[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: kreisais, Bebrs, Zivnieks  
Gruntsmakšķerēšana
parcopiDatums: Pirmdiena, 09.03.2009, 16:56 | Ziņa # 1
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pielikumi: 1274813.jpg (112.3 Kb)

martiDatums: Piektdiena, 06.12.2013, 23:13 | Ziņa # 1126
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
jā, tev taisnība. nebija tur vairs smalkais gals :(
paprovēšu ar masīvo galu un tad jau jutīs. ja iepatiksies, tad paņemšu arī smalko ;)

Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!

JanDatums: Sestdiena, 07.12.2013, 14:19 | Ziņa # 1127
Milo fīderists
Grupa: Savējie
Komentāri: 346
Reputācija: 9
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
Quote marti ()
paņēmu salmo diamond competition feeder 150 un salmo elite target feeder 120
spoles salmo feeder un salmo baitfeeder. auklas salmo grand elite 0,11 un 0,15.
federēšanai esmu gatavs!

Quote Boroda ()
Vai fīders 50-70gr vairs nebija? Tu esi esi praktiski 2 vienādus kātus pajēmis. 120-150gr. Ar abiem var 150gr iemest.

Kātu izvēle apsveicama, ja runājam par Salmo budžeta klases kātiem.

Nu nekādi nevaru piekrist Boroda, jo šie kāti ir pilnīgi atšķirīgi un piemērot dažādiem makšķerēšanas apstākļiem ar dažādiem svariem un attālumiem.

Savukārt spoļu izvēli nevar atbalstīt, jo lai arī spole fīderim nav galvenais, tomēr kvalitātes ziņā nolaisties zem Shimano Exage līmeņa nevajadzētu.

p.s. Viss protams IMHO. :)

LSMK-Milo

BorodaDatums: Sestdiena, 07.12.2013, 20:50 | Ziņa # 1128
Grupa: Dzēstās
Quote Jan ()

Nu nekādi nevaru piekrist Boroda, jo šie kāti ir pilnīgi atšķirīgi un piemērot dažādiem makšķerēšanas apstākļiem ar dažādiem svariem un attālumiem.

Man nevajag piekrist. Gruntenēm būs labi. ;)

martiDatums: Sestdiena, 07.12.2013, 22:45 | Ziņa # 1129
Estēts
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
borodas izdarītā spiediena rezultātā, šodien pērkot fīderēšanas komplektu lietotājam "kotu", nopirku salmo elite sensor picker (40gr), laikam 3m garo (bija arī īsāki).
par spolēm daļēji piekrītu. taču man kā iesācējam būs ok kādam laikam. nesanāk jau ar tik bieži, lai tas izbesītu ;)
tagad tik pa ziemas vakariem sāksies teorijas mācīšanās fīderēt alus

kotuDatums: Sestdiena, 07.12.2013, 23:44 | Ziņa # 1130
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 25
Reputācija: 3
man pašam nebija lemts tikt uz Salmo bodēm un iepirkties ar 50% atlaidēm, nodomāju labi vien ir, nauda paliks maciņā :)
bet ir labs draugs alus , kas dzīvo tuvāk Salmo,
...saki ko tu gribi un es tev nopirkšu prieks
tiek sastādits mini sarakstiņš un vis tiek nopirkts,
nu noteikti, ka tas ir labāk ka pats netiku, droši ka vēl būtu ko pamanījis, kur naudiņu iztērēt
tagad tik gaidām jauno vasaras sezonu
alus

ZivnieksDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 00:23 | Ziņa # 1131
Stāstnieks
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Jan
shimano exage ir tāds pats sūds kā catana, nexave un citi :) tikai iebāzts papildus gultnis, bet viss pārējais ir pilnīgi tāds pats...ja gribās ieraudzīt citu līmeni, tad ir jāskatās drusku augstāk :)
p.s.
man tvičam tā pat stāv exage :)

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

JanDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 03:10 | Ziņa # 1132
Milo fīderists
Quote Zivnieks ()
Jan
shimano exage ir tāds pats sūds kā catana, nexave un citi tikai iebāzts papildus gultnis, bet viss pārējais ir pilnīgi tāds pats...ja gribās ieraudzīt citu līmeni, tad ir jāskatās drusku augstāk ...

Vai cienījamais spoļu eksperts nebūtu tik laipns un nepaskaidrotu (ar kādu piemēru), kas viņaprāt ir drusku augstāk???

LSMK-Milo

BorodaDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 11:42 | Ziņa # 1133
Quote Jan ()
Vai cienījamais spoļu eksperts nebūtu tik laipns un nepaskaidrotu (ar kādu piemēru), kas viņaprāt ir drusku augstāk???

