[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, Zivnieks  
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Mušiņmakšķerēšana » Mušiņmakšķerēšana (Viss par un ap mušiņmakšķerēšanu)
Mušiņmakšķerēšana
KreDatums: Pirmdiena, 01.06.2009, 22:57 | Ziņa # 31
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Re kur būs! (Līdz šim nebiju pie kompja...)
Tātad: smile
Biju varak uz upi X. Vieta zināma; bij jāapskata, kā alatas augušas. Sāku ar nr.16 redtagu, bet uz to pieteicās tikai bērnu dārzs, lai gan bij redzams, ka tuvumā ir arī nopietnāki eksmeplāri. Tā arī paliku pārdomās, kapēc tā, līdz kamēr ievēroju alatu trīsreiz neveiksmīgi ķeram mazu baltu tauriņu, kurš planēja virs ūdens. Pārsēju mušu, šoreiz uzsiedams #18 baltu "kodīti". Pirmais metiens, muša paspēj nopeldēt metru, un tad seko blieziens pa ūdens virsmu. Piecērtu un jūtu, ka galā jau kas mazliet labāks. Pēc brīža pie kājām straumē cīnās mēra alata. Atkal domās nobesos, ka nav paņēmies fočuks līdzi un saudzīgi atlaižu alatu, bez bučām, happy un turpinu copi. Tā stundas laikā pieteicās vēl 2 mēra atlatas, kurām pa vidu vēl daži bērneļi, kuri pirmo reizi iepazinās ar catch 'n release.
P.S.
Lai gan virsmas aktivitāte nebija tā labākā, alatas šoreiz bij nolēmušas pilnīgi ignorēt jebkāda izmēra, krāsas nimfas... sad
 
DziDatums: Otrdiena, 02.06.2009, 15:42 | Ziņa # 32
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Nu labi ka rezultatīva cope. Ko lai saku, apsveicu!Bļāviens tā gribās aizskriet uz kādu upīti, bet saaukstēšanās nelaiž cry Cerams ka uz brīvdienām varēšu izskriet kaut vai nedaudz pamērcēt mušu vismaz. Tas baltais tauriņs gadījumā nebija viendienīte? Vienreiz gadījās copēt, kad tieši baltās sāka izlidot.Kas tas bija pa skatu.Vnk apstūbt varēja un tik redz kā zivis barojās.Tikai skāde bija tāda ka visas baltās viendienītes atstātas mājās.Bet vienalga 10balles pa copi ,dēļ skata, ko varēja novērot.
 
KreDatums: Trešdiena, 03.06.2009, 03:23 | Ziņa # 33
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Dzi, nebij gan viendienīte. Parasts tauriņš... nepateikšu gan Tev prrecīzo latīņu nosaukumu, tik traks uz to entomoloģiju ar neesmu! smile
 
DziDatums: Piektdiena, 05.06.2009, 10:34 | Ziņa # 34
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Bet dažkārt noder zināšanas par kukaiņiem.Palīdz izvēlēties pareizo imitāciju.
 
KreDatums: Pirmdiena, 08.06.2009, 14:23 | Ziņa # 35
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Domāju, ka pilnīgi pietiek, ja māk atšķirt viendienīti no tauriņa, vairāk neko nezinot, par klasēm, šķirām utt, jo tās imitācijas tomēr ļoti apstraktas. Saprotams ja necopē ar realistiskajām, bet tās ar ne vienmēr dod labākus rezultātus. Es parasti skatos uz kukaiņu izmēru un toni, un pēc šiem diviem kritērijiem arī izvēlos mušu. Saprotams, ir arī labi saprast kukaiņu šķilšanās ciklus, jo ļoti bieži zivis barojas ne ar pieaugušajiem īpatņiem, kas krīt ūdenī, bet ar jaunajiem eksemplāriem, kas ir uzpeldējuši līdz ūdens virsmai un tieši šķiļas, jo brīdī kad šie kūņojas ārā no kāpura apvalka un žāvē spārnus, tie ir visvieglāk pieejamā pārtika zivīm. wink
 
