Sveiciens visiem piektdienas dienā! nevaru saprast-tagad ir liegums spiningot tikai sausajā Daugavā vai visā upē? kur tos likumus paskatīties? visur vecie tikai..
Ja nepazīsti mani,tad nerunā par mani.Ja gribi runāt par mani,tad runā ar mani
Sveiciens visiem piektdienas dienā! nevaru saprast-tagad ir liegums spiningot tikai sausajā Daugavā vai visā upē?
Šis pats jautājums mani vakar un šodien moca. Rītdien gribās uz copi, bet Babīte būs pilna ar Laimīgā Joņa sacensībām un doma ir no krasta pastaigāt kaut kur. Noteikumos izlasīju šo:
30.1. Daugavas baseinā:
30.1.1. Aiviekstē, no Vesetas (jaunās gultnes) grīvas augšup pret straumi līdz Aiviekstes HES aizsprostam, – no 16.marta līdz 31.maijam;
30.1.2. Aiviekstē un Lubāna ezerā 100 metru posmā uz abām pusēm no slūžām – no 16.marta līdz 15.maijam;
30.1.3. Lubāna ezerā, Ziemeļu dambim piegulošajā daļā 1400 metru posmā gar krastu un ezerā 600 metru posmā no krasta (no Rēzeknes upes grīvas līdz dambja pagriezienam), – no 1.oktobra līdz 30.aprīlim;
30.1.4. Rēzeknes upē, no grīvas (pie Lubāna ezera) augšup pret straumi līdz tiltam pie apdzīvotās vietas "Žogoti", – no 1.oktobra līdz 30.aprīlim;
30.1.5. Daugavā, no moliem un no tās ietekas Rīgas jūras līcī 6,5 kilometru posmā augšup pret straumi līdz augstsprieguma pārvadam Rīgas pilsētas teritorijā, kā arī Buļļupē, Loču kanālā un Sarkandaugavā – no 1.maija līdz 31.maijam;
Nolēmu, ka došos uz Lielo vai mazo Juglu pastaigāt
ljubitex kur Tu tādus brīnumus esi dzirdējusi? man liekas, ka tieši Daugava līdz HES'am (izņemot lic posmu pie paša HES'a), tostarp Sausā, ir copei atvērta...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
kādos vēl vecajos likumos? re ku ir noteikumi - http://www.likumi.lv/doc.php?id=202643 tur nu nekādas tādas muļķības neredzu tā kā spini rokās un uz priekšu
vairāk klausies, ko "viens teica" paņem un izlasi noteikumus un kas tieši attiecas uz Daugavu un lašiem/taimiņiem, tad -
18. Vienā makšķerēšanas reizē vienam makšķerniekam lomā atļauts uzglabāt un paturēt: 18.4. taimiņus, lašus, kas noķerti jūras ūdeņos, kā arī Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā, posmā no ietekas jūrā līdz Rīgas HES, – vienu no katras sugas, bet pārējos iekšējos ūdeņos – saskaņā ar licencētās makšķerēšanas nolikumiem;
Aigar, es uz tavu inbox pastkasti nosūtīju vēžotājiem solīto stāstu.
Ok, paldies! Visticamāk gan tikai pirmdien sanāks ielikt....
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)