Krievu laikos makšķernieku bija mazāk un zivju vairāk un LIELĀKAS :D
Un debesis bija zilākas un zāle zaļāka. Krievu laikos maliķi raustījās kaut ko darīt, vismaz pierīgas ezeros. Cik atceros, vismaz Baltezeros nedrīkstēja tumšajā laikā atrasties laivā uz ūdens... mūs vienreiz tā laika inspektori pārbaudīja un aizdzina gulēt krastā, nevis uz ūdens noenkurotā laivā...
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
23.janvārī notika Rīgas Domes izpilddirektora J. Radzeviča rīkotā sēdē par rīkojuma nr.533-IR atcelšanu. Makšķerniekus sēdē pārstāvēja Makšķernieku organizāciju sadarbības padomes un Makšķernieku radošā kluba pārstāvji. Darba gaitā tika izskatīts Makšķernieku radošā kluba priekšlikums atcelt rīkojumu pilnībā, norādīt, ka katrs atbild par savu drošību, ieteikumus uzvedībai uz ledus un noteikt īpaši bīstamu ledu vietās kur izvietotas speciālās zīmes. Makšķernieku organizāciju sadarbības padome bija sagatavojusi karti, kurā norādītas potenciāli bīstamās vietas Rīgas teritorijā un rosināja noteikt liegumu tur. VUGD pārstāvji bija sagatavojuši informāciju par īpaši bīstamām vietām kas pārsvarā sakrita ar to ko kartē bija atzīmējusi Makšķernieku organizāciju sadarbības padome. Sēdē pieņēma lēmumu daļēji atcelt lēmumu, to atstājot spēkā atsevišķās vietās. Slēgta būs Daugava zem Hes un Daugavas pamata gultne no dzelzceļa tilta līdz grīvai, visi kanāli, Audupe līdz Vecdaugavai, Juglas upe, Ziemas ostā ir liegums, par bīstamām atzina visas ietekas, iztekas. Papildus J. Radzeviča kungs lūdza informēt, ka ar rīkojuma atcelšanu ledus nav palicis drošs, atrašanās uz ledus vienmēr ir saistīta ar risku. Jaunam rīkojumam vajadzētu būt parakstītam 24.janvārī.
Skaista diena šodien. Cerams, ka tiem kas copē - būs arī skaisti lomi!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Audupē es maz copēju bet kad nebija sasiptas vietas Kundzenē gāju katru otro dienu uz copi.Līņi,Brekši uj ku labi bija un ja vel kādu žani dabūj tad vispār bij ok
Es nekad nestrīdos !Es tikai izskaidroju kāpēc man ir taisnība!