāpatās ar salacas signālvēžiem,invazīva suga,pa teļļuku sludināja jāizķer jeņķi lai pagalam neiznīdē mūsējos,bet tai pašā laikā ja gribu šos ķert man jāpērk license.Būšu brakars ķeršu tāpat bez atļaujas jo netaisos kāda biznesa projektu ar savu naudu atbalstīt par vēžiem kuri nav iekļauti sarakstā ka nevarētu šos ķert,bet signālnieki izplatās ātri uz priekšu līdz 4 km gadā+vēl viens otrs citās upēs ielaiž,man ļoti negribētos ka upēs kur esmu gadus 20 laidis platspīļniekus un viņi ir labi iedzīvojušies pēc laika uzrastos signālnieki....
Ir lietas, kuru risināšana valstiskā mērogā mūsu valstsvīriņiem neinteresē. Gauja jau nav Parex banka, kuru pēkšņi būtu jāglābj... nu un tad uzrodas veikli vīriņi, kuri piedāvājas novelt no valsts nogurušajiem kamiešiem šo problēmu un kuri saka, nesatraucieties, viss būs čikeniekā. I pašvaldības darbonīšiem atleks, i zivis saglābsim. Pašvaldības, protams, dod zaļo gaismu (kaut kas taču pagastvecim arī tiks). Un viss tā klusiņām lēnītēm notiksies. Ir privātie zivju dīķi, kuros jāiegulda lieli darbi un daudz naudas, lai tie sāktu darboties. A te, upe! Upe tek pati, tek uz jūru. Laši nāk paši, nav te nekas jāaudzē. Ir, protams, zinātnes vārdā vairākas tonnas jānoķer un jāizslauc. Cik var noprast, katru gadu vairāk un vairāk...nu ja, apetīte jau rodas ēdot. Un, lai mazāk parasto mirstīgo neredz un netraucē, tiek ieviesta licencētā pikšķerēšana. Vismaz 10Ls vērtībā.
Te pat ezim ir skaidrs,ka visa šitā m....ba notiek apzināti.Jo kādiem "apsviedīgiem" cilvēciņiem vajag justies lielākiem un gudrākiem par pārējiem.Šamo runas par zivju nosargāšanu un kkādas kārtības uzturēšanu ir tikai tukša muldēšana.Galvenais ir žīda sindroms - ap..st tuvāk stāvošo.
Es arī gribu vēdzelēs. Ceru, ka kaut kad tuvākajā laikā sanāks
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Par copi Nosūtīts.:)) Lotu cope ir makten laba nodarbe.Var iekurt ugunskuru&grilu.Šoto uzšmorēt,pameditēt,pabūt draugu lokā un parunāties par šo un to.Ja vēl kāda lotiņa piesakās,tad tas jau ir super!:))
Šogad biju vienreiz feinā kompiānijā. Jutrix, Spridzeklis, J0nis un Je6ka! Viena ņemama vēdzele arī tika. Bija super!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)