Viss ir ļoti vienkārši. Katrs izvēlas kātus pēc savām izjūtām un finansiālajām iespējām. Man tīri kā gruntene, kurai var pielikt zvaniņu, vai pasēdēt uz butēm, vislabāk patīk karpu kātiņš, bet fīderis ir atkal universālāks tomēr Skatos, ka NG jau principā clā ir atbildējis uz šo jautājumu Pēdējās reizes uz vēdzelēm diezgan švaki, divi mēri tik bija - 44cm un 46cm
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Šovakar no pl 17.00-22.00 pasēdēju pie Gaujas.Šoreiz pat izdevās kaut ko pat noķert. Pirmā cope bija diezgan ātri un galā bija smuka vēdzelīte 48cm uz zivs filejas + naktenis.
Tad bija vairāk kā stundu pilnigs klusums ,tad iezvanijās vienai makšķerei zvaniņs un pēc kādas minutes ārī otrai makšķerei zvanija zvaniņs.Abas izvilktā vēdzelītes turēja mēru 34cm.
Pašās beigās pirms vākšanās nost vēl viena copīte,bet diemžēl 20cm kurkulīts kurš diezgan ātri devās atpakaļ uz māju.
neviens nečakarējās klāt, ka pa tumsu ar lukturīti tur ņemies, domādami, ka brakars esi? viengad kkādi pajoļi paziņu bij ielikuši ar mūli dubļos. domādami, ka tas elektriķis. pēc tam vai stundu atvainojušies? ....
Cik gadus sēžu pie Gaujas pa tumsu nevienu inspektoru neesmu saticis,kaut gan pa dienu arī neesmu nevienu saticis.Vienīgi ko esmu ievērojis krietni vairāk vēdzeļu copētāji ir saradušies.Agrāk reti kādu varēja manīt pie upes tumsā.
Šovakar ar biju pie upes,bet gāja diezgan švaki.Vienu gan vēdzelīti 27cm dabuju uz nakteņa un tas arī bija viss.Laiciņs vienu brīdi gan bija rādīts kā priekš vēdzēļu copes,sniga slapš sniegs un pēc tam nedaudz piesala.Būs laikam vakar pieēdušās un šodien viņām atpūta.
Šovakars no pl 16.30-20.00 tika pavadīts pie Gaujas,laiciņs jau nu pabriesmīgs bija brīžiem vējš,lietus un krusa.Divus vēdzelēnus uz raudas gabaļiņa +slieka izdevās izmanīt ,protams tika atlaistas.Gan jau,ja pie upes sēdētu ilgāk vēl ko būtu izmānijis.Nu nekas iespējams rītvakar varēšu krietni ilgāk pasēdēt.
galīgi pa prostomu negribas, gribas daudz maz uz to normālo pusi, bet arī ne galīgi profesionāli. skatos uz salmo produkciju, jo tas ir vienīgais brends kādu zinu :P ja tie feeder kāti ir daudz maz tik pat labi kā spiņķa kāti, tad man derēs. skatos, ka feederim no salmo ir: - taifun feeder - supreme feeder - diamond competition feeder - elite target feeder
Taifun un Supreme ir gana izturīgi, tomèr pasmagi un baigi ļurkājas. Jamau Salmo, pamēģini Diamond. Bet patiešām paņem 120g un vienu ar mazāku testu. Garumā 360 būtu noderīgs Tevis uzskaitītajām lietām. Pèrn biju atradis vienu Ungāru ražojumu, bet aizmirsu nosaukumu. Bija interesants un pretendēja uz karpu kātu vismaz attālu radinieku
Uz decembra otru pusi plānoju ieskatīties fīdera kātu piedāvājumos,ja ko ieraudzīšu Tavām vajadzībām, padošu ziņu.
šodien izmantoju salmo 50% atlaides vasaras inventāram un tiku pie kārotā fīdera ekipējuma. pie tam uzreiz diviem komplektiem tā 50% atlaide baigi vilinoša. vajag spēcīgu raksturu skatoties uz precēm plauktos. paņēmu salmo diamond competition feeder 150 un salmo elite target feeder 120 spoles salmo feeder un salmo baitfeeder. auklas salmo grand elite 0,11 un 0,15. federēšanai esmu gatavs!
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
šodien izmantoju salmo 50% atlaides vasaras inventāram un tiku pie kārotā fīdera ekipējuma. pie tam uzreiz diviem komplektiem tā 50% atlaide baigi vilinoša. vajag spēcīgu raksturu skatoties uz precēm plauktos. paņēmu salmo diamond competition feeder 150 un salmo elite target feeder 120 spoles salmo feeder un salmo baitfeeder. auklas salmo grand elite 0,11 un 0,15. federēšanai esmu gatavs!
Vai fīders 50-70gr vairs nebija? Tu esi esi praktiski 2 vienādus kātus pajēmis. 120-150gr. Ar abiem var 150gr iemest.