Ņi, ņi! Labāk rīt dažas stundiņas izbrīvēšu reālajai copei
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
tā! plāns tāds. 6dien no rīta maucam. pa ceļam kādā tirgū pēc reņģi, garneli, makšķernieku bodē pēc nakteniekiem. maucam uz ovišiem tā, lai jau pa gaismu var saprast kas un kā. ja nekā, tad atpakaļceļā kaut kur slepenā vietā uz ventu pirms tumsas ieriktēties uz vēdzeli. kāda atšķirība vēdzeles sitēmai no bušu sistēmas? nekad uz vēdzeli neesmu sēdējis. kaut ko pa miglu tik no bērnības arceros par primitīvām sistēmām uz saivām, kuras iesprauda abavas krastā nekādi kāti, nekādas spoles
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Vēdzelei jo vienkāršāk, jo labāk. Svins, pāris pavadas ar āķiem(bušu āķi ļoti labi der, jo ir lielāki un ar garāku kāju, tāpēc vēdzele bieži vien to neierij līdz kuņģim un vieglāk atkabināt) un viss - sistēma gatava! Ak jā, uz āķa arī vēlams kaut ko uzlikt. Ja mani mazas vardītes pie upes, tad iesaku dažas saķert un spraust uz āķa. Pagājušo reizi divas ļoti labas copes biaj tieši uz vardīti
Marti, iesaku uz vēdzelēm nelietot divas pavadas. Jēgas nekādas, tieši otrādi- piņķeris lielāks un ja vēl gadās rijīgs zemmēriņš , kas ieēd abas, tad vispār... Bet bušu sistēmas ar pērlītēm nav slikta lieta, vēdzele ir ziņkārīga.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
«Domāju, ka pietiks, un — ka visi neaizbrauks. Man vēl kaut kāda ticība ir, un tā balstās darīšanā. Ja nodarbojamies tikai ar vērošanu, tad gan mūs varētu pārņemt pesimisms, bet, ja vērošanai pa starpu arī kaut ko jēdzīgu darām, tad pesimisms attālinās. Jo, tiklīdz tu dari, tu ieraugi domubiedrus. Tā darīšana var būt kaut vai lielā talka, mana nebeidzamā cīņa pret Varkaļu kanāla makšķerniekiem, kas tur mēslo. Ar dēliem tur talkas laikā vācam jau kuro gadu, un šogad, starp citu, mēslu bija mazāk. Mans personīgais rekords bija pirmajā gadā — 30 maisi. Neesmu makšķernieks, un man nav nekāda sakara ar kanālu, bet cilvēkus, kuriem ir tukšums galvā, vienkārši ienīstu un nesaprotu, kā viņi rodas,» sacīja viņš (Vilis Daudziņš, JRT aktieris)
skaidrs, likšu vienu pavadu. bet kā? kāda tad ir tā sistēma īsti labāka, ja viena pavada. varbūt tipa slīdošais svins, stopers un tad pavada (viss uz taisnas līnijas). jeb kā bušu sustēmai - pavada uz auklas un tad svins beigās?
skaidrs, likšu vienu pavadu. bet kā? kāda tad ir tā sistēma īsti labāka, ja viena pavada. varbūt tipa slīdošais svins, stopers un tad pavada (viss uz taisnas līnijas). jeb kā bušu sustēmai - pavada uz auklas un tad svins beigās?
Var gan tā, gan tā. Manai sistēmai svins apokšā un pavada virs tādā garumā, lai neķer svinu. Var 2 pavadas - zem svina slīdošā un virs.