Es pēdējo reizi no medījumiem ēdu bebra kotletes! Baigi labās bija! Citādā veidā gan man tā bebra gaļa ne pārāk.... Pēdējā laikā reti medījumus sanāk nobaudīt, bet kādreiz diezgan daudz tiku ēdis!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Bebrs manā skatījumā ēdams ir divos viedos - desās un žāvēts. Pie tam ļoti būtiski ir izņemt ārā visus taukus - tie dod riebīgu piegaršu. Esmu mēģinājis arī kotletes, cepeti kā arī bebra astes zupu - tā bija interesanta bet kaut kā neiegaršojās.
Bebra kotletes ar cūkas speķīti ir vienkārši fantastiskas! Vēl tagad atceroties, siekala saskrien mutē! Sautēts kā lielākā daļa medījumu, man gan viņš nepatīk.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
bebri nekaunīgi baigās pilis apkārt ķīšezeram sabūvējuši. pirms gada nebija. pa šo rudeni tādas kalnu mītnes sačinījuši!!! vismaz pusotra metra augstumā un kādi 2 reiz 5 metri māja. viena pie lankas ietekas (tas laikam biezajam bebram) un viena pa vidu starp jaunciemu.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Sautēt medījumu nav vajadzības. Mežacūka - kotletes, kolosāli zupas kauli, cepts un apšmorēts Briedis/alnis - man vislabāk patīk apcept kā karbonādi(milti, olas) tad liek pīļpannā - kārtām gaļa pamīšus ar sagrieztiem sīpoliem, super kā arī labs gulašs sanāk Buks- ļoti labs šašliks, cepetis Jā, no bebra ar ļoti labs šašliks ir ŗūgušpiena marinādē.
Es pats neesmu mednieks. Nepatīk tā lieta. Bet kādreiz medījumus dabūju daudz, jo drauga mammas vīrs bija mednieks. Pāris gadi atpakaļ nomira, līdz ar to tagad medījumus dabūnu ļoti reti. Cik atceros, tad pārsvarā visi medījumi tika sautēti un žāvēti. Reizēm marinēti šašlikam. Un pārsvarā tie sautējumi arī bija ļoti garšīgi. Izņemot bebru Brieža vai aļņa(precīzi neatceros) šašļiks man ar patika, kaut gaļa diezgan sīksta A mežacūka manuprāt jebkādā veidā ir garšīga. Cūka paliek cūka, pie tam bez treknumiem!
Visgaršīgākais bebrs ir kūpināts bebrs.Tik šamam jābūt nokūpinātam bez taukiem un sausam.Lai varētu pa šķiedrai lupināt un piekost pie norasojušās karafes satura.:)
Šovakar līdz tumsai pasēdēj viškā. Zosis lido nejēgā, buks spalvainiem ragiem stumj māgā pērno zāli, kuilis vieninieks kura ritmā visu ziemu nevarēju uztrāpīt beidzot atnāca bet caur krūmiem pasveicināja jo laikam aizoda - vai nu tas viens aliņš kas līdz pie smakas vainīgs vai visticamāk tas ka zirgu stallī pāris stundas medību drēbes nepaturēju.
nupat noskatījos videoatskaiti par Gaiļezeru un Ķīsi. par tiem tīkliem vienkārši iespārda....palasījos komentus CL, tad rādās, ka tur viss kārtībā esot....trulums kaut kāds!!!! un visādas organizācijas vēl cīnās, lai tīkliniekiem atļautu izplesties. man zināms frukts, kas savlaik ar tikliem un murdiem ir ņēmies, teica, ka murdos zivis fiksi iet bojā, izņemot nēģus. tā ka tas murds ir pilns ar līķīšiem!
Tur tam tīklu licējam licence 100% jāņem nost par tādu figņu!
Par to video jau ierakstīju cl. Te varu ierakstīt to pašu. Ar katru video arvien labāk. Vēl tik roka jāpiešauj, lai nedrebinātu kameru un pie vēja slāpēšanas joprojām jāpiestrādā, bet nu jau labāk ir tajā ziņā. Pats video skatāms un interesants. Man patīk! Rotanus neesmu ķēris, "izskatās interesants" ir īstais apzīmejums Zivnieka uzvaras video "odziņa"! Super! Par tiem tīkliem. Vajag tos safilmētos materiālus nodod kādām institūcijām. Vai tiešām nevienam nebūs nekas iebisltams?
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Kreisais - ir vēl daudz lietu, ko gribētos uzlabot. Ir kur piestrādāt vēl. Paldies par viedokli! Ar par tiem tīkliem, tad cik sapratu Zivnieks turpina cīņu par taisnības panākšanu!