Jau palēnām sāk gribēties pacopēt uz īso makšķeri, lai gan ziema ui kur vēl tālu ... Prātā apceru domu, ka jau ļoti sen nav ķerts uz īso makšķeri no laivas. Ja nevarēs nociesties, tad būs vien kaut kā rudenī jāizlasās pabļitkot pār bortu ...
Es šogad baigi gribēju pārbaudīt vienu teoriju. Pamēģināt ar ziemas makšķeri ķert brekšus no laivas, kur parasti sēžu ar pludu. Tīri eksperimentam. Copes dziļums tur ir nedaudz virs 4m uz krasta pusi paliek seklāks, uz dziļuma pusi aiziet līdz 9m dziļums. Ar pludu lielākais tur izdabūtais ir 1.8kg, bet tādi uz 1kg trāpās visai bieži. Iespējams šinīs brīvdienās ar Koka Kluci izmēģināšu. Mana teorija ir tāda, ka iebarojot tieši zem laivas un copējot tur ar ziemas makšķeri varētu tikt pie labiem rezultātiem. Cita lieta, vai brekši vēl tajā vietā uzturēsies, tā tomēr ir vasaras vieta
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es šogad baigi gribēju pārbaudīt vienu teoriju. Pamēģināt ar ziemas makšķeri ķert brekšus no laivas, kur parasti sēžu ar pludu. Tīri eksperimentam. Copes dziļums tur ir nedaudz virs 4m uz krasta pusi paliek seklāks, uz dziļuma pusi aiziet līdz 9m dziļums. Ar pludu lielākais tur izdabūtais ir 1.8kg, bet tādi uz 1kg trāpās visai bieži. Iespējams šinīs brīvdienās ar Koka Kluci izmēģināšu. Mana teorija ir tāda, ka iebarojot tieši zem laivas un copējot tur ar ziemas makšķeri varētu tikt pie labiem rezultātiem. Cita lieta, vai brekši vēl tajā vietā uzturēsies, tā tomēr ir vasaras vieta
Ideja nav slikta un var izdoties, ja brekši tur tusē. Pie mums Latgalē tā ir visai populāra metode brekšus ķert tieši uz īsajām no laivas, bet ir jābaro, tas tiesa. Mēs arī ar draugu prātojam vai neaizlaist kādas brīvdienas uz breksi no laivas ar īsajām - kaifs neaprakstāms ar rokām vilkt ...
zinu, ka šitāda tehnika usmā ir raksturīga. bet tur, cik esmu dzirdējis, tad dziļums ir tomēr lielāks kurā copē. ja nemaldos tad visi 9m. bet tas vairāk uz rudens pusi.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Naktī uz piektdienu gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies līdz -3..-9 grādiem, Kurzemes vidienē no rīta gaidāms sals līdz -11 grādiem. Tā kā drīz sāksies.