Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Bet, šķiet, ka vairāk var noķert sausuma sajūtu mutē un ilgas pēc mangaļiem.
Tas jau pats par sevi
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Jūra jau vispār neaizsalst. Vismaz es neko tādu neatceros Es neiebraucu, tad upēs ar nevarēs kāpt uz ledus bez soda?
Tie var būt tikai pašvaldības saistošie noteikumi. Ja arī pašvaldība pieņem vēl jāpstiprina ministrijā. Ministrija var neapstiprināt kā piemēram Ventspils mistiskos saistošos noteikumus par zemledus coepi, atrašanos uz ledus naktī, strāvas ģeneratoriem utt., par tiem ventiņu saistošajiem vāvuļo, baida cilvēkus bet tiem nav nekāda likumīga spēka. Un pašvaldības Latvijā daudz
Šodien bijām Saulkrastos - es, kaimiņš un Anatolijs! Gatavojamies
Braucam iekšā. Lai Anatolijam nav jāairē, piepalīdzam ar tikšanu jūrā
Anatolijs ievilkts, paši dodamies asaru meklējumos
Sākumā nekā. Pirmais trāpījās uz manu jūras sistēmu un uz slieku. Zemmērs
Turpinam meklēt. Jau kādu gabalu no Saulkrastiem
Atradām. Sāka birt kā no pārspilnības raga, bet izmērs nepriecēja. Pirmais asaris kaimiņam
Man pirmais duplets. Vens uz slieku, otrs uz mazu tvisterīti.
Saišķis papildinās strauji
Kaimiņš tika arī pie brekša.
Ņēma uz visu - ziemas makšķeri, pludiņmakšķeri, spiningu ar jūras sistēmu(lejā sviniņš un trīs "otvadnije" pavadiņas), gan arī klasisko džigu. Kādi 30-40 asari tika amnestēti momentā pēc izvilkšanas, izmēra dēļ. Kaimiņam tāpat. Vēl kādi virs 20 atkabinājās velkot. Atstāju ap 20gb asariem, Anatolijs vēlāk atdeva arī savējos, ko bija atstājis. Nu jau iesālīti - būs voblas. Viena panna sacepta. Karoče atvilkāmies pa skaisto, bet lielos asarus netradām. Dodamies krastā
Samēram paturētos lomus Anatolija loms
Mans loms
Kaimiņa loms
Pirms aizbraukšanas visticamāk pēdējā pelde šogad jūrā. Grunts tik akmeņaina, ka atpakaļ līdu uz rokām
Nu un vēl jāpiesēž pirms mājupceļa
Bija baigi pa skaisto, superīga brīvdiena!