Bet tad vienā attekas seklajā līcītī, sanāca izmānīt līdaku no slēpņa, bet šamējā aizsita garām manam rotiņam. Nevrēja saprast līdaka zemēra, vai mēra, bet adrenalīnu labu uzsita un sāku mērķtiecīgi vinu vēlreiz mānīt ārā. Beidzot uz voblerīti tas arī izdevās. Līdaka parādījās kā torpēda, uzklupa veoblerim, bet atkal netrāpīja un aizlaidās. Skats bija fantastiks! Līdaka vizuāli +/-mēras, bet varēja būt arī zemmēra. Pēc tam mēģināju vēl viņu izmānīt, bet divreiz jau tas bija izdevies, trešo reizi man viņa neparādījās. Šeku tā vieta.
Vecdaugavā izstaigājos, redzēju fantastisku skatu ar līdakas uzbrukumiem, bet pie loma netiku. Aizbraucu līdz Daugavai pamētāt nedaudz ultravieglo spiningu ar mazajiem džigiem Uz piestātnes jau vien copmanis darbojās ar divām ziemas makšķerītēm
Vēlāk atnāca vēl viens onka, kas tieši no piestātns ar veco krievu spiningu mērcēja ūdenī palielu ziemas bļitku. Onkam ar ziemas makšķerēm redzēju divus mazus ašukus, ko šis izvilka, bet onka ar ziemas bļitku ar vienu dabūja - lielāks par 60gr toč nebija Es uz savām mazajām gumijām gan neko nenoķēru, bet arī nevienu neaprāvu pa 20minūtēm, ko tur biju Tā neko nedabūjis arī Daugavā, bet izstaigājies, nedaudz nosalis un saķēris pozitīvas emocijas, es devos mājās
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Braucu pāris stundiņas pamētāt atkal Vecdaugavā Pie reizes izstaigāšos, nevar visu laiku sēdēt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tā. Biju. Līdakas redzēju divas. Vienu metrus 15 no sevis, izlecot no ūdens, bet ar otru pat nedaudz pacīnījos. Tas notika tā. Velku es vizulu uz krasta pusi, tas jau pie paša krasta, forši šūpojas no vienas malas uz otru......tūlīt jau būs krasts un jāceļ vizulis ārā, te tas pēkšņi no sāna tiek torpedēts ar zaļu smailu torpēdu....es pat sabijos un gandrīz kātu izmetu no rokām Bet tomēr piecirst it kā paspēju, bet līdaka atradās paša spininga galā, tik garā auklā, ka suņa pavadiņa un nikni plucināja manu šūpiņu. Daudz laika nebija domāt, ko darīt, tāpēc mēģināju vnk atkāpties atpakaļ un tādā veidā to izvilkt krastā.....bet te Tev nu bija - sekoja grandioza svece, pēc kuras līdaka palika uzvarētājos! Bet šitādu skatu dēļ vien ir vērts iet copi! Mērs bija, nekāda varenā jau nebija, ja par izmēru Neliels ieskats šodienā P.S. Lietus gan apnicīgs
Pārsvarā baigais seklums. Es tur līdakas reizēm izmānu no 20cm dziļuma. Nopietni. Dažām attekām vietām ir virs 1m, ir dažas vietas ap 2m, bet maz. Vidējais varētu būt 30-60cm Bet kā kurā vietā. Tajā pašā "peldētāvā" ir pt virs divi metri Un pie tā "Lai Top" jau sākās lielā Vecdaugava ar pavisam citiem dziļumiem