es ar šorīt atklāju beidzot sezonu. mani ieveda ar džipu kaut kādos dziļos, slepenos mežu ezeros kurzemes pusē. ar cerību, ka tie būs neskarti un zivīgi. figu! noķēru 7 zemmērus, kas pat tuvu nebija mēram. paniekojos ar MJ. tiku pie vairākiem ne īpaši lieliem melnbaltiem purva asareļiem. tad vēl redzēju interesantus putnus. pat nezinu kas tie bija - rubeņi vai medņi. mežā braucot redzējām lidojošu tēviņu un pa zemi staigājošu, drošu mātīti. mātīte stāvēja kādus metrus 10 no auto. aizlaidās tikai, kad izkāpu. noputēja vien. iespējams, ka kāds riesta laiks patlaban varētu organizēties.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Par putniem visticamāk, ka medņi. Mātītes diezgan bieži sastopamas tagad uz ceļiem, es domāju, ka pucējās smiltīs Pa šīm brīvdienām jau savus 10 putnus būšu redzējis, ļoti skaisti. Par copi atskaitīšos vēlākak, bija interesanti katrā ziņā.
Vakar ar atklāju sezonu Jūdažu ezerā.Pie ezera biju jau pirms 6.00,rīts diezgan vēss ,labi ka uzvilku ziemas jaku.Drīz vien sekoja labs tesiens pa kātu,piecirtu jūtu kaut kas smukāks būs,bet izdevās tik dažus metrus pavilkt un prom bija,nu nekas vismaz garastāvoklis uzlabojās ,ka ir kaut kāda dzīvība.Aizairēju uz ezera otru galu,un tur vienā vietā pie vecajām niedrēm ,nelielā laika posmā izdevās četrus līdacēnus izvilkt ,visi atlaisti paaugties.Bija vēl viena smuka cope,gandrīz jau biju pievilcis pie laivas,bet tad bija labs rāviens un rezūltātā gandrīz taisna karabīne pie pavadiņas,tad gan bija riktīga škrobe.Vējš ar sāka stipri pūst un lietus ar sākās,biju spiests mest mieru.Kopumā esmu apmierināts ar sezonas sākumu.Laiciņš gan varēja palikt siltāks,citādi sajūta kā ziemā.
Labrīt! Lai arī pēdējos gados spiningoju arvien retāk, 1.maija spiņošanas sezonas atklāšana ir tā tradīcija, ko vēl joprojām, gadu no gada, ievēroju. Tātad par 1.maiju. Uzreiz pēc 5-iem rītā jau irāmies laukā no piestātnes un neilgi pēc tam, sameklējuši, seklu, zālainu līci, nevelkot garumā, sākām plānveidīgi mētāt nezacepus. Metieni 5 un pirmais mēriņš virs kilo jau man ir kontā. Pārinieks izlīdzina rezultātu ar līdzīgu zivi. Vēl pēc neilga brīža kečendrelīzojam pa vienam zemmēram, tad atkal pamīšus dabūjam pa mēram. Un tad, kādu brīdi, ņem tikai man. Mans bračka tā līdz mētāšanai i netiek - stūrē laivu pa seklajiem līčiem. Pirms 7-iem man jau norma sadokā un vēl 2 mērus esmu iemetis mūsu drosmīgajam stūrmanim. Pārinieks izvelk trešo līdaku, bet jau teju 3 kg vērtē. Es nododos pilnībā alus lietošanai un mūsu ekipāža ir točna skaļākā no visām ... Rezultātā salasījām kopējiem spēkiem katram pa pārtikas programmas normai, palietojām alutiņu un vienkārši labi pavadījām laiku. Līdaciņas pamatā izmēru intervālā 1,2-1,5 kg. Lieliska atklāšanas diena!
A varbūt viss spēks ir alū? Redz, kas dzer alu - tiem copē
Bet loģiski, ka tajā arī slēpjās spēks!... Mums pat dziesmiņa par šo tēmu ir: 2-litru Bryuvers (Rēzeknes alus šķirne) bagāžniekā, viss Tev būs tagad čikeniekā!
Bet loģiski, ka tajā arī slēpjās spēks!... Mums pat dziesmiņa par šo tēmu ir: 2-litru Bryuvers (Rēzeknes alus šķirne) bagāžniekā, viss Tev būs tagad čikeniekā! :D
Nu vot - visas kārtis atklāji. Bet kur es to Bryuvers Rīgā varētu dabūt?
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien divas stundas patestēju vienu upīti. Bija viena cope un redzēju vienu līdaku atrādāmies. Metu turp vairākas reizes, bet man pieķerties tā nevēlējās
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar bijām ar bračku un korišu paspiningot. Visu nakti lijušais lietus laikam bija atstājis iespaidu un līdakām nebija vēlamās apetītes... Bet labi ir viens, ka man bija līdzi dienišķais dvulis Bryuvera un nospriedām, ka tas bija izšķirošais faktors . Ar visu necopi izkasīju 3 mēra līdakas, lielākā divniece + 1 kečendrelīzs. Korišam 1 mērā, 1 smuks asaris un kādi 3 kečendrelīzi, bračkam tīri mazmēru skološana, kādi 3 vai 4 laikam bija ... Visa cope praktiski līdz 10.00 rītā, vēlāk vakūms...