Kapraci nebūs bijusi īstā diena visticamāk,tad ar parasti visādas šaizes sanāk,pašam tā ir bijis Signālnieku jomā galīgi neesmu spečuks,bet pieļauju ka visi vēl nav čaulu nomainijuši.Vakar ar biju aizlaidis uz vienu upīti pataustīt alas bet švaki+- ap 50 gab un pamatā sīkie,vārīšanai 9 paņēmām......arī čaulu visi vēl nav nomainijuši.
esmu galīgā nesaprašanā, kas par lietu, kāpēc šogad nav?????!!!
Nu ko tu padarīsi , nu viskas gadās, ka šķiet ka ir mazāk palicis. Vēži var gan kautkur citur aizmigrēt, barības bāzes izmaiņu gadījumā, tāpat to aktivitāte nekad nebūs vienāda - var būt atēdušies un nerādīties acīs. Manās vēžošanas vietās arī brīžiem šķiet, ka viss, kautkur pazuduši, bet nepaiet ilgs laiks, kā šie mēdz pēkšņi sarasties baigos kvantumos. Lai vai kā, visproduktivākā vēžošana, manā skatījumā, ir ap augusta otro daļu un septembrī, vienīgi tad nenormāli daudz izsalkušu vēžu mātīšu trāpās.
man jau arī tā likās, jo esmu ar tēvu purvainā upelē ķēris. bet to man apgalvoja cilvis, kas Kazdangā zivkopjus beidzis. nejūtos tik kompetents, lai viņam oponētu, bet tomēr man ar kkā liekas, ka viņam gluži taisnība nav....
bet to man apgalvoja cilvis, kas Kazdangā zivkopjus beidzis
Nu ja tā, tad tevis minētā speciālista apgalvojumi attiecas tikai tieši uz platspīļu vēžiem, lai gan ir ķerti platspīļnieki arī pa dūņainu grunti, bet mīl jau tie akmeņainos posmus, vismaz man tā šķiet... A pārējām sugām tas ne tik ļoti iespaido...
Pagājušajā brīvdienās ar kolēģiem atkal bijām vecajā vietiņā un šoreiz jau lomi krietni labāki! Uz trijiem saķērām pāri 200gb dzeloņvaigu vēžus! Tagad kāpj uz krītiņiem ļoti aktīvi, nav kā pirmajā reizē!
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Vakar beidzot izdevās atklāt sezonu arī man . bija aktīvs un kāpa labi, tāpēc ilgāk par 22.00 aizkavēties nebija nepieciešams. Kopējais loms ap 80 , 50 no kuriem dosies katliņā, bet pārējie pusaudži un mātītes turpina savas dzīves gaitas. Ēsma - svaigi kauta sudrabkarūsa + vistas āda. Lieki teikt, ka esmu apmierināts ar vakardienas medībām , tagad biku ieturēs pauzīti un mēģinās kādreiz vēl.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)