Biju vienā nelielā meža ezeriņā. Apstaigāju ezeram apkārt divreiz un biju patīkami pārsteigts. Noķēru 14līdakas, no kurām mēri gan tikai 2, bet pats process ļoti patīkams. Bija vēl pāris asari, bet arī nelieli. Viena līdaka aizbrauca man līdz
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Biju nedaudz pieskrējis pie Vecdaugavas. Drausmīgi zems ūdens līmenis, seklākās attekas ar plānu ledus kārtiņu aizvākotas. Bišku pastaigāju, protams, ka nebija ne uzsitiena, toties smukus skatus gan atskatījos
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien gandrīz visa diena tika pavadīta uz ezera velcējot,bet tā arī nekas prātīgs nenoķēras.Neskatot vienu švilpīti,kas bija uzbrukusi voblerim.Viss maz forši tika pavadīta brīvdiena.
Šodien biju uz nepilnu pusotru stundu piebraucis pie Vecdaugavas. Piegāju dažās vietās pie attekām, bišku pamētāju spini Ūdens līmenis tagad pēc vējiem krietni virs normas, taciņas pārplūdušas, vietām sadzītas niedru salas un atmirušās ūdenszāles, vietām tīri labi var iemest Tātad pa nepilnu pusotru stundu tiku pie diviem zemmēriem, pie kam abi paņēma, kad jau gāju atpakaļ un metu tur, kur biju jau metis ejot uz priekšu. Abi paņēma rotiņus. Bet vispār Vecdaugava ir baigi mainījusies pēdējos gados. Gan attekas, gan lielais posms. Vismaz man pie mēra līdakas, un vispār līdakas, Vecdaugavā paliek tikt arvien grūtāk...
Man ar bija tāda doma. Bet ja būs tāds laiks kā tagad, man nav īsti vēlmes pa aukto ūdeni brist Ja nu vienīgi vietā, kur brīvi ejams krasts
Rīt moš kādā piemājas dīķī piestāšu uz īsu brītiņu, bet varbūt arī nē
Biju vakar piebraucis pie Vecdaugavas attekām. Bet necopēju. Ūdens pārplūdis, visas pļavas un takas lielās peļķēs, bet garajiem zābīšiem, vai vismaz parastajiem, tur tagad vispār nav ko meklēt!
Ja nebūs baisie mīnusi, tad decembra sākumā laikam jāpabradā gar kādu upīti būs, kurā nav lašu nārsta liegums
Varu pačukstēt, ka biju savu plānu realizēt Arī zivis manīju. Tiku pie vienas smukas mēra foreles, bija vēl zemmēri un noķēru arī bonusā gandrīz 2kg līdaku! Tas man tajā upē un tajā vietā bija pārsteigums!