Jan, tu taču esi mums experts. ja Tad izskaidro, kas un kā. Par tiem fīderiem (2 minētajiem, man nedaudz poņa ir. :) ), bet par spolēm token nav, jo nekad dārgo galu nevaru atļauties. Man pietiek ar Salmo, Okuma produktu fīderim. :) Kādas spoles pats lieto fīderim? Gan jau kaut kur ir rakstīts, bet tākā atkal tēma, dēļ marti ir aktualizēta, tad apskaidro tautu. ;) Atkārtošana ir zinību māte! :D

BorodaDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 11:47 | Ziņa # 1134
p.s. man ir viena spolīte Abu Garcia Cardinal premium. Nu nevaru nokaut jau gadus 16-17. Tagad uz bolonēzes stāv. Bet kur tik viņa nav bijusi....

ZivnieksDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 12:30 | Ziņa # 1135
Stāstnieks
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Jan
kas es par ekspertu? nene par shimano spolītēm man ir bijusi saruna ar eboat meistaru, viņš visai sīki izskaidroja kas ir kas. Piedod, bet neatceros kura bija tā spole (ja pareizi atceros, tad tas bija stradics), no kuras sākās cita līmeņa iekšas, gultņi u.c. Līdz stradicam visas spoles ir pilnīgi vienādas, atšķiras dizains un kā jau teicu ir vienkārši papildus iebāzts gultnis un tas arī viss... to gan arī var just paturot tās spoles rokā, kaut tikai smaguma ziņā. Un man nav iemesla tam cilvēkam neticēt. Man uz tviča kāta jau pāris sezonas ir exage un esmu ar viņu ļoti apmierināts. šogad uz mikrodžiga uzliku sedona, bet to gan gribās līdz nākamajai sezonai nomainīt. dikti gribās paņemt rareniumu...

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

BorodaDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 13:30 | Ziņa # 1136
Quote Zivnieks ()
kas es par ekspertu?

Tev ir ņuhs, čuja un poņa. :D Bet tam nav sakara ar spolēm un kātiem. :D

JanDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 15:58 | Ziņa # 1137
Milo fīderists
Ne mazākā mērā nepretendēju uz eksperta nosaukumu. Tik balstoties uz savu nelielo pieredzi un to cilvēku viedokļiem (kuri patiešām ir šā vārda cienīgi, ja runa iet par fīderi un Shimano spoļu piemērotību tam), varu teikt ka Exage ir pats minimums kvalitātes ziņā ko vajadzētu izmantot fīderī.

Ar visu kas zem Exage arī protams var fīderēt, jautājums tikai cik ilgi, produktīvi un cik lielu baudījumu no copes ar šīm spolēm var gūt.

Ja pieņemam ka Exage ir minimums, tad loģiski rodas jautājums, ar ko tad sākas nākošais līmenis. Te nu viedokļi nedaudz dalās, bet tāds vidējais rādītājs varētu būt Biomaster. Spoles sākot no Biomaster un uz augšu nenoliedzami būs nedaudz pārākas (tas gan neattiecas uz Aero Feeder), bet krietni vien dārgākas un cik no tā patiesa labumu, cik pontu lai katrs vērtē pats.

LSMK-Milo

BorodaDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 17:47 | Ziņa # 1138
Jan, par sporta fīderēšanu ?

JanDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 20:04 | Ziņa # 1139
Milo fīderists
Quote Boroda ()
Jan, par sporta fīderēšanu ?

Ja jautājums ir par manu iepriekš rakstīto, tad atbilde ir nē.
Jo tādās lietās kā kāti, spole, pamataukla, pavadiņu materiāls un āķi manuprāt nav un nevajadzētu būt atšķirībai kvalitātes ziņā starp ikdienas un sporta makšķerēšanu.
Savukārt visā pārējā aprīkojumā, kā teiksim uztveramie un uzglabājamie tīkliņi, krēsli, kastes, u.t.t., tā teikt otršķirīgajā aprīkojuma daļā atšķirības starp sportu un ikdienu noteikti ir pieņemamas.

LSMK-Milo

martiDatums: Svētdiena, 08.12.2013, 22:19 | Ziņa # 1140
Estēts
kad es biju šopavasar ventmalā, tad manu uzmanību grunteņošanai pievērsa onka ar veco labo padomju stiklašķiedras kātu, ņevas spoli un tā pat laika apmēram uz aci 0,6 mono auklu, kuras galā kaut kā samudžināta mistiska sistēma, pie kuras āķis piesiets ar parasto mezglu (ne copes) ar visu šleifīti. kā atsvars darbojās armatūras gabals ar piemetinātu cilpiņu. viņa zvaniņi zvanīja nepārtraukti un viņš vilka visu ko - brekšus, vimbas un līņus. paturēja tikai līņus, pārējo meta kā drazu atpakaļ. apkārt viņam bija apurbušies labi aprīkoti speciālisti-fīderisti, kuriem atlika tikai skaudībā noraudzīties :)
tāpēc man liekas, ka daudz svarīgāk par to kāda tev spole un kāts ir tā saucamā poņa.
nu un protams labi pavadīts laiks pie dabas. uz copi tieku tik reti, ka man tā pati "izraušanās" ir pāri visām stellām alus

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv