Ja godīgi, tad šito nekad nesapratīšu. Kāpēc cilvēkiem jāķer laši un taimiņi pa kluso un, ja viņus pieķer, tad jāmaksā barga nauda(te neiet runa par noķeršanas metodi), bet tajā pašā laikā zvejnieki nārsta laikā drīkst ķert un tas viņiem pļaujas laiks. Ja nevar, tad nevar nārsta laikā un neaiztiekam "šīs svētās" zivis neviens. Ne makšķernieki(kas izdomājuši, ka ķer un atlaid neskaitās ķeršana un izveidojuši šai nodarbei atsevišķus posmus), ne zvejnieki. Un, ja jau tomēr drīkst ķert, tad varēja parastajiem mirstīgajiem arī atļaut kādu zivteli noķert. Kāpēc mums jāmaksā par Norvēģijā mākslīgi audzētu lasi, ko noķēruši zvejnieki?
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Žebērklis ir mūsu senču zivju ieguves rīks. Daži to lietoja arī manā jaunībā un nekas neierasts tas nebija. Domāju, ka ne sliktāka zivju iegūšanas metode par zemūdens medībām.... A par lašiem nav vērts.......
man gan liekas, ka nevar salīdzināt ar zemūdens medībām. varbūt, ka ja kādreiz sanāks man izrauties uz parcopi.lv salidojumu, tad paņemšu līdzi ekipējumu zemūdens medībām un interesenti varēs pamēģināt kā tas ir lai rodas objektīvs priekšstats...
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Parcopi Par šo tēmu ir runāts,un būs vēl diezgan daudz runāts.Kādam tas viss ir izdevīgi.Ne velti "veikli darboņi" grib ieviest LM visur kur tas ir iespējams.
anatolij: tam es piekrītu, tā nav makšķerēšana. bet tas manā skatījumā ir daudz nekaitīgāk kā duršana nārsta laikā jeb tīkli. varbūt, ka izklausīsies neticami, taču spiningošana man ir rezultatīvāka par zemūdens medībām kādus pēdējos divus gadus neesmu bijis zem ūdens ar šaujamo un neturpinu to darīt lai arī nu beidzot tas ir legāli. salīdzinu savus lomus ar čomu lomiem, kas to turpina darīt un jāsaka, ka spinings ieliek
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)