DziDatums: Otrdiena, 09.06.2009, 13:18 | Ziņa # 36
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Tiesa.Nu ja kas pa daudz tas pa skadi biggrin var ari saputroties beigu beigas ar savam zinasanam.Es ta virspuseji pa vinam interesejos.Es ar parasti skatos kas lido apkart un censos sameklet kaut ko lidzigu sev musu kastite un parasti tiek piemanita zivs un tiek nokerta ja si barojas. (sory ka bez garumzimem, mans kompis atsakas stradat) biggrin
 
KreDatums: Sestdiena, 20.06.2009, 14:35 | Ziņa # 37
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Te klusums iestājies... sad Neviens vairs necopē?
Pats domāju piekāst tautas dzeršanas svētkus, un taisīt 2dienieku pārgājienu, vai precīzāk pārbridienu pa džungļiem, ar MM, cerot satikt strauta skaistules! :))
 
DziDatums: Svētdiena, 21.06.2009, 12:18 | Ziņa # 38
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Klusums, jo vel nav atskaites smile driz pec Janjiem dosos izpetit ar bra4inju vienu upiti.Tad pastastisu, kas un kaa happy uz ko un taa biggrin . Bet tautas svetkus nu ne pa kam nedrikst palaist garaam booze


Ziņojumu laboja Dzi - Svētdiena, 21.06.2009, 12:19
 
KreDatums: Trešdiena, 24.06.2009, 20:57 | Ziņa # 39
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Atskaitīte smile
Kā jau minēju, tad šogad "uzliku mīksto" Jāņiem un devos copēt uz upīti Y. Biju ieplānojis sākt 23. vakarā, copēt līdz tumsai, tad pārlaist tās dažas tumsas stundas turpat pie upes un turpināt copi. Domāts, darīts. Pie upītes biju ap 18.30, piesēdu, uzpīpēju un pavēroju, kādas tad īsti ir "štelles". Upīte tik nesen atgriezusies savos krastos pēc pēdējiem lietiem, bet ūdens jau dzidrs. Nopriecājos, ka tai dots brīdis atpūtas, cerībās, ka tā nebūs skopa.
Tā kā vēl pūta diezgan stiprs vējš, un pa virsu atrādījās tikai zivju bērneļi, tad nolēmu sākt ar melnu+oranžu #10 wooly buger. Pirmajā bedrītē, kur sāku mest, pēc metieniem desmit negaidīti sekoja spēcīgs uzsitiens. piecirtu, bet garām. Pāris reizes vēl iemetu, bet bedrītes saimniece klusēja. Acīmredzot biju šai uzdevis pa zobiem un ēstgribas vairs nebija.
Satinu makškeri un sāku virzīties uz priekšu uz nākamo potenciālo vietu. Tā stundas laikā nogāju labu gabalu, bez nekādiem panākumiem. Sāku jau pārdomāt, kas varētu būt pie vainas, ka šāds klusums, kad pienākot pie kārējā līkuma izdarīju pirmo metienu, un momentā pieteicās zemmēriņš, bet tas pēc pāris metriem, kūļājoties, atkabinājās. Turpināju mest cerot, ka varbūt šis nav sacēlis pārāk lielu traci, kad zemāk līkumā kāds kārtīgi noplunkšķināja. Ja tā tad tā. Pavirzijos vēl uz leju, pārsēju mušu uz sauso #13 viendienītes imitāciju. Otrais metiens, un pēc sparīga plunkšķa un īsas cīņas rokā bij pirmā alata! smile
