Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es vairāk sliecos uz nepamēģināšanu , jo, pirmkārt jau nepietiekoši liela aizķeršanās iespēja uz tik mazu troiņiku (daudz shodi iespējami), otrkārt tā izskatās, ka būtu pasīva cope - ar bļitkiņu mobilāk, manuprāt...
Daudz biju dzirdējis par tā sauktajiem "Šilova" ziemas žibuļiem, bet nebija gadījies apskatīties tos dzīvajā... Viens cilvēks atsūtīja man šo žibuļu fotogrāfijas un kaut radās aptuvens priekšstats kas tas par zvēru. Lūk pāris bildītes priekšstatam:
Pērlītes salicis jau pats makšķernieks, oriģinālā iet ar "plikiem" āķiem... P.s. gaidu ziemu, pirmajam ledum pa lielam mēram es jau varētu būt gatavs ...
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nekāds šerpais bļitkotājs neesmu, man kaut kā nesanāca īsti atrast kopēju valodu.Divi labi asari gan pieteicās,bet abus nopūdelēju.Azpagājušo gadu sidrabiņam treknu punktu pielika siļķe no "supperslepenā" ezera.Jocīgi,bet pērn vismaz sīkie ašuki klupa virsū uz vienas no tupākajām bļitkām,kādu jebkad esmu izgatavojis.Drīz būs jāsāk atkal vīlēt
iespaidu par bļitkošanu ātri var sabojāt ķīšezerā un vecdaugavā citos ūdeņos man ir veicies labāk. sevišķi piesiet dvēseli ziemas copei var sasmakas ezerā. tur nav necopes kā tādas. vienmēr var savilkt čupu izmērs gan švaks.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Vai tiešām neviens neko Ķīšezerā uz bleķi nenoķer!? Interesanti... Iespējams jau, ka ja ledus tur būtu mazliet agrāk par Janvāra beigām, piemēram, kaut līdz Z-svētkiem, tad gan jau kāds ašuks vēl pagrābtu bleķi - vasarā taču jem uz spiningu...
Vai tiešām neviens neko Ķīšezerā uz bleķi nenoķer!?
Varēt jau var, bet baigi švaki. Var dabūt pa kādam vai atsevišķās copes reizēs, bet tā caurmērā bļirkas Ķīsī nav ejošas Kaut gan es Ķīsī vispār ziemā ne uz ko un nekur nevaru atrast Pāris 300niekus gan esmu noķēris un tieši uz bļitkiņām, bet tas ir izurbjot miljons āliņģus