feini gāja...lai arī ruduļi nebija diez ko atsaucīgi,tad pārmetāmies no ruduļiem uz citām fišiņām, bet ašukus un raudas gan varēja pielasīt cik vēlme...bet kas pa laiciņu bija...no ledus nokāpām ap 17:30, visu dienu varēja bez cepures, bez jakas operēt... vienīgi ledus maita slīzdīgs, vienu reizi es arī paspēju uz acīm nolikties ar visu kasti...elkonis cietis, bet pa lielam jau viss feini
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
nu sveiki.piedodiet ka tik ilgi nedevu dzīvības pazīmes.tādad pēdējo nedēļu aktīvi pavadīju uz ezera.iebarodams un makškerēdams bet nekādu dižo plaužu lomu nēsmu guvis.vispār pēc mana vērtējuma pēdējā laikā zivis baigi kūtras kļuvušas un negrib nonākt ledus virspusē.satiku uz ezera draugu arī tas teica ka nekādu dižo lomu nēsot.decembra sākumā esot izvilcis 500g plaudi un pagaidām arī nekādu ievērojamu plaužu nav.nu jāgaida kad būs + grādi tad varbūt man sāksies plaužu labā cope.kā viens vecs makškernieks teica ka plaudis labi keras uz pēdējā ledus kad pie krastiem vairs ledus nav...
Svēiks visiem! Bīju prom, bet tomer ar slimu muguru devos uz Dzirezeru, mans čoms Juris sestdien bija ķeris labus asarus ar bļitku, 16 galvas no 150 līdz 250 vel 25 palaisti. Man bīja bikīt sliktāk, bet vajag teikt ka es biju slinks un vēli atbraucis 8-00, vajag sakt ķert no 6-30, 8 galvas no 120~ 200 gr. Pagaidām bez bildēm.
Nu tad tā,lieki teikt ka ļoti ,ļoti lēnām tuvojoties ziemas sezonas izskaņai nebūtu vēlēšanās mest visus darbus pie malas un aizšaut ieelpot svaigu vai ne tik svaigu ozonu un uzņemt kādu lieku D vitamīnu.Šur tur pabūts,plus- mīnus situācija skaidra,tik īpašu vēlmju un ideju nav,skaidrs tik viens gribētos kādu ašuku patrenkāt.Viena blice šturmē pļaņčkas ne tik tuvu no galvenās pils sētas,otra vēl bik tālāk.Es ar vēl vienu kompanjonu šepat pie sētas vien paliksim.Skaidrs ka vienam galam galā ir vēl viens gals,kas iesaka virzienu un stāsta ka kaut kas netālu upē kust.Nu ļooooti sen šajos ūdeņos nav būts cik atceros reljefs ar bija interesants,kāpēc gan ne.Tā arī daram .Tākā tālu nekur nav jāskrien,jau pēc dažām minūtēm jau ripinām pār tiltu.Neskatoties,ka ir svētdiena, cilvēku uz upes nav daudz.Tuvojamies gala mērķim....................O,BANA.....,šitāds kolchozs....,ja šito čomam gals bija ieteicis par copes vietu,tad šams savu galu var piesist Mežciemā pie afišu staba.Minūtes rit, kau kur lekt pēdīgā brīdī ar nav vēlme,plašumu ar pietiek.Tad raušmies uz ledus un borējam,dziļums nav ne mazs,ne liels,tepat pavidu kaučkur ir. Caurumi ir,bet zivju nav,nemana ka kolckozā arī būtu sevišķa aktivitāte,nekustīgais vērotāja stāvs jau no CCCP laikiem atpazīstamajā dzelzceļnieku uniformā veselu pustundu vērodams nostāvējis kājās secina,ka laikam tomēr būs jāsāk darboties pašam un "na haļavu" nekas nespīd. Kolēga vienu ašuku 80gr vērtē tomēr noķer,man ne cops,noskatu vietu ,kur varētu būt ineresantāks reljefs.Reljefs ir,zivju nav,beigu beigās tomēr vienu zupenieku noķeru un sagaidu vienu vārgulīgu copīti.Nolemju doties tomēr dziļākos ūdeņos ,varbūt kāda atstraumīte atmetīs kādu kārnu dividendi.Dividende tiek arī izsniegta. Uz šāda fona toč pēdējo reizi copēju vismaz 10 gadus atpakaļ....