pēc īsas fotosesijas, un garākas operācijas (muša šai rīmai bija pie žaunām), tā tika reaminēta un palaista savā stihijā. Pēc diviem metieniem jau pietecās nākamā, un vēl pēc dažiem metieniem zemmēriņš, sapaliņš uz 20cm. Pavirzījos vēl uz leju, un nākamā līkumā pieteicās vēl pāris alatiņas, un tad arī pirmais foreļbērns.
Tā līdz tumsai lēnām kustoties un apmētajot visas, pēc skata perspektīvās, vietas pieteicās vēl pāris alatas un foreļbērni.
Copēt beidzu ap 22.30-23.00, kad sametās līderis, un bij pārāk tumšs to atpiņķerēt, tai pašā laikā kaujoties ar odu tūkstošiem. Kāpu malā un sāku meklēt malciņu ugunskuram. To sameklējis un iekūris beidzot piesēdu, un novilku veideri, izpakoju līdzpaņemtās maizītes, un laimīgs uzkodu.
No plānotās gulēšanas gan nekas nesanāca, jo telti, saprotams, nepaņēmu līdzi, gulēju tāpat ārā guļammaisā, bet no miega atturēja odi, kas nelikās mierā arī ugunkura dūmos! Ielīdu guļammaisā, ap galvu aptinu džemperi, atstājot tikai mutei brīvu spraugu, bet šie tāpat sēdās uzlūpām un koda. Tā nomocījos līdz 03.00, kad uz stundiņu beidzot iemigu, vārgā miegā. Bet jau 04.00 atkal pamodos, kad gaismiņa jau uzaususi, un odi atkal ar pilnu sparu man klupa virsū. Ātri sataisījos, uzkodu atlikušas desmaizītes un devos uz upīti, kad pamanīju, ka esmu pakāsis savu mobīlo. Pārmeklēju tuvāko apkārtni, bet bez panākumiem. Ņemot vērā tos džungļus, kuriem biju lauzies iepriekšējā vakarā cauri, nolēmu telefonu norakstīt, par to vairs nedomāt un nodoties atkal copei.
Pateicu čau bebram, kurš turpat blakām bija ierīkojis savu mājvietu koku sanesumos, un bija visu nakti paudis neapmierinājumu, par manu klātbūtni, un devos tālāk.
Rīts mierīgs un kluss, diemžēl arī no zivju puses, līdz kamēr ap 06.00 sāka iesilt un parādīties vairāk kukaiņu virs ūdens. Tad, man par pārsteigumu, pavisam necilā vietā izdevās izmānīt kādas 5 piecas alatas + plus vēl kārtējo foreļbērnu , makšķerējot, gandrīz pie pašām kājām! Likās, ka pēkšņi zivis aptrakušas, un ķer visu, kas peld pa ūdens virsu. Domās jau aprīnodams šadu pārbagātību, virzījos tālāk, bet cope atkal bij noplakusi, lai gan ik pa brīdim vēl kāda alata pieteicās. Bet šīs pieteikšanās vairs nebija tik agresīvas kā iepriekš, dažas pat tik neuzkrītoši iesūca mušu, ka copi nepamanīju, tik pēkšņi aulka apstājās straumē.
Tā nocopēju līdz kādiem 08.00, kad jau sāka kļūt par karstu un zivis ar vairs neizrādija interesi par ēšanu.
Saliku savu makšķeri un sāku mājup ceļu, kas pēc šadas paradīzes, šķita vēl jo grūtāks! smile
Īsā rezumē:
padsmit alatas, skaits nojuka, bet izmērs tiešām priecēja
4 foreļbērni, izmērā apmēram tādi paši
3 zemmēra sapaliņi, visi ap 20cm, bet resniem punčiem, un lielu spēku! smile
Un kopsummā ļoti labi pavadīti Jāņi! happy
 
DziDatums: Svētdiena, 28.06.2009, 16:57 | Ziņa # 40
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Nu baigi forsi izdevies pasaciens tev smile

