Cik reāla iespēja ir tikt pie kāda zandarteļa vai ašuka pie Vanšinieka?
Pilnīgi reāla iespēja. Cik ir dzirdēts no Griezēja kunga, tad tā fiša tur ir. Laikam no Pārdaugavas puses, pie sviedru bankas. Vecrīgas pusē arī dažreiz stāv pat ap 10 gudrinieku ar gruntenēm.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Bus jauna nodarbe pec konsultacijam. Man pari Vansu tiltam ir viena pietura. Kads tur aptuveni dzilums varetu but un attiecigi cik lielu dziggalvu vai ceburasku lietot?
Nav ne jausmas. Bet kā jau tiltu būves vietās - ir dziļumi, ir seklākas vietas. Vajag tik rakt. Atrodi kaut kādos portālos Griezēju, gan neatteiks padomu.
Es domāju, ka virs 10gr vajag noteikti. Tā romēr iz Daugava. No krasta iztaustīt būs vieglāk un tālāk varēs aizmest, ja būs kādi 18-20gr pat
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Baidos, ka tik daudz mans kats neiztures. Man ir micro dzigs, 2,7 m, bet ar nolauztu dalu no jutigas spices, vairs nav 1-10, bet noteikti vairak. Japaskatas ka vins uzvedas pie vairak ka 10 gramu smagiem dzigiem.
man liekas, la 9gr tur jābūt ok. ka ne vēl ar tiem pašiem 7gr. ja nav baigā straume. ja straume, tad gan vairāk. daugavai nekad nevar zināt cik vajadzēs, ņem dažādus. un spici aizej nopērc daugavgrīvas servisā jaunu. tagad vēl viņām vajadzētu būt. maksā kādus 8 latus droši vien.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Zivs naf cilvēks, kurš speciāli iet kačāties un izrādīt muskuļus. Zivs ir ekonomisks radījums, kurš speciāli straumē nelīdīs. Zivij ir viens, galvenais uzdevums - radīt pēcnācējus un izdzīvot. Un tāpēc, lielas straumes gadījumos spiedīsies pie krasta, vai atradīs upes vidū (vai kur citur) aizstraumīti. Tur arī tusēs, tikai pabāžot galvu uz straumes pusi, lai paiku paņemtu. Zivs spēku tērē tikai tad, kad ir mūža obligātais aicinājums jāpiepilda.
Pirms gadiem 15-20 Berga bazārā pie copes bodes viens onka tirgoja paštaisītus voblerus - ala nēģis. laikam pa 3 ls. Vislaik nožēloju, ka nepaņēmu vairāk par vienu... To vienu man nokoda ar visu pavadu...
Atpakaļ esmu, viss sanāca. Savu līdaku noķēru, tikai ne mēra. Attekās viss notiek uz urrā, daudz aizgāja, kaut ko izvilku. Pirmo reizi man nocirta fluokarbona pavadu, biju diezgan pārsteigts, jo iepriekš vilktas daudzas un nekas tāds nebija bijis.