Varbūt kāds zin,vai Skultes ostā kur ir mols arī varētu ķerties renģes.
Es domāju, ka reņģes pienāk visā piekrastē. Vienīgi ir posmi, kur tās ir vairāk un ir, kur mazāk. Tāpat kā ar asariem vasarā un rudenī. Bet mēģināt var visur manuprāt! Ja vēl netālu ir kāda upes izteka, tad jābūt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar no viena Salacgrīvas zvejnieka dzirdēju, ka reņģes jau ir piekrastē, tāpēc šodien izdomāju atkal aizlaist uz molu, paskatīties kas un kā Uzreiz ieraudzīju makšķerniekus, kas nozīmēja to, ka reņģes ir
Jau otrajā metienā noķēru pirmo reņģi. Gadījās arī dupleti Vienreiz bija arī uzreiz trīs, bet nepaspēju nobildēt. Vēl reņģes nav ļoti aktīvas, bet lēnā garā var saķert diezgan. Es pa divām stundām saķēru nedaudz pāri kilogramam un vēl diezgan norāvās. Vairāk man arī nevajag. Tā, ka reņģu sezona atklāta!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Visādos veidos. Kūpinu un cepu! Varu divas receptes ieteikt.
Pirmā ir tāda, ka reņģes sacep uz pannas, tad sagatavo tomātu mērci ar ķiplokiem un garšvielām un ar to aplej apceptās reņģes un liek ledusskapī. Pēc vairākām stundām var ēst un reņģes ir tik mīkstas, ka var ēst ar visām asakām
Otrā ir tāda, ka reņģes svaigas liek katliņā. Liek vienu kārtu, tad liek sīpolu kārtu, tad atkal reņģes, tad atkal sīpolus. Vēlāk visu aplej ar marinādi. Marināde ar etiķi, citronskābi, pipariem, cukuru. Marinādei pa virsu uzlej eļļu un liek katliņu uz uguns. Beigās sanāk kas līdzīgs šprotēm