Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Daugavas attekā pretī veikalam "Mols" baigais tusiņš šodien bija. Laikam stintes ienākušas.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Daugavas attekā pretī veikalam "Mols" baigais tusiņš šodien bija. Laikam stintes ienākušas. raksta
Es nekad neesmu sapratis, ko tie veči tur ķer. Sēž pat tad, kad jau +20C. Un tā katru gadu. Vai tiešām stintes? Vislaik likās, ka tie ir tie, kas nu bez ledus nevar izdzīvot. Tāpēc tup līdz pēdējam.
akujeju - es esmu uz pakaļas - reko Nazis iekš CL ierakstījis par to murdu: Lai kliedētu nepareizās domas šādu skaidrojumu vēlās ievietot JĪŪP inspektori. Gribu paskaidrot daudziem makšķerniekiem par video materiālā redzamo ievietoto murdu Ķīšezerā un izteikt savu viedokli. Ķīšezerā rūpnieciskā zveja ir aizliegta visu gadu, izņēmums ir specializētā zušu zveja ar murdiem. Ķīšezerā katru gadu ir iedalīts limits -15 zušu murdi. Video materiālā redzamais zvejas rīks ir zušu murds ar sētu, kura ir iesaldēta ledū. Ķīšezers laikam ir vienīgā ūdenstilpe Latvijā, kur zušu ,,zveja” notiek visu gadu. Saskaņā ar MK not.Nr.295 ,,Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos” pārējo zivju sugu piezveja ir noteikta tikai nārsta periodā (no 16.aprīļa līdz 31.maijam)-10% no kopējā zušu svara. Pārējā laikā piezveja nav noteikta, tas nozīmē, ka var nozvejot tonnām citu sugu zivis pat nenozvejojot nevienu kg zušu (izņēmums šobrīd ir līdakas). Nevienā noteikumu punktā nav noteikts, cik bieži zvejniekam ir jāpārbauda zvejas rīki. Zvejojot zivis ar murdu tās uzkrājas –āmī, bet ne iesalušajā murda sētā. Zvejnieks var pārbaudīt murdu izcērtot vai izzāģējot ledū āliņģi tieši pie āmja pat neaiztiekot iesalušo sētu. Par šo ,,zušu” zvejas problēmu bijām jau iepriekš griezušies Valsts vides dienestā. Atbildē bija minēts, ka diemžēl esot ,,caurums” likumā. Tas visiem jau ir saprotams, ka šī zušu zveja Ķīšezerā ir legalizēta aizliegtā rūpnieciskā zveja šajā ūdenstilpē. Pieļauju, ka uz murda pārbaudes brīdi firmai būs līdaku vaislinieku zvejas atļauja. VVD valsts vides inspektors. .....
1) nu nebija tur nekādu āliņģu, kur varētu pārbaudīt murdu!! 2) tas ir pilnīgs pi**ezts, ja ir noteikta zušu zveja (starpcitu ķīsītī zuši ir ļooooti maz, (tas, ka bija pirms 20 gadiem neskaitās)) bet var ņemt visas zivis, kas murdā trāpās (izņemot nārsta laiku) tad tas krāns var nosmelt visas līdakas, kas tur taisās, vai jau nārsto....tā IR populārākā līdaku nārsta vieta ķīsītī!!!!! 3) esmu nenormāli dusmīgs, par tādu smirdoņu, kas valda LV noteikumus....man vienkārši vairs nav ko teikt - bļin...man var uzlikt sodu, ka sūda zemmēra zandartu aizvedu uz mājām, bet tiem krančiem pat ar pirkstu nevar aizrādīt, ka noslauka nārsta vietas.....
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Piebļāvu pilnu cl šajā sakarā. Jārīko akcija ar plakātiem un vēl nez ko un jāiet pie tiem murdiem piketēt un prese jāpiesaista.
bet nu tas ir pizģ.ts, atvainojos...... man pat prātā nevarēja ienākt, ka kaut kas tāds ir iespējams....jau palūdzu MRK valdi malā nepalikt un kaut ko nebūt darīsim (cik nu tās roķeles ļauj)..... bet ja nekas neizdosies, un iekustināt iesīkstējušos MK neizdosies....nu....kas cits atliek, kā nodarboties ar vandālismu.....
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Bļļļļ.........nav vārdu!!!! Eh, puiki, nahrenizēt vajadzēja......a tagad neviens tak netiek virsā.... Ja pēc loģikas vajag nfig, tad vajag nafig tos tīklus... nu i po par likumiem. Kāda tur zušu zveja???? Bļļļļ... divi zuši pa sezonu.... Es ir dusmīgs!! Jemam gumijnieci un braucam dolbīt to ledu un vilkt to sū ārā! Eu, vajag ekšn! Jemam gumijnieces un stumjamies virsū! taisām kirdikt tam sūdam... Ja kādi 100 sanāksim, tad tas būs vismaz ieraugāms.
Izrādās baigā štelle zušu murds-vienu brīdi murdā salien līņi,tad brekši,tad karūsas,bet zušu kā nav tā nav- jāiztiek ar piezveju:)))pis..ec kaut kāds-tad vajag tos caurumus likumdošanā aizlāpīt.Tevi par jebkuru pārkāpumu izdrāzīs,a te pa barabanu