Nu beidzot ari es sanjemos un aizlaidu lidz Ogres upei paskatities ko tad shamejas tur ir sadarijusas.
Nu ieradamies ar brali ap rita stunu.Kamer rihtejamies kopa, pienaca viens vecis (kurs cuka noslauca mums vienu alinju cry ) nu mazliet aprunajamies ,sams teica ka nesen esot nokeris te foreli un viena esot atkabinajusies.Nu mums ar brali sajundi asinis ,nu domajam nu tik bus un speramies pie upes. Pirma cope nebija ilgi jagaida ,bet tikai sikie knarinji cakareja mums smadzenes.Nu ta bridam un uzeju tadu loti smuku vietinju Parliecies zars un iegazies koka stumbrs (ideala forelu sleptuve).Nu nodomaju tur to4na ka jabut kaut kadam kustonitim.Nu ko pielienu uz celiem loti klusu un izdaru metienu.Noiet tai vietai garam itka naciens bija,bet garam nolaizu velreiz un hop kaut kas pieteicas velku un skatos tas taks sapabernelis nu saskumis par to ka nav foreluks amnesteju un palaidu vala.Nu devos talak.Jo talak gajam jo upe arvien nesmukaka paliek.nu lab tas ta bet pats sudigakais nekas ari negribeja aketies virsu. pffff nu nogajam pa upi vel pari km un nekas nemainas uz labo pusi .Nodomajam nu i auzas.Naca vakars nosplavamies un devamies uz maju pusi ieskriedami ari Mazaja Jugla un apskatijamies kas tur notiekas nu beigas ari tur nekas nenotikas tikai slapjas kajas dabuju jo paslideju uz akmens (kam negadas) biggrin Beigu beigas biju ka saka loti apbedinats ka neaizbraucu uz vienu Kurzemes upiti jo ta izskatijas loti ceriiga

Pievienots (28.06.2009, 15:57)
---------------------------------------------
cry blaviens fotkas nevar pievienot pfff



Ziņojumu laboja Dzi - Svētdiena, 28.06.2009, 16:55
 
KreDatums: Pirmdiena, 29.06.2009, 11:25 | Ziņa # 41
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Dzi, fočenes var pievienot, bet jā-upload-ē tepat un nedrīkst būt lielākas par 500kb...

Skumji dzirdēt tādas atsauksmes par Ogri, lasot zive.lv forumu likās, ka būs jādodas uz to pusi drīz, bet ja šitā, tad nezinu vairs vai vērts to gabalu triekties... sad

Es atkal, savā pasākumā, biju gaidījis lielāku atsauksmi no foreļu puses, un biju apbēdināts, ka pieteicās tikai bērneļi. Bet tas laikam no spiningotāju presinga, kuri izķer foreles, kamēr alatas paliek... Drīz laikam varēs beigt runāt par foreļupēm un sākt tās saukt par alatu upēm... angry

 
DziDatums: Pirmdiena, 06.07.2009, 18:01 | Ziņa # 42
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Mja man tas pats ar vienu upiti.Tikai vien altas kaut ka no forelem ne veests. Nu bet viena upite ta ari nedabuju redzet, bet bija kaut kads baigais makans divas reizes njema un abas nokabinajas. cry

Nja no Ogres ari kaut ko gaidiju vairak.Varbut ari suudiigs posms bija.Nu dievs vien zin,kas tur pa vainu.Bet ari bija viens nelags skats.Krasta metajas tikli.Nu blin nesaprotu to malikus.Pa kupri vinjiem. biggrin

Pievienots (06.07.2009, 17:01)
---------------------------------------------
Kre pa cik tu njemi weiderus? Nejuk vinji tev araa?



Ziņojumu laboja Dzi - Pirmdiena, 29.06.2009, 12:25
 
KreDatums: Trešdiena, 08.07.2009, 00:52 | Ziņa # 43
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Nu tā ar tām mazajām upītēm ir - spiningotāji nopresē foreles, un paliek alatas, bet arītas nav slikti - LV rekords uz 50cm taču jānoķer! smile
A tas makans varbūt taims bija!? smile
Cik par Ogri dzirdēju, tad sūdīgs posms jums gadījies, tur ar vietas jāzina, lai tiktu zivīm klāt, a svētdien tur 1,2 varavīsknene esot noķerta, tā ka tās ar labi paaugušās! wink Šaubos vai tie maliķi, kas tīklus malā atstāj, viņi jau tos tomēr pērk! Gan jau, ka makšķernieki izvilkuši un atstājuši! smile

weideri man tika pagājušā vasarā iedāvināti, tā ka ne par cik, biggrin un ārā nejūkt, tik nu jau zem abiem ceļiem sūces, bet tas no tā, ka weiders par lielu, un ņurkājās, tad nu arī tur sūces rodas. Ja domā pirkt, tad skaties amīšu lapās - sanāks lētāk nopirkt tur un atsūtīt uz šejieni, nekā šeit pirkt! re ku piemēram, šeit:
http://www.albrightflyfish.com/waders-boots/bridgestone-waders.html

