... Gribētu pamēģināt pastrādāt ar kādu citu kātu, lai var saprast, vai vaina kātā vai fīderētājā
Nākošās nedēļas vidū uzzvani, jo nogalē būšu Rīgas pusē un varam sarunāt kopīgu copi. Paņemšu līdz kādu pēc darbības ātruma un izlieces vidēju kātiņu, un būs Tev iespēja padarboties ar to. Pēc tam būs vieglāk iegādāt sev vairāk piemērotu kātiņu.
LSMK-Milo
Ziņojumu laboja Jan - Ceturtdiena, 23.08.2012, 15:29
Paldies par padomiem - tie visi ir piefiksēti un lieti noderēs. Tāpat kā kātam, arī spolei, auklai, ... var būt kāda vaina. Vēl viena iespēja, ka vaina meklējama kāta lietotājā Tas jau būs smagāks gadījums.
Sestdien Jan ļāva man pamēģināt Milo Medium 360 kātu. Lai nebūtu jābagarē kaimiņu pļavas, sarunājām apvienot kāta provi ar copi. Vieta - Daugava pie Rīgas. Laiks - lietiņš ik pa laikam un visu laiku pamatīgs vējš. Par kātu - ir pavisam savādāk nekā ar manā īpašumā esošo Salmo Taifun: - tas nav mans = citiem vienmēr ir kas labāks - krietni draudzīgāks iemetienā = ir jāpieliek mazāk spēka, lai barotavu nogādātu vajadzīgajā vietā - jūtami vieglāks - un vispār, ērtāk strādāt. Diemžēl nesanāca izmēģināt lielo izvadīšana
Šo un to izdevās arī nomakšķerēt. Bildē ar redzēt mājup aizvesto lomu. Gana daudz zivteļu apēda 3 vietējie kaķi, kuri ļoti labi orientējās maksķernieku lomos. Tūļīgākajiem makšķerniekiem (man) noceļot zivi pat ceļā no ūdens līdz makšķerniekam.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Bija sens joks Ģimenes galva saka kolēģim: "viss bija labi, līdz bērni aizgāja ciemos uz ciematu, tagad bērni zin, ka citiem ēst dod katru dienu un pat vēl vairākas reizes "
Tagad tikai jākrāj naudiņa, bet šo sezonu būs vien jāiztiek ar veco kātu.
Ir kāds mēģinājis šo auklu? Pagaidām man uz fīdera uztīta parastā Salmo pītā un liekas, ka ir ok. Bet kaut kā sāk dilt, nākamsezon būs jāmaina un domāju, ka moš jāņem šī. Jā ir kāds lietojis, tad labprāt dzirdētu atsauksmes
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es arī gribu fīderi, bet atlieku iegādi uz nākošo gadu. Varbūt kāds Ziemassvētku vecītis atnesīs. Gribu gan jūrai piemērotu, gan vieglāku. Jūrinieku jau noskatīju no jaunajiem bušu čempioniem.
Nu tā - kātu izvēles brīdis ir iesācies. Diemžēl budžetiņš ir mazliet sarucis, bet kas labāks par Taifūnu gan sanāks:-)
Iegāju blakusbodē, kur stāv kāts BLACK SPIDER FEEDER 360 60-90g Materiāls ir IM8 Viegls arī Rokās jau uzreiz ielipa, bet ... vai ir kādi komentāri?
Vai kādam ir pieredze ar šo kātu? Veikalnieki apgalvo, ka ir Ungāru ražojums, no kurienes arī tiekot ievesti.
Mājas lapa arī ir Ungāru valodā
Spriežot pēc šeit redzamās informācijas http://www.fishline.ro/joomla....er.html par vieglu šo kātiņu saukt tomēr nevar, un Ungāru firmas Energofish feeder kāti gan pēc apskates veikalos, gan informācijas netā ir diezgan bomīgi. Es jau nu gan ieteiktu nesteigties un paskatīt veikalos arī citus feeder kātus, bet gala izvēle protams ir Tavā ziņā.