Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nosēdēju nakti no piektdienas uz sestdienu pie Daugavas. Vakarā bija dažas sīkās, bet pa nakti un no rīta - tukšā. Toties pamanīju, ka ūdens līmenis nokrities par ~30cm. Gribētos necopi norakstīt uz ūdes līmeņa krišanos, bet vai tā var būt? Cik bieži Daugavā mainās 9svārstās) ūdens līmenis?
Protams,ka arī tas ietekmē papildus atmosfēras spiedienam,liek zivīm mainīt uzturēšanās un barošanās vietas,liek viņām baroties aktīvāk vai tieši otrādi gavēt.Neesmu mēģinājis iedziļināties šajā jautājumā un vākt kautkādus savus novērojumus,jo neatliek tik daudz laika lai to ilgstoši veltītu konkrētai copes vietai.Visticamāk ka vietas izvēle nav bijusi pareiza.Izvēloties copes vietu jāpievērš uzmanība upes gultnei (kantes,bedres,sēkļi u.c.) Tavā gadījumā tai vajadzētu būt izejai no bedres.Mēģini vēlreiz
Iesācēj ! Runājot par pēdējo copi Daugavā ,ūdens līmenis mainījās augšā - lejā ik pa pusstundai . Ar pusmetra starpību. Makšķerēt sākām vakarā un faktiski copes bij nepārtraukti . Bet trāpijās tikai sīki,nolēmām slieku nomainīt pret kukurūzu un izrādijās ka lēmums bij pareizs Sāka pieteikties arī kas brangāks.Bet uz slieku vispār vairs neņēma.Copes bija līdz brīdim kamēr beidzās ūdens svārstības, līdz 23.30 Ūdens vairs nekustējās un zivis arī Ūdens sāka celties ap 6.00 un parādījās arī cope ,bet vairs ne tik laba kā bij vakarā.Secinājums -jāeksperimentē ar ēsmām un zivīm liekas vairāk patīk ka ūdentiņš kustas jo līdz ar to arī kustas viss pārējais kas garšo zivīm
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
JOnis, paganels(pp) - paldies! Nākamreiz skatīšos, ko varu darītlietas labā gan ar ēsmu, gan ar reljefu. Reljefs gan bija tā kā pārbaudīts ~2m aiz kantes. Vienkārši līdz šim nebiju piefiksējis, ka Daugavā tik ļoti strauji mēdz mainīties ūdens līmenis.
Vienkārši līdz šim nebiju piefiksējis, ka Daugavā tik ļoti strauji mēdz mainīties ūdens līmenis.
Tas viss atkarīgs no hesa darba , ir gadījies zem Rīgas Hesa ka pat nepaspēju paķert tārpu kastītes ,galvenais ķērām makšķeres Ūdens līmenis pāris sekundēs pacēlās vairāk pa metru Un kājas tāpat bij slapjas Tagad zem hesiem esmu uzmanīgāks ! Cik esmu brekšojis pa Daugavu esmu novērojis Interesantu lietu , Pie Rīgas hesa vairāk ņem uz makarona, aukstāk jau uz slieku(naktenieks)un tuvāk Ķeguma hesam iet kukurūza !!! Protams tas ir tikai mans novērojums ,citam atkal varbūt tas ir savādāks
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Aizvakar tiku pie laba brekšu loma Buļļupē. Lielākais bija 1,7kg, kopskaitā 12gb. Veči tiek arī pie labiem asaru lomiem Bet nu brīvdienās Vakarbuļļos un Lielupē ir pilnīgs pī Tik daudz atpūtnieku, slēpotāju, motociklistu, ka ne par kādu copi runas nevar pat būt
man ir pagaidām tāda versija, ka jāgaida lai ūdens drusku atdziest, lai mailes pazūd. tad ar mākslīgajiem mānekļiem (gumijas, vobleri, rotiņi) varēs sākt ķert. pagaidām, kamēr mailes dafiga, tikmēr tik uz dzīvo. protams var jau kaut ko arī tā noķert, bet tas nav tas, kas stundas laikā spaini pilnu dabūt
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!