Sveiki! Tā kā sezona nav aiz kalniem. Es esmu domājis jau sameklēt kādu labu vēžošanas vietu Rīgas, Ķekavas apkaimē jau laicīgi. Vai kāds varētu kaut ko ieteikt?
Konkrēti vietu jau tāpat neviens neteiks, tāpat kā tiešas copes vietas reti kurš atklāj. Neviens jau nepateiks precīzas koordinātes. Pie Tevis minētajām varu pielikt klāt Vecdaugavu, Mazo un Lielo Juglu, arī Buļļupi. Bet konkrētas vietas gan jau nāksies pašam sameklēt. Ar Daugavu tā pagrūtāk, bet Lielupē, Vecdaugavā, Juglās un Buļļupē vēži ir gandrīz visas upes garumā
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tāds praktisks jautājums. Vai ir kāda metode, kā netā noskaidrot, vai attiecīgais zemes pleķis (arī netā noskatītais) upes malā ir privāts vai nē?
Es, protams, saprotu, ka tauvas josla utt., bet īpašnieki mēdz būt dažādi, un ne visiem ir pietāte pret likumu. Turklāt uz piebraukšanu ar autiņu nekāda tauvas josla neattiecas, man šķiet.
Tas tāpec Māri, ka ir daži tautas kalpi kuriem ir iespēja un pienākums savest kārtībā dazādas lietas, bet viņi dara visu lai būtu pelnījuši lai citas orentācijas cilvēki viņus pašus " vēžu" pozā noliktu!!