Bridgestone weideri pa 60 doļiem, nezinu gan cik kvalitatīvs tas modelis, bet nu cena jau labu labā. Jāpalasa pircēju atsauksmes, tad jau sapratīs, kas ir kas (LV nedabūs lētāku par 150Ls!!). Tad vēl jēdzīgi ir nopirkt back saver jostu, ja gatavojies ilgākiem bridieniem un gravel gardus. Kas attiecas uz zābīšiem, tad labi ir samērā dārgi, tā ka es biju domājis iepirkt pa lēto armijas zābīšus - tie būs pietiekami liela izmēra, mēlīte parasti ir iešūta (to vajag, lai smilts nelien iekšā), un potīti arī labi satur, tik mazliet pasmagi gan būs!
Nu kautkā tā... smile

aaa un apskaties tur viņīem šķiet arī bija tabuliņa izmēriem, tos der izpētīt, lai dabūt sev derīgu mantu!



Ziņojumu laboja Kre - Trešdiena, 08.07.2009, 00:53
 
DziDatums: Ceturtdiena, 09.07.2009, 10:44 | Ziņa # 44
Grupa: Savējie
Komentāri: 27
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Kluba Vadiba
Nu varbut ka taimins,bet diezvai vai bus palicis upe parsvara vini celo atpakal, es jau ceru ka tur gul mana liela alata smile

Ja pa weideriem ari papetiju nonacu pie sledziena ka japasuta no cabelas, tur mazliet dargakas pa 119 doliem, bet ar papildus suvem ap celiem un labas atsauksmes par to modeli.Izreikinot visu sanaks kautkur 110ls ar normaliem zabakjeliem. happy

Bet tagad atkal viens skerslis naudis.Bus mazliet japabrida ar balotnikiem kamer salasisu visus paradniekus.Vel dullais medibu eksamens jaiziet kamer nav izdomajis dargaks palikt.Bet jacensas nopirkt lidz septembrim, kad tas alatas klust ka negudras.Atceros pagajusogad , kad vareja piedavat itin visu ko sirds velas un visu njems ka tik krit ieksaa happy i nimfas, i slapjas, i sausas eh kas pa jampadraci gaja valaa blahblah

 
KreDatums: Pirmdiena, 13.07.2009, 09:40 | Ziņa # 45
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 26
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Nu taimi jau daļa paliek visu gadu upē, un tad ir tie, kas ienāk jau pirms jāņiem iekšā, bet nu cerēt, ka tā bija 50cm alata vienmēr ir jaukāk! smile

Par weideriem runājot, tad es ar ceru, ka nopirkšu sev jaunu līdz rudenim, tad jau redzēs, kam sanāks...
Par to albrightflyfishing lapu palasīju forumos, ka šie rīko izpārdošanas vairākas reizes gadā, kad pārdod labas lietas par ļoti labām cenām, lai tiktu vaļā no produkcijas, u ntad šiem arī sanākot 400% notirgotās preces...

Rudens alatas ir kas īpašs, tik jāmāk notrāpīt īsto brīdi, un tad copē tiešām skaista! smile

Pievienots (13.07.2009, 08:40)
---------------------------------------------
Īsā atskaitīte biggrin
Tātad vakar biju aizdevies līdz upei, bet laiks spiedīgs. Baigā suta gaisā, un neredzēja arī pērkonu nākam, kas varētu atvieglot situāciju, tā ka no zivju puses nekā.
No garāka pārgājiena atteicos, bet tā kā līdz upei biju ticis, tad nolēmu, ka vajag vismaz kautko konstruktīvu pasākt, un uzrīkoju sev stundiņu treniņa mešanā. smile
Pēc stundas, kad roka jau sāka iet šķībi, nolēmu, ka pietiek, bet biju arī sapratis, ka vajag jaunu auklu iegādāties. Esošai tomēr ir kautkādi traumējumi, kuru dēļ neizgriež cilpu vairs kā vajag... sad ehhh, atkal papildus izdevumi...

 
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Mušiņmakšķerēšana » Mušiņmakšķerēšana (Viss par un ap mušiņmakšķerēšanu)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv