Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Makšķernieka karte nav vajadzīga. Ja Tu vēžo licencētā ezerā, tad Tu pērc vienreizējo atļauju un vēžo. Ja Tu vēžo citā ūdenstilpnē, tad Tu esi ārpus likuma ar, vai bez makšķernieka kartes
Teikšu godīgi nekad nav bijis darīšanu ar vēžotājiem bet kartei domāju jābūt .
Es labprāt oficiāli iegādātos vēžošanas licenci un ķertu vēžus bez kāda adrenalīna. Bet tajos ezeros, kur tas ir iespējams - tas ir pārāk dārgi un vēžu pārāk maz. Vienīgi Salacā ir vērts signālniekus nebaidoties ķert
Es labprāt iegādātos kaut ko līdzīgu makšķerēšanas kartei, lai varētu brīvi ķert dzeloņvaigu un signālvēžus. Man vietējos nemaz nevajag un bez adrenalīna iztieku tīri labi, to es dabūju gan darbā, gan teiksim braucot ar velo pa Rīgas centru
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Drīzāk piepildīsies tas, ka arī dzeloņvaigu un signālvēži paliks par "vietējām" sugām, nevis tos brīvi varēs ķert. Nesaprotu es šo nostāju. Labi vēl vietējie, bet kam traucē signālvēžu brīva ķeršana? Nu ok, par attiecīgu sezonas licenci. Tak nē, vieglāk aizliegt un lai šie izvazājās pa visu Latviju un vietējie vēži pazudīs pavisam
Ar to Salacu jau ar sviests. Sākumā aicina, brauciet un ķeriet tos ievazātos vēžus, vēlāk uzliek licenci. Bet labāk tā, nekā, ka vispār ārpus likuma tie jāķer Ļoti ceru, ka vēžošanas jautājumi kādreiz pacelsies augstākā līmenī un kāds kompromiss tiks atrasts. Tak taču nav normāli, ka puse Latvijas vēžo un slapstās pa krūmiem