Kas attiecās uz auklām, tad atceros,ak man uz alumīnija spininga, ko izmantoju kā grunteni, bija 0,5mm aukla
man uz parastās makšķeres bija 0,35 arī kaut kāda ārzemju aukla, jo brūngani dzeltenā krāsā. ar to sasmakas ezerā brekšus vilku pilnu mugursomu un pāris reizes pat karpa paņēma. vienā tādā reizē man nolauza makšķeres savienojumu. bija tāda makšķere jeb spinings, kuras resnais posms bija no alumīnija + plastikāta rokturi, bet spicīte bija stiklašķiedras, kuru iemauca trubā iekšā pēc copes. tipa saliekama divposmene ar metāla riņķiem. kā karpa paņēma un vilka tā tā savienojuma vieta, kuru iestumj alumīnija trubā neizturēja un nolūza
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Vēl atceros, ka tajā laikā sencis auklas mērcēja tējā, lai paliek tumšākas, jo tās bija ļoti gaišas
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tad mēs šancēs tikai ar alumīnija vobleriem Bleķis paliek bleķis
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ja nopietni, tad man arsenāls būs gandrīz tāds kā maijā. Šūpiņi+rotiņi. Līdz būs arī tas Rapalas pretzāļnieks, bet ja vairums ir pret, tad to spininga galā nelikšu. Nekādu plastmasas vai koka mānekļu man toč nebūs
Zivnieks varēs dažādā veidā Kristam traucēt un tad šis pie prīzes netiks Tjipa nejauši visu laiku pārmest pāri savu auklu, sapīt dažādas bārdas, taisīt zacepus tā, lai nav kur iemest utt
Ja nopietni, tad man arsenāls būs gandrīz tāds kā maijā. Šūpiņi+rotiņi. Līdz būs arī tas Rapalas pretzāļnieks, bet ja vairums ir pret, tad to spininga galā nelikšu. Nekādu plastmasas vai koka mānekļu man toč nebūs
izklausās, ka būs jautrs pasākums visādā ziņā. saule nespīdēs, vējš laivu apkārt negāzīs. bet lietus gan laikam uzlīs. tad redzēs vai tas būs uz labu vai nē.
biju noskrējis līdz ķīšezeram. baigi sašūpināts taču viens kārumnieks jau netālu no manas vietas zvetēja pa ašukiem. nez vai viņam veicās vai nē, tik tālu neredzēju, taču jūras slimība viņam nav, jo šūpāja smuki mazo balto motorenīti. es ar taisos un iebridīšu no krasta. vismaz mēģināšu, jo diezgan ūdens sapūsts ezerā un līmenis augšā. nez vai tikšu savam asaru izpriecu pleķim klāt ...
baigais pūtiens tomēr šovakar ķīsī. sajūta, ka asaris trādi rīdi ar mailēm netaisīja. laikam bija visi aizpirduši pāri ezeram pie mežaparka lēdiju zosi klausīties. un vēl sanāca nelāgs gadījums ezermalā. ejot pie ezera pieķēru niedrēs mīlnieku pāri nedarbos vējš sataisa negantu troksni un viegli piekļūt nemanītam pavisam tuvu notikumiem cerams, ka šiem viss beidzās labi