Nu ja,un pārkāpjam noteikumus.Aptieciņu līdzi nevazājam
Aptieciņa bija līdz, bet neies tak plēst vaļā dēļ nieka rētas. Tas tikai svarīgiem gadījumiem
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ielaidos šodien uz nepilnām divām stundiņām, vairāk galvu pavēdināt, ne uz ko necerot, nekas arī nebija! Ozons plaušās un iespējams seonas noslēgums no laivas, bet nu tad jau manīs. Baltās zivis izteikti jau bedrēs koncentrējušās!
Laivu garāžu kanāliņā bija arī mazs pleķītis ar plānu ledu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Domāju, ka tās drīzāk ir līdakas, jo tas bija ezerā, un vietās, kur, zandartus neesmu ķēris. Dropšots nebija līdz, bet džigā ar 18gr es tur bik padauzīju pa grunti.
Ja neiestāsies ziema, tad arī ir plānā kaut ur aizšaut. Pēc jaungada jau varēs arī uz lielajām
Peld forele pa strautu, Ar viļņiem rotājas. Te šurpu,turpu viņa Kā bulta aizšaujas. Es klusām noskatījos Uz jautro zivtiņu- Cik viegli viņa vijas Pa dzidro strautiņu, Cik viegli viņa vijas Pa dzidro strautiņu.
Pie dzidrupītes straujas Ar savu makšķeri Kāds zveijnieks stāv uz kraujas Un vēro mierīgi. Es nodomāju sevī: Līdz ūdens dzidrs būs, Ar makšķeri vis tevi Šis viltnieks neiegūs. Ar makšķeri vis tevi Šis viltnieks neiegūs.
Bet jokot neprot zvejnieks- Viņš strautu duļķot sāk. Vai zivtiņa gan prātā, Ka tuvu briesmas nāk. Drīz forele tam somā Jau spārdās krastmalā. Un žēlums mani pārņem, Ka viņai vīlies tā. Un žēlums mani pārņem, Ka viņai vīlies tā.
Mūzikas autors: F. Šūberts Vārdu autors: K.F.D. Šūbarts
Dažas dienas atpakaļ pastaigāju gar vienu nelielu upīti. Spinis ar bija līdz
Ja jaunais gads iesāksies ar tikpat siltu laiku, tad es laikam aizbraukšu dažas reizes aplauzties lielākā upē
Priecīgus Ziemassvētkus, visiem kolegiem- lai nekož suņi, bet kožas liidakas! Ne asakas! Sodien bijam Babites ezera bet no Spunciema Gates puse -cope bija-bet $vaka-visa zivs deeles! bet pierunajam no 9 liidz 13 cetras-divi nu pavisam beerni peld taalak-bet 2 aizbrauca liidzi. Kopejais svars divam liidakam bija 3.250-Laiks bija superigs!Sveetki ir izdevu$ies!
July - super! Es gan kaut kā nevaru sadūšoties copei. Kaut kāda apātija uznākusi, reāli gribas copi no ledus. Bet izskatās, ka aukstums pagaidām nebūs, līdz ar to sevi ar kaut kā jāparprogrammē būs
Šodien aizbraucu uz vienu upīti pastaigāt, svētku labumus no punča nodzīt, kā saka. Tajā upītē liegums nav, foreļu paturēšanas liegums ar jau no decembra cauri un laiks silts. Kāpēc tad nepastaigāt? Ūdens līmenis nedaudz duļķains un ir augstāks par ierasto, bet nebija ar tik traki. Īsāk sakot nostaigāju gandrīz 5stundas un redzēju tikpat copes. Izvilku 4gb, viena diezgan tuvu mēram, pārējās trīs 20-25cm. Nemocīju, nefočēju - visas peld tālāk. Interesanti tas, ka viena no izvilktajām bija uz rotiņu, ko biju uzlicis vairāk eksperimenta pēc. Nav īsti labākais māneklis šādam gadalaikam. Lielākā uz 35mm vobleri. Pie kam interesantā veidā. Es jau vienai perspektīvai vietai biju pagājis garām un, protams, to apstrādājis, bet kaut kā likās, ka tur jābūt. Iemetu atpakaļ, papludināju pa straumi un lēnām ar pauzēm sāku vilkt klāt. Pauzes brīdī vobleri kustināja tikai straumes spēks. Un jau trešajā pauzē bija bladāc! Vienuvārdu sakot dikti laba pastaiga sanāca, tiešām biju noilgojies. Tagad jau būs jālaiž uz kādu lielāku upi pēc gadu mijas! Ne asakas visiem!